پژوهشگران عناصر خلاق آفرینش علم هستند

خبرگزاري شبستان: نماينده رهبر معظم انقلاب اسلامي در استان بوشهر با اظهار اينكه هر مکتبی بايد پشتوانه علمی علوم انسانی و متدولوژی تحقیقی داشته باشد، گفت: پژوهشگران عناصر خلاق آفرینش علم هستند.

به گزارش خبرگزاري شبستان از بوشهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام جمعه بوشهر (۲۷ آذر)در اختتاميه دومین جشنواره علمی پژوهشی علامه حلی که در سالن اجتماعات دانشگاه پردیس فرهنگیان علامه طباطبایی مرکز استان برگزار شد، علم در عرصه حوزه و دانشگاه را عرصه حیات دانست و اظهار داشت: پژوهش ملفوف به دو علم مازی و آتی است و علم مازی، علم داشته و یافته ها است که موجب پیدایش و رویش علم آتی می شود.

 

نويسنده کتاب «روش تحصيل ادبيات عرب» با بیان اینکه پژوهش به عنوان کنکاش و جستجوی نظامند بر اساس داشته های سابق و کشف یک گذاره علمی و کشف یک موضوع یا محمول علمی است، افزود: علم نیازمند دانش کاری و ثمره کاری است و عملیات استقرایی و اندیشی برای آفرینش یک پدیده علمی است و ویژگی پژوهش یعنی فرایند محصول، تولید علم باشد که مشابه نداشته باشد و استوار بر دانش های قبلی باشد.

 

رئیس شورای عالی حوزه‌های علميه استان بوشهر با اشاره به اینکه نکات و جستار موجود که در جامعه ما هست، پژوهش نیست و بلکه تحقیق است که به یک سری استدلال و برهانی جزئی دست پیدا کرده است، گفت: پژوهش باید شیی نوپیدا؛ علوم تجربی و علوم انسانی باشد و بدین جهت است که یک خلاقیت فوق العادل و کاری بسیار سخت است.

 

آيت الله صفايي بوشهري با بيان اينكه پژوهشگران عناصر خلاق آفرینش علم هستند، عنوان كرد: پژوهش در حوزه علوم انسانی باید با تولید یک گذاره علمی همراه باشد که مشابه نداشته باشد و جستجوی نظامند، منابع می خواهد و نیازمند منابع تحقیق معتبر است.

 

نماينده رهبر معظم انقلاب اسلامي در استان بوشهر با اظهار اينكه هر مکتبی بايد پشتوانه علمی علوم انسانی و متدولوژی تحقیقی داشته باشد، گفت: پژوهش نظامند و متدولوژی محصولش تحقیق معتبر است و در استان بوشهر روحیه کار و پژوهش و تحصیل راه افتاده و در چهره های شما پژوهشگران حوزه و دانشگاه نمایان است.

 

امام جمعه بوشهر با اشاره به اينكه اميرمومنان حضرت علي (ع) فرمودند «تمامي حركات انسان نيازمند معرفت و بصيرت است»، بيان داشت: حركات فكري و علمي نياز بسيار بيشتري به دانستن اين مطلب اوليه هدايت كننده دارند؛ زيرا كسب معارف و تحصيل علوم به ويژه علوم الهي حركتي بسيار مشكل تر و پيچيده تر از يك حركت ساده مادي است. بنابراين آگاهي و بصيرت داشتن در كيفيت و چگونگي تحصيل يك علم، از ضروريات ابتدايي فراگيري آن علم مي باشد.

 

مفسر قرآن دانشگاه فرهنگيان علامه طباطبايي استان بوشهر در پايان به تفسير آيه 9 سوره زمر پرداخت و اظهار داشت: تمامي حركات اختياري انسان جهت دستيابي به يك هدف، حتي حركت ساده مادي، قبل از شروع نيازمند يك سري اطلاعات و مطالب مقدماتي مي باشد تا انسان با آگاهي به آن مطالب روشنگر و عمل به آن، به هدف و مقصود خود دست يابد.

کد خبر 677037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha