به گزارش خبرگزاری شبستا به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه روز پنج شنبه (23 آذرماه) آيين پاياني سومين دوره جايزه ادبي هنري سيلک با حضور ایران همايون اميرزاده؛ مشاور اجرايي معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، نیکنام حسینپور؛ مشاور منابع و امور انسانی، سعید ابراهیمیراد، شهردار کاشان، علی رسول زاده؛ رئیس شورای اسلامی شهر کاشان، مصطفی جوادی؛ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد، مدیر بخش فرهنگی یونسکو و جمعی از دوستداران فرهنگ در خانه عامریها(کاشان) برگزار شد.
همایون امیرزاده در این مراسم با اشاره فرهنگ غنی کاشان از ضرورت حفظ میراث مکتوب سخن گفت و عنوان کرد: صیانت از ادبیات و داشتههای ادبی به عنوان بزرگترین سرمایه و میراث معنوی کشور ضرورت دارد. کاشان با توجه به تمدن چندین هزارساله و تاثیرگذاری آن بر ادبیات خصوصا شعر کشور در دو سده اخیر، یکی از مناطقی است که ظرفیت بالایی در این حوزه دارد.
وی افزود: همچنین نیازمند بازآفرینی و توسعه سرمایههای کهن فرهنگی هستیم. واگذاری این فعالیتها به بخش خصوصی و نهادهای مردمی میتواند زمینه را برای تحقق این امر ایجاد کند. نمونه بارز آن نیز جایزه ادبی سیلک است که در سه سال گذشته گامهای موثری در این حوزه برداشته است و قابلیت تکثیر در دیگر مناطق کشور را نیز دارد.
مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم از ایجاد یک ردیف بودجه مستقل برای حمایت از حوزه ادبیات در سال 1397 خبر داد و گفت: برای نخستین بار و با پیگیریهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه ادبیات به عنوان یک ردیف بودجه مستقل در بودجه سال آینده به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. با این اقدام ساماندهی و حمایت از انجمنهای ادبی کشور از قالب یک راهبرد به دستورالعمل اجرایی تبدیل شده است.
در ادامه این مراسم، منير عسگرنژاد، دبير جايزهي ادبي هنري سيلک گفت: رويکرد ويژه به ادبيات ايراني در کنار آثار ترجمه به منظور تحرک و پويايي در حوزهي شعر و داستان کشور و نيز ايجاد فضاي سازنده براي تبادل آرا و افکار اهل قلم، از اهداف و ضرورتهاي برگزاري اين جايزهي مستقل است.
وي با بيان استقبال بيشتر نويسندگان و شاعران از سومين دورهي اين جايزه گفت: امسال بيش از 140 اثر داستاني و 180 کتاب شعر چاپ اول در سال 1395به دبيرخانهي جايزه ارسال شد و پس از داوری آثار ضمن ارج نهادن به تمامي کتابهاي رسيده به دبيرخانه سه اثر «گربه ساکن چنار» محمد بکايي، «وقتي قوها پير ميشوند» خديجه شريعتي و «بگذار برسانمت» محمدرضا گودرزي به عنوان برگزیدگان این جایزه در بخش داستان شناخته شدند. همچنین با نظر هیات داوران کتابهای «بر ايوان چراغي نيست» سيروس نوذري، «ايرج ميرزاي تو» حسن بهرامي و «گناه باران» سيد محمود علوينيا به عنوان برگزیدگان جایزه ادبی در حوزه شعر معرفی شدند.
عسگر نژاد درباره ترکیب هیات داوران جایزه ادبی سیلک نیز گفت: در بخش داستان، آقايان ابوتراب خسروي، کيهان خانجاني و اميرعباس مهندس و در بخش شعر، منير عسگرنژاد، مصطفي جوادي مقدم و سيد مهدي رضويزاده داوري آثار را بر عهده داشتند.
همچنین در این مراسم لوح تقدیر دکتر محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دبیر برگزاری جایزه ادبی سیلک توسط نیکنام حسینپور؛ مشاور منابع و امور انسانی به خانم دکتر منیر عسگرنژاد تقدیم شد.
در متن این پیام آمده است:
سرکار خانم دکتر منیر عسگر نژاد
به پاس یک دهه تلاش در جریان سازی فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی ور راهاندازی جایزه ادبی- فرهنگی سیلک(داوری کتاب) به رسم احترام و اکرام این لوح تقدیم محضرتان میشود.
از حضرت سبحان توفیق حضرت عالی را در حرکت به سوی قله های فتح و ظفر و سرافرازی و سربلندی ایران عزیز مسالت دارد.امیدوارم همواره در مسیر اعتلای فرهنگ موفق باشید.
بر اساس این گزارش، همچنین مشاوران معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منزل استاد احمد مشجری (محبوب کاشانی) یکی از پیشکسوتان ادبیات آیینی و شعر کاشان رفتند و به پاس تلاش و همت وی تقدیر لوح تقدیری را از سوی معاون امور فرهنگی به وی تقدیم کردند. استاد احمد مشجری یکی از آخرین بازماندههای انجمن ادبی صباست که نزدیک به 200 سال قدمت ادبی دارد. وی در این دیدار برخی از خاطرات خود از حضور سهراب سپهری در انجمنهای ادبی را بازگو کرد.
همچنین در ادامه هیات معاونت امور فرهنگی به منزل سید محمد صالحی؛ پژوهشگر و نویسنده کاشانی رفتند و با تقدیم لوح تقدیری از سوی معاون فرهنگی از خدمات وی در حوزه کتاب و کتابخوانی تقدیر کردند. سید محمد صالحی بیش از 60 عنوان کتاب درباره اهل بیت(ع) ترجمه و تدوین کرده است.
نظر شما