حجتالاسلام سیدجلال صدر در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه قرآن کریم برای بندگی خدا اسوههایی را معرفی کرده است،گفت: نبی مکرم اسلام (ص) هدف از رسالت خود را «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاقِ» معرفی کرده بودند، بر این اساس ترویج مکارم اخلاقی یکی از اهداف بزرگ نبی مکرم اسلام (ص) به شمار میآید.
وی افزود: همواره معارف قرآن، پیامبر (ص) و اهلبیت (ع) جایگاه خاصی داشته و دارد و بهترین مکان برای انتقال آنها همین پایگاه عبادی مساجد است، معتقدم یک امام جماعت به عنوان یک کارشناس دینی و مذهبی باید مهر و عطوفت را با بهرهمندی از فرامین قرآن و اهل بیت (ع) برای مردم تبیین کند و به آنان تذکر دهد تا مردم به سر منزل مقصود برسند.
امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) سعادتآباد، راهکار عملی ترویج مکارم اخلاقی در جامعه را تبیین معارف دین همراه با فناوری های روز دانست و گفت: تولید فیلمهای کوتاه، انیمیشن، نقاشی و خطاطی با رویکرد دوری از خشونت و خشونتگرایی و برگزاری مسابقات کتابخوانی و فیلمهای کارتونی با بیان مضرات آن باید در جامعه مورد توجه قرار گیرند و کارگزاران مساجد اعم از امام جماعت مسجد، هئیت امنا، بسیج و اعضای کانون فرهنگی هنری مساجد، تاثیرگذارترین کسانی هستند که در این زمینه میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.
صدر اظهار کرد: موضوع تعلیم و تربیت در جامعه باید با سبک و سیاق و شیوه خاص منتقل شود و به نظرم خشونت و خشونتگرایی که در تعابیر دینی از آن با نام «غضب» یاد میشود، باید با بیان قرآنی و با در نظر گرفتن سیره و روش بزرگان دینی تبیین شود که در این میان منبر و جایگاه مسجد میتواند بهترین مروج در این زمینه باشد.
وی ضرب و شتم دو روحانی در تهران را نشانهای از بیاخلاقیهای موجود در جامعه برشمرد و گفت: معمولا افرادی که چنین واکنشهایی نشان میدهند، تحت تاثیر شبکههای معاند و فضاهای مجازی غیراخلاقی، تشویق به تخریب مساجد، مکانهای مذهبی و برخورد با ائمه جماعات میشوند.
این کارشناس دینی، اظهار کرد: در واقع بخشی از این اقدامات نتیجه تلاشهای دشمنان است، زیرا وقتی آنان میبینند که با دین مردم نمیتوانند مقابله کنند و از طرفی به دلیل آنکه نمیتوانند با اسلام مقابله کنند، مبلغین دینی و روحانیون که نمادهای دینی محسوب می شوند را مورد هجمه قرار میدهند.
نظر شما