به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیراز، دکتر اکبر امیری، معاون درمان تامین اجتماعی فارس امروز (۲۶ آذر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شاخص تخت های بیمارستانی در وزارت بهداشت، به ازای هر 10 هزار نفر شاخص 2 و 6 دهم است، گفت: این رقم در فارس با حساب تمام بیمارستان ها 2 و یک دهم است و در تامین اجتماعی یک و یک دهم است که با احتساب 320 تخت خوابی شیراز و لار شاخص در تامین اجتماعی بالای 2 می آید.
وی با یادآوری این مطلب که در دولت یازدهم چند پروژه به بهره برداری رسید، اظهار داشت: در بخش درمان گسترش آی تی را شاهد بودیم و تمام بیمارستان های ملکی حذف دفترچه در حال اجراست.
دکتر امیری افزود: مراکز ملکی تامین اجتماعی تعمیر شدند و بخش های رادیولوژی ارتقا پیدا کرده است و همچنین ناوگان آمبولانس هم ارتقا و نوسازی شد، در این راستا هم درمانگاه لامرد و استهبان به بهره برداری رسید.
معاون درمان تامین اجتماعی فارس با اشاره به اینکه قبل از سال ۹۲ تعداد 9 مرکز سرپایی داشتیم و اکنون 18 تا شده و با این چهار بیمارستانی که به بهره برداری می رسد، این رقم به 22 مرکز سرپایی خواهیم داشت، اظهار داشت: بین 20 تا 24 درصد مراجعات بستری تامین اجتماعی، از خارج از استان است.
دکتر امیری در خصوص پرداختی های تامین اجتماعی هم یادآور شد: آخرین پرداخت به پزشکان خانواده شهریور ماه پرداخت شد و تا چند روز آینده مهر 96 را پرداخت می کنیم و پرداختی داروخانه ها را تا آخر اردیبهشت 96 انجام دادیم و مراکز دانشگاهی هم تا آذر 95 دریافتی های خود را دریافت کردند.
وی با اشاره به اینکه با مجموع بدهی به پزشکان خانواده، داروخانه ها و مراکز درمانگاهی پنج هزار میلیارد ريال بدهی تامین اجتماعی فارس است، اظهار داشت: پرداختی تامین اجتماعی تا قبل از طرح تحول میزان ۷۰ هزار میلیارد ريال بود و بعد از بعد تحول حدود بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ريال به طول سالانه، پرداخت می کند.
دکتر اکبری، هدف از اجرای طرح تحول سلامت را کم کردن پرداخت هزینه از جیب مردم دانست و تاکید کرد: سیستم ارجاع در تمام دنیا امتحان شده و باید بتواند هزینه را کنترل دهد و اینکه از بیماری های مختلف جلوگیری کند و در کل طرح پزشک خانواده باید بتواند به شناسایی و جلوگیری از بیماری های غیر واگیر، کنترل هزینه ها و کمک به مطالعات برای جلوگیری از بیماری های غیر واگیر، کمک کند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قبلا بابت بستری در مراکز دانشگاهی 70 درصد را می دادیم الان 90 درصد را می دهیم، اضافه کرد: برای دریافت مسئله پزشک خانواده در فارس نسبت به سایر استان های کشور باید جمعیت بیمه شده استانی با جمعیت بیمه خودمان را معادل سازی کرده و خرج کردها را محاسبه کرد.
دکتر اکبری با اشاره به اینکه متوسط دیابت در یزد 14 درصد است متوسط در کشور و فارس 11 درصد است و می خواهیم فارس را به 9 درصد برسانیم، افزود: نظارت به مسئله پزشک خانواده جز وظایف نظارتی دانشگاه است، پزشکان خانواده دقت نظر بیشتری بکنند و دقت نظر به سلامت جامعه داشته باشند تا هم سلامت ایجاد و هم هزینه ها کم شود.
معاون درمان تامین اجتماعی فارس تاکید کرد: انتصاب جانشین پزشک خانواده بدون علت موجه غیر قانونی است.
نظر شما