به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجتالاسلام محمد فروهر، مدیر انجمن علمی فضای مجازی حوزههای علمیه کشور، امروز (۲۵ آذر) در اجلاس استانی نماز با شعار «نماز و فضای مجازی» اظهار کرد: در حال حاضر ۵۳ میلیون و ۵۰۰ هزار کاربر فعال فضای مجازی در کشور ما وجود دارد.
وی با بیان اینکه ۴۸ میلیون نفر از فضای تلگرام استفاده میکنند، افزود: همچنین ۲۳ میلیون جوان روزانه سه ساعت بازی کامپیوتری انجام میدهند و براساس آمار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نزدیک به ۶۰ میلیون گوشی موبایل هوشمند در کشور وجود دارد.
فروهر با اشاره به کاهش ارتباط کلامی خانواده ها از ۱۴ دقیقه در روز به چهار دقیقه، اذعان داشت: ما با سه مخدر روبرو هستیم، پیش از این مخدرهای نسل اول گیاهی بودند، پس از آن مخدرهای نسل دوم از نوع صنعتی و شیمیای وارد جامعه شد و اکنون با مخدر نسل سوم با نام دیجیتالی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه اکنون بیماری به وجود آمده که به نام هراس بیموبایلی از آن یاد میشود، خاطر نشان کرد: ۷۰ درصد افراد نمیتواند بیش از ۱۵۰ سانتی متر موبایل را از خود دور کنند و هشت درصد جمعیت ایران بازی اعتیاد آور کلش آف کلنز را در گوشی خود نصب کرده و از آن استفاده میکنند.
مدیر انجمن علمی فضای مجازی حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه چه بخواهیم و چه نخواهیم امروز ۲۰ میلیون جوان زیر ۱۸ سال کشور دسترسی به فضای مجازی دارند، تاکیدکرد: چارهای جز این نداریم که مدیریت فضای مجازی را در دست خود بگیریم.
فروهر با اشاره به اهمیت فضای خانواده در مقابله با آسیب فضای مجازی گفت: برای مقابله با آسیبهای این فضا هر کس باید به سراغ خانواده خود برود، ما نمیتوانیم به فرزندانمان بگوییم که این را ببین، آن را نبین. ساختار فیلترینگ جواب نمیدهد، بلکه باید به فرزندانمان این مقوله را بیاموزیم تا در نتیجه آن «نخواهند که ببینند.».
وی با بیان اینکه خودکنترلی با مقوله نماز به وجود میآید، وقتی که نماز ضایع شود انسان در سراشیبی شهوت قرار میگیرد، تصریح کرد: برای این سخن خود دلیل و مدرک مستدل دارم، از سال ۸۴ تا ۹۴ فرآیند جستجوی ایرانیها در اینترنت بررسی شد. در تمام این ده سال در دو ماه محرم و رمضان جستجوی کلمات غیراخلاقی بسیار کاهش داشته و این بدان معناست که برای مقابله با این فضا معنویت و دین پاسخگوست.
مدیر انجمن علمی فضای مجازی حوزههای علمیه کشور تاکید کرد: ما نمیخواهیم و نمیشود که فضای مجازی را حذف کنیم؛ اما باید کارگروههای تخصصی برای تولید محتوای مناسب تشکیل شود.
نظر شما