فستیوال آینه دار نگاه تخصصی به موسیقی اقوام دارد/   تمرکز بر موسیقی   آذری  در چهارمین دوره

خبرگزاری شبستان: دبیر هنری چهارمین فستیوال موسیقی آینه دار با بیان اینکه فستیوال آینه دار نگاه تخصصی به موسیقی اقوام دارد،گفت: این فستیوال هر دوره یک هدف فرهنگی دارد که در آن حوزه فرهنگی به آیین های موسیقی توجه ویژه می کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست چهارمین فستیوال موسیقی نواحی و آیینی ایران (آینه دار) پیش از ظهر امروز سه شنبه 21 آذر با حضور علی مغازه ای دبیرهنری این رویداد و موسیقی آینه دار و احسان رسول‌اف، رییس چهارمین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار در تالار وحدت برگزار شد.

 

علی مغازه ای، دبیر هنری چهارمین فستیوال موسیقی آینه دار گفت: فستیوال موسیقی آینه دار یک نگاه تخصصی به موسیقی اقوام دارد و هر دوره یک هدف فرهنگی دارد که در آن حوزه فرهنگی به آیین های موسیقی توجه ویژه می کند؛سه دوره گذشته این رویداد هنری  به شکل پرباری برگزار شد، در سال اول با تمرکز بر موسیقی شرق و جنوب شرق بود که گروه هایی از سیستان و بلوچستان و خراسان در آن شرکت کردند، سال دوم تمرکز بر  جنوب ایران و  استان های حاشیه  خلیج فارس بود و  سال سوم  نیز دامنه های زاگرس میانی موسیقی استان های ایلام، بختیاری، کهگیلویه، ممسنی و قشقایی را در برمی گرفت.

 

وی افزود:  امسال با سیاست گذاری قرار است چهارمین فستیوال موسیقی آینه دار  با تمرکز بر موسیقی مناطق ترک نشین و آذری از 29 آذر تا 2 دیماه در تهران  برگزار می شود.

 

علی مغازه ای در مورد نحوه انتخاب آثار و هنرمندان حاضر در چهارمین فستیوال موسیقی آینه دار گفت: ما در آینه دار می خواستیم سطح کیفی تری از اجراها را داشته باشیم، برای همین برای انتخاب هنرمندان به مناطق سفر می کنیم و با تک تک موسیقیدانان منطقه دوست می شویم و بر اساس همین ارتباط ها از انها می خواهیم که چه روایت هایی را روایت کنند؛ در همین راستا  تلاش می کنیم که آخرین بازماندگان و نوازندگان شناخته شوند و  از آنها دعوت می کنیم روایت هایی که غیرمرسوم هستند را دوباره از آنها بشنویم.

 

دبیر هنری چهارمین فستیوال موسیقی آینه دار یادآور شد: ما در سه دوره فستیوال  از هنرمندان ضبط هایی داشتیم که قرار است تدوین و منتشر شوند؛ این دوره ما در مناطقی از پارس آباد مغان تا منطقه قره داغ و آذربایجان شرقی تا جلفا و ارومیه روستاهای ارمنی نشین همه مناطق را گشتیم متاسفانه موسیقی ارمنی در ایران از بین رفته است؛ نمایندگان توانای آن را هم از دست داده ایم؛ اوهان داوودیان را راضی کردیم در جشنواره کنارمان باشد، ما سرنانواز ارمنی نداریم یکی دو نوازنده دهل داریم. همچنین موسیقی آشوری که یکی از کهن ترین اقوام ایران هستند را در جشنواره داریم؛ اقوام اشوری بعد از اینکه مجاورت فرهنگی گویش ترکی را انتخاب کردند، عاشیق یوسف یوحانس، تنها بازمانده موسیقی آشوری را دعوت کردیم به این جشنواره بیاید؛ همچنین از قوم قره باغ که از ایروان به این سمت کوچیده شدند نوازندگان خیلی زیادی نمانده است، از این قوم اکبر یزدانی نوازنده زرنا  که 91 ساله  به فستیوال بیاید.

 

علی مغازه ای افزود: موسیقی ترک زبانان این منطقه جغرافیایی 3 دسته است عاشیقی و مقامات و موسیقی توی که سرنا و دهل است؛ ز هنرمندانی از اینها دعوت کردیم که در جشنواره  اجرا کنند؛ ما توانستیم از تک تک حوزه ها افرادی را دعوت کنیم از جمله عاشیق الله وردی 89 ساله که بهترین روایتگر موسیقی عاشیقی خوی است.

 

وی اظهار داشت: متاسفانه موسیقی مقامی ما تحت تاثیر کم کاری ها خودمان و پرکاری های آذربایجان قرار گرفته است، آنچه ما به عنوان اصالت از آن یاد می کنیم کم است باید از آذربایجان دعوت می کردیم. با این همه از آقای جوانشیر دعوت کردیم که با تسلط بر موسیقی مقامات آذربایجان بیاید اصیل ترین روایت مقامات ایران را اجرا کنند.

 

علی مغازه ای درباره حضور درویشی در چهارمین فستیوال موسیقی آینه دار اظهار داشت: آقای درویشی یار دیرین جشنواره آینه دار است، ما همیشه یک جلساتی با وی داریم؛ وی اصولا نسبت به جشنواره ها انتقاداتی دارد که من هم دارم، وی معتقد هستند که جشنواره ها کارساز نیستند.

 

دبیر هنری چهارمین فستیوال موسیقی آینه دار درباره تکلیف بخش علمی و حضور مریم قره سو در این بخش گفت:  مریم قره سو دبیری علمی بودند یک سال و کارشان را به نحو احسن انجام دادند، امسال بخش علمی را نداریم و به جای آن از سه برنامه برای نمایش استفاده کنیم.

 

علی مغازه ای درباره جشنواره موسیقی نواحی و فستیوال آینه دار اظهار داشت: جشنواره نواحی بخشی از جشنواره فجر بود که در دوره ریاست جمهوری مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به پیشنهاد آقای درویشی از جشنواره موسیقی فجر جدا شد و برای اینکه حساسیت زا نباشد قرار شد که در کرمان برگزار شود و 19 سال است که در کرمان برگزار می شود.

 

دبیر هنری چهارمین فستیوال موسیقی آینه دار  از برگزاری پنجمین فستیوال آینه دار بر اساس موسیقی سه استان شمالی کشور در آذر ماه سال آینده خبر داد و گفت: ما یک برنامه چندین ساله داریم که از موسیقی به آیین های آن مناطق بپردازیم، ما می خواهیم آیین های مربوط به نوروز، کار و ... را هم به جشنواره بیاوریم.

 

 

کد خبر 675648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha