وتوی آمریکا در سازمان ملل علیه کشورهای عربی/ قدس راه حل نهایی برای مسئله فلسطین

خبرگزاری شبستان: وتوی آمریکا نسبت به پیش نویس قطعنامه مصری درباره قدس اشغالی به محکومیت گسترده عربی و بین المللی منجر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ان لایت، در پی استفاده ایالت متحده آمریکا از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل برای ناکام گذاشتن پیش نویس قطعنامه محکومیت تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره قدس اشغالی، موجی از محکومیت عربی و بین المللی نسبت به این اقدام آمریکا ایجاد شد.

ایالت متحده آمریکا تنها عضو بین اعضای شورای امنیت است که نسبت به این قطعنامه اعتراض کرد.

«نبیل ابو ردینه» سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین، اعلام کرد: وتوی آمریکایی ضد اجماع بین المللی و مغایر با قطعنامه های سازمان ملل و شورای امنیت است و جانبداری کامل از اشغالگری و تجاوزگری و بی احترامی به جامعه بین الملل به شمار می آید.

ابو ردینه تاکید کرد: این وتو به افزایش انزوای ایالت متحده آمریکا منجر خواهد شد و تحریک جامعه بین الملل به شمار می آید.

وی افزود: ما اقدامات خود را در سازمان ملل و همه موسسه های بین المللی دفاع از حقوق ملت فلسطین ادامه می دهیم.

«احمد ابو زید» سخنگوی وزارت امور خارجه مصر نسبت به وتوی آمریکایی برای تصویب نشدن پیش نویس قطعنامه ای که مصر به نیابت از کشورهای عربی اسلامی به سازمان ملل ارایه داد، ابراز تاسف کرد.

ابو زید در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: پیش نویس این قطعنامه مهم است و به درخواست جامعه بین الملل برای اعلام مخالفت نسبت به تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی ارایه شد.

وی افزود: این مسئله بی نهایت نگران کننده است که شورای امنیت در تصویب این قطعنامه که تاکید بر قطعنامه و مواضع پیشین درباره وضعیت قانونی شهر قدس است، ناتوان است. شهر قدس راه حل نهایی برای مسئله فلسطین در مذاکرات است.

در همین حال، «مرزوق علی الغانم» رئیس مجلس امت کویت در واکنش مطبوعاتی، اعلام کرد: طرف نظر از وتوی آمریکایی، اجماع سایر اعضای شورای امنیت نسبت به پیش نویس این قطعنامه، پیام آشکاری بر مخالفت جهانی با تصمیم یکجانبه آمریکاست.

الغانم افزود: شورای امنیت پیش نویس قطعنامه مصری درباره جایز نبودن تغییر وضعیت قدس را رای گیری کرد و 14 عضو شورای امنیت از جمله انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به آن رای دادند و پیام آشکار و شفافی از اجماع بین المللی به برنامه یکجانبه آمریکا بوده است.

وی افزود: در نشست فوق العاده اتحادیه پارلمان عربی در رباط تاکید کردم که ما تنها نیستیم و همه جهان آزاد است که با اینگونه تصمیم های یک جانبه مخالفت کنند.

از سوی دیگر، نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت اعلام کرد: وضعیت قدس باید مذکرات مستقیم بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها را مشخص کند و قدس شرقی بخشی از سرزمین فلسطین باقی خواهد ماند.

این نماینده انگلیس با اشاره به تصمیم آمریکا درباره قدس، اعلام کرد: کشورش با انتقال سفارت انگلیس از تل آویو به قدس مخالف است.

در همین حال، نماینده فرانسه در شورای امنیت نسبت به وتوی آمریکایی ابراز تاسف کرد  و گفت: تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا هر اصول مشترکی که باید تلاش های صلح مبتنی بر آن باشد، تغییر نمی دهد.

وی تاکید کرد: اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت با هرگونه تغییر در وضعیت شهر قدس مخالف است.

«ولایمیر سافرونکوف» نماینده روسیه در شورای امنیت اعلام کرد: کشورش از اصل برقراری دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی حمایت می کند و آماده است تا نقش میانجی گر صادقانه را در حل نزاع فلسطینی – اسرائیلی داشته باشد.

سافرونکوف همچنین هشدارهای روسیه نسبت به برنامه های یکجانه را منتقل و اعلام کرد: این اقدامات عامل افزایش درگیری و نزاع فلسطینی – اسرائیلی است.

کد خبر 677170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha