به گزارش خبرگزاری شبستان، نیما دهقان، نویسنده و کارگردان تئاتر اظهار داشت: حضور نمایشهایی با مفهوم مقاومت و خارج از موضوع دفاع مقدس از نکات مثبت جشنواره امسال است تا از این طریق با مفهوم مقامت در جنگها و فرهنگهای دیگر آشنایی بیشتری صورت پذیرد.
به گفته وی «خاموشی دریا» تنها نمایش فارسی با متن خارجی است که در این دوره از جشنواره تائتر مقاومت به ارزیابی گذاشته میشود.
این کارگردان تئاتر یادآور شد: «خاموشی دریا» عنوان رمانی است که نویسندهای فرانسوی در جنگ جهانی دوم و به صورت مخفیانه آن را منتشر کرده است. این رمان سرشار از احساس و وقار و لبریز از درد و امید نمونهای از ادبیات مقاومت در کشور فرانسه است که به سرعت شهرت زیادی پیدا کرد و رضا گوران با تاسی از آن نمایشنامه «خاموشی دریا» را نوشته است.
وی اضافه کرد: داستان نمایش «خاموشی دریا» در زمان جنگ جهانی دوم، هنگامی که آلمانیهای نازی به فرانسه حمله میکنند اتفاق میافتد. آن هنگام فرانسه پس از حمله نازیها به سرعت تسلیم میشود تا فرهنگ و معماری این کشور در جریان جنگ از بین نرود. در پی این تصمیم نازیها برای کنترل خانوادههای فرانسوی و نیز برای ترویج تفکر نازیسم ترتیبی اتخاذ کردند تا در هر خانه فرانسوی یک افسر اِس اِس که خود به زبان فرانسوی مسلط است وارد شود و با هدف ترویج فرهنگ نازیسم با آنها زندگی کند.خاموشی دریا یکی از این منازل را نشان میدهد که با ورود افسر نازیسم به خانه و تحقیر فرهنگ فرانسوی آنان، خانواده تصمیم میگیرند در مقابل افسر روزه سکوت بگیرند. در طی 60 دقیقه نمایش خاموشی دریا، زن و شوهر این خانواده برای مقاومت در مقابل نازیسم در سکوت هستند.
وی افزود: سکوت زن و شوهر در این نمایش نمونه بارزی از مقاومت در مقابل ظلم و جور است. همچنین در پی مقایسه شرایط به وجود آمده در جنگ جهانی دوم با شرایط جنگ تحمیلی ایران، موجبات تحسین مضاعف رزمندگان و جهادگران ایران اسلامی و آنان که مقاومتشان موجب شد تا ذرهای از خاک وطن از دست نرود، در ذهن تماشاگر تداعی میشود.
کارگردان نمایش خاموشی دریا اظهار کرد: در این نمایش شهرام حقیقتدوست، فرزین صابونی و الهام کردا بازی میکنند؛ طراحی صحنه آن را منوچهر شجاع انجام میدهد و طراحی لباس برعهده گلناز گلشن است. همچنین نورالدین حیدری ماهر به عنوان دستیار کارگردان، برنامهریز و مدیر تولید با اجرای این اثر نمایشی همکاری میکند. گفتنی است نمایش «خاموشی دریا» از اول مهرماه به مدت 15 روز و در هر روز 2 اجرا، در تالار «سایه» مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه میرود.
سوریه، لبنان، آلمان، لهستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوری آذربایجان متقاضی شرکت در جشنواره مقاومت
کشورهای متقاضی حضور در بخش خارجی جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت معرفی شدند. سوریه، لبنان، آلمان، لهستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوری آذربایجان از جمله کشورهای متاقضی حضور در بخش خارجی سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس هستند.
بنا به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه های جشنواره تئاتر مقاومت تا پایان مهلت زمان اعلام شده حدود 30 گروه نمایشی از بیش از 20 کشور جهان برای شرکت درسیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت اعلام آمادگی کردند.
بر پایه این خبر، بخش بین الملل جشنواره با ارزیابی اولیه از گروه های متقاضی از کشورهای سوریه، لبنان، آلمان، لهستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوری آذربایجان به دلایل محتوایی و موضوعی استقبال کرد.
بنا به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه های جشنواره تئاتر مقاومت، شورای سیاستگذاری جشنواره در این دوره مفاهیم فراگیرتری را به لحاظ محورهایی موضوعی و محتوایی و مضمونی همچون: انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت، بیداری اسلامی و فرهنگ جهانی مقاومت وارد جشنواره کرد و اولویتهایی چون وحدت اسلامی، استکبار ستیزی، بیداری اسلامی و احیای تمدن اسلامی در کشورهای اسلامی و همچنین بیان هنرمندانه تغییر نوع دفاع و مقاومت از شیوه جنگ سخت به جنگ نرم از سیاستهای این دوره است.
سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس در قالب بخشهای مسابقه صحنه ای، بین الملل، مسابقه آثار عروسکی و کودک و نوجوان، ویژه، خیابانی، تلویزیونی و تولید نمایشنامه و نمایشنامه خوانی به همت بنیاد فرهنگی روایت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دبیری حسین پارسایی از 28 آبان تا 3 آذر همزمان با هفته بسیج برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما