به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر داود ضامنی، معاون برنامهریزی، نظارت و ارزشیابی امور استان های حوزه هنری امروز در نشست خبری معرفی طرح توانمندسازی مدیران و کارشناسان حوزه هنری سراسر کشور گفت: دکتر محمد مددپور سالها در حوزه هنری زیستند، پژوهش کردند و آثاری را به یادگار گذاشتند، یاد ایشان را گرامی می داریم، کاش تقدیر اینگونه رقم می خورد که می توانستیم سالها از وجود ایشان استفاده کنیم.
ضامنی با بیان اینکه سه پرسش پیش روی ماست، عنوان کرد: صاحب نظران مختلفی در مورد این پرسش ها دیدگاه و نظر ارایه کردند. پرسش اول این است که به چه کسی فرد موفق می گوییم، پرسش دوم این است که سازمان موفق چه سازمانی است و چه ویژگی هایی دارد؟ پرسش مهمتر این است که جامعه موفق چه جامعه ای است؟ در مورد این سه صحبت های زیادی بین دولتمردان صورت گرفته و پیشنهادات مختلفی مطرح شده است. بهتر است این سه پرسش را در منظومه فکری انقلاب اسلامی قرار دهیم و از این منظر به آنها پاسخ دهیم، انسان انقلاب اسلامی چه ویژگی هایی دارد، سازمانی که در تاریخ انقلاب اسلامی متولد شده چه ویژگی هایی دارد؟ حوزه هنری یکی از سازمان هایی است که مولود انقلاب اسلامی است. سال آینده در آستانه چهلمین سال انقلاب قرار می گیریم و حوزه هنری قریب به 40 سال از تولدش می گذرد.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم مجموعه دیدگاه های صاحب نظران در مورد سازمان موفق را جمع بندی کنیم به این می رسیم که سازمان موفق میل به پیشرفت و موفقیت دارد اما مسئله این است که این موفقیت در چه عرصه هایی تعریف می شود؟ سازمان موفق دارای چشم انداز روشن است، می داند به کدام نقطه می خواهد عزیمت کند، در چنین سازمانی دانایی ارزش تلقی می شود. سازمان موفق در کنار سرمایه مالی سرمایه انسانی را مهمترین سرمایه خود می داند.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزشیابی امور استانهای حوزه هنری با بیان اینکه آنچه در حوزه هنری مهمترین عامل موفقیت محسوب می شود نیروی انسانی است، افزود: گاهی ارزش یک فرد را نمی توان با فرمول و مسایل مالی بررسی کرد. حوزه هنری طی 40 سالی که از عمرش می گذرد انسان هایی پرورش داده که نمی توان روی آنها ارزشگذاری مالی کرد. مرتضی سرهنگی و علیرضا قزوه از جمله سرمایه های ملی هستند. حوزه هنری اگر بخواهد برای دهه چهارم و پنجم انقلاب جهتگیری دقیق و موفقیت داشته باشد باید زمینه پژوهش انسان هایی همچون دکتر مددپور، مرتضی سرهنگی و علیرضا قزوه را فراهم کند، چنین رویش هایی را در هشت سال گذشته در بسیاری از استان ها شاهد بودیم. اگر حوزه هنری بخواهد در مراکز استانی سرمایه گذاری داشته باشند در کنار پرداختن به ساختار و منابع مالی باید بر روی توانمندکردن مدیران، کارشناسان و هنرمندان مرتبط با حوزه تمرکز داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برای ترسیم یک طرح باید چهارچوب نظری وجود داشته باشد، بیان کرد: در بین اندیشهورزانی که در جامعه وجود دارند یکی از کسانی که در حوزه سازمان ها، کارآمدی کشور و تعریف شاخص های موفقیت جامعه بیشترین سخنرانی ها و جهت گیری ها را مطرح می کند، مقام معظم رهبری هستند. شخصیت ایشان را از نظر مرجعیت و رهبریت سیاسی برجسته کردیم در صورتی که شخصیت ایشان در تمام ابعاد برجسته است و شخصیت فکری ایشان می تواند برای ما معیار باشد.
ضامنی در مورد طرح توانمندسازی مدیران و کارشناسان حوزه هنری اظهار داشت: ما مدلی را برای موفقیت فردی و سازمانی طراحی کردیم که 9 بعد را شامل می شود؛ اصول و مبانی، وجه تمایز بین حوزه هنری نسبت به سایر دستگاهها، ویژگی های مدیران و کارشناسان، نقش و جایگاه حوزه هنری در بین دستگاه ها، کارآمدی نیروهای انسانی، نوسازی- تحول و ابتکارات، تولید- ترویج و تربیت و دستیابی به دانش روز 9 بعد این طرح هستند. اگر حوزه هنری این 9 بعد را در نظر گیرد سازمانی موفق می شود. امسال را به عنوان سال آغاز این طرح می دانیم و استان البرز را برای برگزاری این طرح انتخاب کردیم، فاز اول این طرح امسال کلید می خورد، این طرح در پروسه 4-5 ساله رقم می خورد.
نظر شما