حجت الاسلام نصرالله پژمان فر، معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه حوزه علمیه در عصر امروزی بیش از بیش در برابر آسیب های اجتماعی و فردی مسئول است، به خبرنگار شبستان گفت: وظیفه حوزه علمیه این است که علوم اسلامی را به همه مخاطبان ارائه دهد چراکه هدف دشمن تبدیل علوم انسانی به غرب گرایی بوده و این مسئله مشکل بزرگی برای جامعه اسلامی محسوب می شود.
وی بیان اینکه امروزه رسالت جامعه روحانیت به حداکثر رسیده است، خاطر نشان کرد: پاسخگویی به نیازهای معنوی دنیا رسالت حوزه علمیه است.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان، افزود: مخرب ترین آسیب در عصر امروز نفوذ برخی فرهنگهای غربی در جامعه است که باید حوزه های علیمه در این زمینه با جدیت بیشتر وارد میدان شود و طلاب جوان را از معضلات وارد شده آگاه سازد.
وی با بیان اینکه اگر چه از گذشته تا به حال، شناخت استعداد طلاب کم و بیش توسط برخی اساتید انجام می گرفته، لکن به صورت مداوم، جامع و فراگیر نبوده، تصریح کرد: لذا برای بهره وری بیشتر لازم است این کار با برنامه ای مشخص به صورت بخشی از سیستم پذیرش و آموزش حوزه در آید و با مشخص شدن علاقه، استعداد و زمینه فعالیت علمی طلبه، بسیاری از اولویت ها و سؤال های او نیز جواب داده می شود.
وی با بیان اینکه استعداد سنجی طلبه ها یک امر ضروری است، عنوان کرد: هر طلبه ای به هر حال در زمینه ای استعداد دارد، اجرای استعداد سنجی باعث شناخت و شکوفایی این استعدادها و استفاده هر چه بهتر از آنها می شود و بعید است با انجام این کار، کسی از دایره خدمت به دین و تبیین و تبلیغ آن بیرون بماند پس هر چه شخص زودتر بفهمد که زمینه تحصیل در حوزه را ندارد به نفع خود او است و می تواند به دنبال کارهایی برود که با علایق و سلایق اش سازگاری بیشتری دارد.
حجت الاسلام پژمان فر، اضافه کرد: شناخت استعدادها و علایق، شرط لازم موفقیت است ولی کافی نیست و حوزه علمیه باید قدم های بعدی را که برنامه ریزی، سخت کوشی و پشتکار، تحصیل منضبط و بررسی مداوم سیر حرکت علمی و رفع نقایص و تقویت نقاط مثبت می باشد در راستای تربیت صحیح نیروهای متدین بردارد.
وی با اشاره به اینکه اساتید حوزه علمیه، سرمایه های ارزشمند و یکی از ارکان اصلی حوزه های علمیه بوده و هستند، اذعان داشت: اطلاعات، دانش و تجربه های اساتید به آسانی به دست نیامده، بلکه حاصل سال ها تلاش و مجاهدت علمی و اخلاقی و بدون داشتن کمترین چشم داشت مادی است که ما باید از چنین منابع ارزشمندی همواره به بهترین وجه استفاده کنیم.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان، یاد آور شد: باید طول تحصیل اتفاق بیفتد چرا که امروز بنا نیست کسی در حوزه باشد باید طلبه ها توانمندی هایی به دست بیاورند و وارد عرصه اجتماعی شوند از این رو باید رد یان حوزه تحولاتی ایجاد شود که این امر نیازمند مدیریت صحیح است.
پایان پیام/
نظر شما