به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید رحمان حسینی ظهر امروز (22 آذر) در نشست خبری که در سالن جلسات سپاه ناحیه امام حسن مجتبی (ع) قزوین برگزار شد، بیان کرد: متاسفانه امروزه غرب علم را یک موضوع انحصاری برای خود در نظر گرفته است؛ در نیمه قرن دوم هجری ایران در پهنه اسلامی تا قرن چهاردهم به لحاظ علمی سرآمد دنیا بود اما در حال حاضر با اتفاقاتی که رخ داده علم تحویل غرب شده است.
وی با اشاره به کلام رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت علم عنوان کرد: اگر علم و عالمی باشد ما شاگردی خواهیم کرد و هیچ نگران و ناراحت نیستیم اما آن چیزی که ما می خواهیم از عرصه علم و دانش این است همیشه شاگردی نکنیم و زمانی برسد که ما هم حرفی برای گفتن داشته باشیم.
معاون علمی و پژوهشی سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین اضافه کرد: امروزه در بحث دفاعی و موشکی ایران اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است، کشور ما در هر حوزه ای که مربوط به زمینه دفاعی و موشک ها بوده تحریم شده است اما باید دید چه اتفاقی افتاده که در این عرصه با وجود تحریم ها بسیار موفق عمل کرده ایم و پهباد تولید می کنیم اما در سایر صنعت ها اینگونه نیستیم.
وی تصریح کرد: مجموعه سپاه بر اساس رسالتی که دارد معاونت دانش و پژوهش را در سپاه های استانی راه اندازی کرده است که بازتاب فعالیتهای آن چندان خبری نشده است؛ هدف از تشکیل این معاونت این است که سپاه های استانی برای حل مسائل و دغدغههای خود به صورت مستقل و متمرکز وارد عمل شوند.
حسینی با اشاره به اینکه تاکنون 30 پژوهش تمام عیار را در سپاه استان انجام داده ایم، افزود: متاسفانه تحقیقات و پژوهش های دانشگاهی بعد از دفاع به کتابخانه ها سپرده می شود و چندان کابردی نیست، ما در معاونت علمی و پژوهشی سپاه سعی کرده ایم که پژوهش های ما مأموریت محور باشد و بر اساس نیاز انجام شود درواقع بر اساس دغدغه ای که در مسئولان ایجاد می شود کار پژوهش را شروع می کنیم.
وی تأکید کرد: آن چیزی که موجب می شود پژوهشی کاربردی شود، بحث کاربست آن است که نشان می دهد یک پژوهش چگونه می تواند وارد فاز عملیاتی شود.
معاون علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین در ادامه گفت: امروزه در سپاه استان هر شش ماه کتاب تجارب کارکنان خود را جمع آوری و چاپ می کنیم و استانهای دیگر هم تجارب خود را برای ما ارسال می کنند که می توان گفت یک گنجینه ارزشمند تجربیات در مجموعه سپاه وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: در این حوزه حتی تجربیات فرماندهان خود را به لحاظ تاریخ شفاهی استخراج کرده و تحت عنوان کتاب تجربیات آن فرد در سامانه سپاه ثبت و نگهداری خواهد شد تا در صورت نیاز به لایههای دیگر مدیریتی و فرماندهان انتقال داده شود.
حسینی اظهار کرد: پرژه هایی که معاونت علمی و پژوهشی انجام می دهد در حوزه ماموریتی و اداره سازمان سپاه است که اداره سازمان یعنی ما چگونه سازمان خود را اداره کنیم و اصلاح روش های ساختاری و سیستمی را مطرح می کند که این حوزه 30 درصد از پژوهش های ما را در بر می گیرد.
وی عنوان کرد: 70 درصد پژوهش های سپاه در حوزه ماموریتی تعریف می شود که مربوط به پایگاه های بسیج، حوزه های مقاومت و بسیج دانشجویی است.
معاون علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین تصریح کرد: تا به امروز پژوهش های مختلفی در بحث گردان ها، خانواده های پاسداران و کارکنان، پروژه های مسکن سازی توسط ادارات و شرکتها زیر نظر معاونت علمی و پژوهشی سپاه انجام شده است.
وی تأکید کرد: از دیگر پروژه های مهم مجموعه سپاه این است که چگونه کادر سربازان خود را توانمند کند.
معاون علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین با بیان اینکه پژوهش های مجموعه سپاه با کمترین هزینه انجام میشود، یادآور شد: یکی از دغدغه سربازان این است که ما وقت خود را اتلاف نظام می کنیم مجموعه سپاه به این نتیجه رسید که سربازان را طبق توانمندی هایی که دارند دسته بندی کرده و برای آنها آموزشها تخصصی را در نظر بگیرد.
نظر شما