به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، داریوش اسماعیلی عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس در ششمین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری، گفت: مرکز پژوهشهای مجلس باید نقش اتاق فکر خانه ملت را بر عهده داشته باشد که البته همینطور است پژوهشگران از بی توجهی قانونگذاران به تحقیقات علمی گلایه دارند و این اتاق فکر باید در دو محور مشکلات را شناسایی و بستر رفع آنها را به وجود آورد. اول آنکه مشکلات و درخواستهایی که توسط دستگاهها پیشنهاد داده میشود را بررسی و زمینههای پژوهشی و مطالعاتی آنها را به وجود آورد و دوم بیآنکه از دستگاهها درخواستی برای کمک یا رفع مشکلاتشان به این مرکز ارائه شود، این کار را انجام دهد.
نماینده مردم سروستان در مجلس با تاکید بر اینکه به چند دلیل وجود اتاق فکر برای قوه مقننه ضروری است، افزود: پیچیدگیهای جهان و معادلات همه روزه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایجاب میکند مرکز پژوهشهای مجلس نسبت به گذشته فعالتر شود. متاسفانه به شکل نانوشته و غیرمصوب وظیفه دیگری به وظایف قانونگذاری و نظارتی نمایندگان افزوده شده است و آن پیگیری امور اجرایی جامعه است. این وظیفه به اصل اولیه وظایف نانوشته نمایندگان مبدل شده است چرا که مشکلات و نیازهای روزمره مردم در حدی است که نمایندگان باید برای رفع آنها در بخشهای مختلف دست به کار شوند که این مساله موجب غفلت نمایندگان از وظیفه قانونگذاری و نظارتیشان است.
عضو کمسیون صنایع و معادن مجلس در پایان اضافه کرد: به همین دلیل است که مرکز پژوهشها باید اتاق فکر نمایندگان باشد. علاوه بر آن استفاده از ظرفیتهای علمی داخلی و انتقال نیازهای واقعی جامعه به مجلس و تبدیل آنها به قوانین وظیفه دیگری است که مرکز پژوهشها باید به خوبی ایفاگر آن باشد. مرکز پژوهشها باید بازخورد مصوبات مجلس در جامعه را سنجیده و تعیین کند که کدام قوانین مادر و جاری کشور به چه دلیل و در کدام بخشها اجرایی نمیشود.
نظر شما