حجت الاسلام سید حسین میر معزی معاون پژوهش حوزه های علمیه سراسر کشور در گفتگو با خبرگزاری شبستان با اشاره به آغاز هفته پژوهش گفت: به مناسبت هفته پژوهش معاونت پژوهشی حوزه های علمیه سراسر کشور با همکاری شورای هماهنگی مراکز پژوهشی در نظر دارند نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مراکز مهم را 23 تا 30 آذز ماه در مصلی قدس برگزار نمایند.
وی افزود: در این نمایشگاه بیش از 60 مرکز پژوهشی دستاوردهای علمی و پژوهشی خویش را ارائه می کنند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: هر نهاد علمی برای حیات، بقاء و.بالندگی نیازمند ووابسته پژوهش است واگر پژوهش در این نهادها رخ ندهد و در آن تولید علم صورت نگیرد آن نهاد علمی زنده نیست .
حجت الاسلام میر معزی عنوان کرد: هفته پژوهش نیز به جهت اهمیت این مقوله است و ما در هفته پژوهش امسال برای نخستین بار با نامگذاری ایام این هفته برنامه های مختلف از جمله سخنرانی علما، بزرگان حوزه، نشست های علمی و تخصصی، رونمایی از منشور حوزه و روحانیت از دیگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی را در 15 جلداجرایی خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: یک حرکت وسیعی در سطح حوزه های علمیه سراسر کشور آغاز شده وتمام استان ها و مراکز پژوهشی همه سعی میکنند در چارچوب موضوعات تعیین شده برنامه های خود را تنظیم و در قالب نمایشگاه ارائه نمایند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه سراسر کشور خاطر نشان ساخت: امیدواریم این نمایشگاه با توان علمی و پژوهشی مورد استفاده علاقمندان قرار گیرد .
حجت الاسلام میر معزی با اشاره به اهمیت هفته پژوهش گفت: پژوهش حوزه وحوزه های پژوهش، پژوهش حوزه ونظام اسلامی، پژوهش حوزه وبین الملل، پژوهش حوزه وجامعه اسلامی، پژوهش حوزه فن آوری و فضای مجازی، پژوهش حوزه اخلاق وفرهنگ پژوهش از جمله اسامی نامگذاری شده برای این هفته می باشد.
وی افزود:درحال حاضر استان قم 185 مرکز پژوهشی و حوزوی و 19 انجمن علمی فعال در استان قم وجود دارد که با توجه به درخواست 80 مرکز پژوهشی برای شرکت در نمایشگاه با توجه به امکانات دستاوردهای علمی و پژوهشی 60 مرکز پژوهشی بزرگ ومهم قم در نمایشگاه عرضه می گردد.
معاون پژوهش حوزه های سراسر کشوریاد آور شد:اشکالی که وجود دارد این است که پژوهشهایی که در حوزه صورت می گیرد در عین اینکه عمیق و دقیق هستند اما برای نیازهای جامعه ونظام کافی نبوده و ما باید زمینه ساز حمایت وهدایت این پژوهشها باشیم تا به سمت نیازهای جامعه ونظام حرکت کنند.
وی گفت: 53 نشریه دارای مجوز می باشد که از این تعداد 33 نشریه علمی و پژوهشی و 20 نشریه علمی و ترویجی بوده و تعدادی از نشریه ها در نوبت کسب مجوز هستند.
حجت الاسلام میر معزی با بیان این که مجله های پژوهشی حوزوی بر اساس استانداردهای علمی فعالیت می کنند گفت: این مجله ها با ضوابط و مقررات پژوهشی و علمی، علمی و ترویجی مقاله های پژوهشگران را منتشر می کنند که دارای مجوزهای مربوطه است.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه سراسر کشور بیان داشت: در کرسی درس های خارج، بزرگان دین مباحث پژوهش ها را ارائه می دهند تا محققان بتوانند به مباحث فقهی روز و مسائل پژوهشی گرایش پیدا کنند.
وی به آیین نامه رتبه بندی پژوهشگران اشاره کرد و گفت: تمام فعالیت های علمی که یک طلبه می تواند انجام دهد فهرست شده است در صورتی که پژوهشگران امتیازهای لازم را کسب کنند در سامانه جامع پژوهشی ثبت نام وطبقه بندی خواهند شد.
حجت الاسلام میر معزی خاطر نشان کرد: در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد پژوهشگران در حوزه های علمیه نداریم که این امر یکی از نقص های حوزه های علمیه است که برای آن سیاست گذاری هایی صورت گرفته است تا اجرایی شود.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه سراسر کشورعنوان کرد: بودجه پژوهشی کشور نسبت به آنچه باید باشد خیلی کم است و با توجه به اینکه حوزه علمیه قم یه حوزه مستقل است بودجه از خود حوزه های علمیه با محدودیت های بسیاری تامین می شود واین در حالی است که نیازمند ارتقای ساختاری وسیع در این بخش هستیم.
وی افزود: یکی از برنامه های ما این است که واحدهای پژوهشی، تحقیق ها و پایان نامه ها را وارد فرایند درسی حوزه های علمیه از ابتدای حضور تا انتهای فارغ التحصیلی نماییم تا از این طریق در جهت ارتقای نظام پژوهشی گام برداریم.
حجت الاسلام میر معزی در پایان گفت: هدف ما از برگزاری این نمایشگاه ، معرفی وعرضه دستاوردهای پژوهشی پژوهشگران حوزه های علمیه است تا آنها بتوانند فعالیتهای پژوهشی خود را طی سالها فعالیت در قالب نمایشگاه ارائه کنند.
نظر شما