جایزه پژوهش سینمایی حلقه ارتباط پژوهشگران با سازمان سینمایی/ تعیین اولویت برای پژوهشگران منتخب

خبرگزاری شبستان: محمود اربابی گفت: گرفتار فضایی هستیم که پژوهشگران در حوزه‌های علوم اجتماعی تربیت شدند و از آن طرف هم سینماگران هم پژوهشگر نیستند بنابراین می‌خواهیم ارتباط درستی بین این دو ایجاد کنیم که هم سینماگران و هم پژوهشگران از آن نفع ببرند.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست خبری نخستین دوره جایزه پژوهش سینمایی سال امروز دوشنبه 27 آذرماه با حضور «محمود اربابی» معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی و «اسماعیل بنی اردلان» دبیر این جایزه در محل مدرسه ملی سینمای ایران برگزار شد.

 

بنی اردلان: تاکید سازمان سینمایی بر درگیر کردن جامعه سینمایی با پژوهش بود

اسماعیل بنی اردلان در این نشست خبری درباره برگزاری این جایزه گفت: حدود یک سال است که در سازمان سینمایی تصمیم گرفته شد در حوزه پژوهش فعالیت های جدی شکل بگیرد چراکه سینمای ما در جهان مطرح است و همه جا سخن از سینمای ایران است و همه آن را می شناسند و این موضوع نشان دهنده این است که اتفاق مثبتی در تاریخ سینمای ما افتاده است. همین موضوع سبب شد تا پرسشی را مطرح کنیم که ما الان در چه وضعیتی هستیم؟ و به همین منظور جلسات مختلفی با صنوف مختلف سینما داشتیم تا در اینگونه موارد صحبت کنیم.

 

وی با طرح این سوال که "مسائلی که در توسعه سینما کمک کننده هستند چه مواردی است؟" توضیح داد: در پاسخ به این پرسش به مسائل اساسی رسیدیم از جمله آنکه جامعه سینمایی ما در حال حاضر باید بداند در چه وضعیتی است و باید ایده و ایده پردازی هایی که در حوزه سینما مطرح می شود، مورد بررسی قرار گیرد که بر این اساس جایزه ای را تعریف کردیم تا از پژوهش ها، مقالات و ...‌ که در حوزه سینمای ایران انجام می گیرد، تقدیر شود.

 

دبیر جایزه پژوهش سینمایی سال تصریح کرد: تاکید سازمان سینمایی درگیر کردن جامعه سینمایی و منتقدان و پژوهشگران با بحث پژوهش بود و به همین دلیل ما نشست هایی را در مدرسه ملی سینما و خانه سینما برگزار کردیم و با این نشست ها، توانستیم افراد را کنجکاو به این موضوع کنیم و پس از آن جایزه پژوهش سینمایی را مطرح و شورای سیاستگذاری برای آن تشکیل شد. سپس نشست با اساتید دانشگاه‌ ها و جامعه سینمایی‌ صورت گرفت و حاصل آن محورهای اصلی پژوهش را ایجاد کرد.

 

وی به عدم اطلاع افراد در مورد پژوهشگران و اینکه چه فعالیتی انجام می دهند اشاره کرد و افزود: در قدم اول لازم بود اطلاعات پژوهشگران را جمع آوری کنیم و این حداقل کاری است در حوزه پژوهش های سینمایی انجام دادیم چون آنها همچون بازیگران و کارگردانان دیده نمی شوند.

 

تعیین اولویت برای پژوهشگران منتخب

بنی اردلان درباره آثار و جوایز نیز توضیح داد: وقتی موضوع جوایز برای پژوهشگران مطرح شد باید به این نکته توجه می‌کردیم که هم بعد معنوی و هم بعد مادی لحاظ شود و منتخبان، اولویت‌ هایی خواهند داشت. در نخستین قدم،  از طرف پژوهشگران داخلی و خارجی، آثار برای ما ارسال شده است. ما بنا داریم که حتی پژوهشگاه‌ ها هم که در این حوزه فعالیت می‌کنند در صورت پذیرفته شدن اولویت‌ هایی به آنها تعلق بگیرد.

 

وی در پایان سخنانش درباره اینکه چرا در این دوره به کتاب پرداخته نشده است، گفت: اولین کار ما این بود که شورای سیاستگذاری و داوری یک دست شوند و پایان نامه‌ ها همه به درستی بررسی شوند. ما به بحث کتاب نپرداختیم چون جشنواره های دیگر آن را انجام می‌ دهند. ما به سراغ حوزه‌هایی رفتیم که به آن پرداخته نشده بود، در این حوزه حتی مستندهایی هم که به بحث سینمایی می‌ پردازند، می توانند به ما کمک کنند.

 

اربابی: سازمان سینمایی فقط نقش حامی برای پژوهشگران دارد

محمود اربابی در این نشست در ابتدای سخنانش به هفته پژوهش و اینکه این جایزه نیز در این هفته برگزار می شود، گفت: در حوزه پژوهش سینما، در ابتدا اداره کل تحقیقات سینمایی وجود داشت که اولین مطالب سینمایی چاپ شده، حاصل فعالیت این اداره است اما با تغییر سیاست‌ ها این اداره به سازمان معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی تغییر نام داد.

 

وی با اشاره به اینکه پژوهش‌ها کمتر بروز بیرونی داشتند، بیان کرد: پژوهش هیچوقت موکول به فضایی خاص نبوده و افراد به صورت مستقل کار می‌ کردند و برنامه سازمان یافته‌ ای نیز وجود داشت اما الان قرار شده است پژوهشگران در خود سازمان سینمایی پژوهش نکنند و به دانشگاه ها و موسسات پژوهشی واگذار شود و ما فقط حمایت کنیم.

 

جایزه پژوهش سینمایی حلقه ارتباط پژوهشگران با سازمان سینمایی

اربابی، این جایزه را حلقه ارتباطی بین پژوهشگران و معاونت توسعه فناوری سازمان سینمایی برشمرد و گفت: باید یک ارتباط پیوسته وجود داشته باشد و طراحی این جایزه این زمینه را ایجاد کرد و از سوی دیگر بدنه پژوهش که از دانشگاه‌ها است با معاونت ارتباط پیدا کند. ما امسال در پنج دانشگاه هنری که مستقیم یا با فاصله به سینما ارتباط دارند، گفتگو کردیم و تفاهم‌نامه ای امضا شد که پایان نامه‌ها مورد حمایت ما قرار گیرد که در گذشته این اتفاق به صورت نسیه رخ می‌داد. ما گرفتار فضایی هستیم که پژوهشگران در حوزه‌های علوم اجتماعی تربیت شدند و از آن طرف هم سینماگران هم پژوهشگر نیستند بنابراین می‌خواهیم ارتباط درستی بین این دو ایجاد کنیم که هم سینماگران و هم پژوهشگران از آن نفع ببرند.

 

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در پایان اظهار کرد: در واقع پژوهش در خود دانشگاه انجام و توسط استادان همان دانشگاه انتخاب، داوری و ارزیابی می‌ شود و در نهایت ما به آنها جوایز می‌دهیم.

 

کد خبر 677036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha