اشتغال و تولیدات خانگی باید در جامعه احیا شود

خبرگزاری شبستان: ظهیری با بیان اینکه احیا و بازنگری در اشتغال و تولیدات خانگی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: چرخه اقتصاد ما باید با عزم، انگیزه، اشتیاق و دستان توانمند مادران ایرانی به گردش درآید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، معصومه ظهیری، مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم عصر امروز(23 آذر) در اختتامیه جشنواره سفره ایرانی که در بوستان نرگس برگزار شد، با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره، عنوان کرد: امسال به عنوان سال «اقتصاد مقاومتی؛ اشتغال و تولید» نامگذاری شد و هر یک از ما سهمی در تولید، ایجاد اشتعال و رونق اقتصادی کشور داریم.

 

 مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم اظهار داشت: بانوان ما از چند جنبه مورد توجه هستند، از جمله بانوان در گردش اقتصاد خانواده از جمله سبد غذایی خانواده و مدیریت اقتصادی خانواده سهم عمده‌ای دارند.

 

ظهیری با بیان اینکه مدیریت اقتصاد خانواده کاری مهم و تأثیرگذار است، گفت: بهترین بانوان ما اهل صرفه‌جویی و قناعت هستند و این قناعت به معنای درست مصرف کردن، بجا و به اندازه مصرف کردن است.

 

وی افزود: سرمایه گذاران غرب، زیاد مصرف کردن را در میان مردم خود رواج دادند و دچار تنش شدند، به مرور زمان، بدون تحمیل قانون‌های اجباری، مردم را به درست مصرف کردن و قناعت سوق دادند، زیبایی‌های جمهوری اسلامی و جهان مسلمان این است که ما همواره در انتخاب‌های خود مختاریم، همانطور که در اسلام آمده: «بخورید و بیاشامید، اما اسراف نکنید».

 

آیین مهروزی با اقتصاد و اشتغال گره خورده است

 

مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم یادآور شد: بسیاری از اوقات فراغت، برنامه‌های خانه، میهمانی‌ها و برنامه ریزی‌ها توسط مادر خانواده انجام می‌شود.

 

ظهیری افزود: خانه مادربزرگ یکی از بهترین خاطره‌ها را برای ما رقم زده است، زیرا فضای انس، محبت، عشق و همدلی در آن خانه حاکم بود و همه افراد بر سر یک سفره جمع می‌شدند.

 

وی با بیان اینکه اخلاق، محبت و آیین مهروزی با اقتصاد و اشتغال گره خورده است، تصریح کرد: امروز در اکثر کشورها، بانوان اقدام به تولید محصولات خانگی می‌کنند و بر پشت بام‌های برخی خانه ها، جعبه هایی برای کشت محصولات غذایی قرار داده می‌شود و به اندازه مصرف خود محصولاتی کشت می‌کنند.

 

احیا و بازنگری در اشتغال و تولیدات خانگی باید مورد توجه قرار گیرد

 

مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم به دستان هنرمند زنان قمی در ایجاد نقش و نگارهای قالی و بافت فرش اشاره کرد و گفت: این فرش‌ها توسط مادرانی بافته می‌شود که در کنار تربیت و بزرگ کردن کودکان خود، دست در تولید و اشتغال دارند.

 

ظهیری با تصریح بر اینکه احیا و بازنگری در اشتغال و تولیدات خانگی باید مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: چرخه اقتصاد ما باید با عزم، انگیزه، اشتیاق و دستان توانمند مادران ایرانی همراه با فکر و اندیشه تولید و به حرکت درآوردن کارخانه‌ها در کنار مردان به گردش درآید.

 

انتقال تجربیات مفید اشتغال خانگی با استفاده از فضای مجازی

 

وی با بیان اینکه زنان می‌توانند تعالی و رونق اقتصادی را به ثمر برسانند، به مزیت‌های فضای مجازی در این راستا اشاره کرد و افزود: یکی از موارد استفاده بهینه از فضای مجازی، انتقال تجربیات مفید است، به طوریکه بانوان می‌توانند از طریق فضای مجازی، تجربیات خود را به دیگران انتقال دهند و به اشتغال خانگی بانوان کمک کنند.

 

مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم یادآور شد: امروز گروه بانوان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در فضای مجازی تشکیل شده است و ما می‌توانیم گروه‌های آموزشی مجازی را در این فضا راه اندازی کنیم تا بانوان تجربیات خود را به دیگران انتقال دهند.

 

اعطای وام خوداشتغالی به بانوان سرپرست خانوار

 

ظهیری  به برگزاری نمایشگاه ملی در تهران در زمستان اشاره کرد و اظهار داشت: در این فصل، تعدادی از غرفه‌های مجتمع زمزم قم را در اختیار بانوان مسجدی کارآفرین قرار می‌دهیم تا محصولات و تولیدات خانگی خود را در آنجا عرضه کنند.

 

وی به اعطای وام خوداشتغالی به بانوان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: بانوان سرپرست خانوار که مولد و تولید کننده صنایع دستی و تولیدات خانگی هستند، در صورت داشتن گواهینامه معتبر، وام خوداشتغالی و تولیدات خانگی دریافت می‌کنند.

 

مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم با اشاره به اینکه اولویت شهرداری قم در فعالیت‌های فرهنگی، مسجد محوری است، افزود: بانوان مساجد مختلف در یک محله می‌توانند با همکاری و همدلی، جشنواره‌های محلی برگزار کنند تا این کار تداوم داشته باشد.

 

ظهیری به حضور فعالانه بانوان در عرصه‌های مختلف اشاره و تصریح کرد: همت بانوان در عرصه‌های گوناگون آنچنان بالاست که در هر عرصه ای که گام برمی دارند، ثمر می‌دهد.

کد خبر 676174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha