اولین جشنواره تئاتر زندانیان کردستان با معرفی برترین به کار خود پایان داد

خبرگزاری شبستان: اولین جشنواره تئاتر زندانیان کردستان که از سه روز پیش در محل سالن آمفی تئاتر زندان مرکزی سنندج با حضور ۱۰ گروه تئاتر از مددجویان مراکزاصلاحی و تربیتی سطح استان آغاز شده بود، با معرفی آثار برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از روابط عمومی اداره کل زندانهای کردستان در آئین اختتامیه این جشنواره هنری که با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولین استانی از جمله رئیس کل دادگستری، مدیرکل زندانها، مدیرکل حوزه هنری، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، معاون دادستان و ... برگزار شد، از مددجویان هنرمند عرصه تئاتر زندانهای استان با اهدای لوح تقدیر و هدایایی به رسم یادبود تقدیر شد.

 

مدیرکل زندانهای کردستان در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم به هنرمندان، مسئولین و سایر حاضرین، زندانبانی اسلامی را یکی از دست آوردهای مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست و گفت: تفاوت زندانبانی اسلامی با سایر نظام های زندانبانی دنیا در این است که نگاه به زندانی در زندانبانی اسلامی نگاهی توام با کرامت است و هدف از مجازات نیز اصلاح و تربیت فرد مجرم می باشد اما این در حالی است که در سایر نظام های زندانبانی دنیا، هدف از مجازات حبس صرفا تنبیه و صلب آزادی از افراد مجرم می باشد و فعالیت های اصلاحی و تربیتی نیز آن طور که در زندانبانی اسلامی به چشم می خورد، مورد توجه قرار نمی گیرد.

 

اسحاق ابراهیمی، با ارائه گزارشی از برنامه های اصلاحی و تربیتی که در زندانهای استان در حال اجرا می باشد، بیان کرد: مددجویان مراکز اصلاحی و تربیتی استان در حوزه های مختلف از جمله آموزش قرآن (حفظ، قرائت، تفسیر و ...)، آموزش مهارت های اساسی زندگی، فعالیت های حرفه آموزی، آموزش احکام، سواد آموزی، مسابقات و فعالیت های ورزشی، و ... فعالیت می نمایند که این موارد ضمن پرکردن اوقات فراغت آنان به صورت هدفمند، موجبات پیشگیری و کاهش آسیب رفتارهای پرخطر در این مراکز را سبب می شود.

 

وی تئاتر را مادر همه هنرها دانست و گفت: با توجه به تاثیرات مثبت و جامعیت تئاتر و همچنین وجود ظرفیت ها و پتانسیل های خوب در میان مددجویان زندانهای استان، بر آن شدیم تا با توسعه این هنر بتوانیم اوقات فراغت مدجویان را به بهترین روش ممکن مدیریت کنیم تا زمینه تغییر نگرش و اصلاح رفتار آنان فراهم شود.  

 

مدیرکل زندانهای کردستان با اعلام حمایت از مددجویانی که در فعالیت های هنری بالاخص تئاتر فعالیت می کنند، گفت: اکنون که این فرصت پیش آمده تا هنر تئاتر در زندانهای استان توسعه پیدا کند لذا امیدواریم با توجه به پیگیری های به عمل آمده، در آینده نزدیک آن دسته از مددجویان علاقه مندی که در مدت زمان تحمل حبس با شرکت در کلاس های تئاتر، استعداد خود را در این حوزه شکوفا کرده باشند، حتی پس از آزادی نیز با هماهنگی مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج زندانها و سایر دستگاه های متولی در امر هنر، مورد حمایت جدی قرار گیرند.

 

ابراهیمی خودشناسی را یکی از اهداف تئاتر در زندانها دانست و در این باره گفت: زندان، مکان محدود و بسته ای است و امکان اجرای فعالیت های هنری به گونه ای که یک اثر فاخر تولید شود به راحتی امکان پذیر نیست اما آنچه که در پس پرده هنر تئاتر در زندانها نهفته، این است که مددجویان با شرکت در این فعالیت های هنری، خود را به درستی شناخته و از این طریق بتوانند به جایگاه واقعی خود دست یابند.

 

مدیرکل زندانهای کردستان رسالت سازمان زندانها را اصلاح و تربیت بزهکاران دانست و گفت: تئاتر در زندانها می تواند به عنوان یک فعالیت اصلاحی و تربیتی مهم در مسیر بازگشت افراد بزهکار به جامعه و همچنین پیشیگیری از وقوع جرم و تکرار مجدد آن مورد استفاده قرار گیرد.

 

این مقام مسئول با اشاره به تصمیمات خود برای توسعه هنر در زندانهای استان اظهار کرد: امیدواریم این جشنواره آغازی باشد تا با همکاری هنرمندان کردستانی گام های بزرگتری در جهت توسعه هنر در استان بالاخص در زندانها برداشته شود تا به این ترتیب شاهد کاهش بسیاری از آسیب ها در جامعه باشیم.

 

رئیس کل دادگستری کردستان نیز که یکی از سخنرانان این مراسم بود با تقدیر و تشکر از دست اندرکاران برگزاری اولین جشنواره تئاتر زندانهای استان گفت: برگزاری اینگونه فعالیت های هنری در زندانها ضمن اینکه در مسیر اصلاح و تربیت و بازگشت سعادتمندانه زندانیان به جامعه موثر است، موجب هدفمند شدن اجرای مجازات حبس شده و از سوی دیگر تحمل حبس را نیز راحت تر می کند.

 

علی اکبر گروسی، مجازات حبس را از سخت ترین نوع مجازات  دانست و اظهار نمود: مجازات حبس در حقیقت بهترین موهبتی را که خداوند متعال به بندگانش عطا فرموده یعنی آزادی را از وی سلب می کند و این سلب آزادی زوایای بسیاری از زندگی فرد را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

 

وی با اشاره به تبعات منفی مجازات حبس گفت: مجازات حبس آسیب های فراوانی را متوجه زندانیان بالاخص خانواده های آنان می نماید و قوه قضائیه نیز با درک این موضوع سعی دارد تا این آسیب ها را به حداقل ممکن برساند.

 

رئیس کل دادگستری کردستان با بیان این مطلب که فعالیت های اصلاحی و تربیتی در زندان می بایست متنوع و متناسب با محیط زندان باشد، افزود: با تحولات عظیمی که در سازمان زندانهای کشور به عنوان یک سازمان فرهنگی و تربیتی به وجود آمده، لذا در این راستا همواره شاهد برنامه های نوین اصلاحی و تربیتی در زندانها می باشیم که نمونه بارز آن را امروز در اولین جشنواره تئاتر زندانیان کردستان نظاره گر می باشیم.

 

دکترگروسی در ادامه سخنان خود استفاده از مجازات های جایگزین حبس را در جهت کاهش جمعیت کیفری زندانها و همچنین آسیب های ناشی از مجازات حبس موثر دانست و بیان کرد: در جلساتی که با حضور قضات و مسئولین قضائی استان برگزار می شود، همواره بر استفاده کمتر از مجازات حبس و حرکت در مسیر استفاده از مجازات های جایگزین حبس تاکید می شود.

 

وی در این باره اضافه کرد: در مواردی که استفاده از مجازات های جایگزین حبس میسر نباشد می توان در خلال تحمل کیفر، از نهادهای ارفاقی دیگر همچون آزادی مشروط، عفو، مرخصی و ... استفاده کرد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 677426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha