رسانه باید بستر ساز امر به معروف و نهی از منکر باشد

حجت الاسلام ظهرابی گفت: استقرار و استمرار همه واجبات الهی وابسته به امر به معروف و نهی از منکر است و اگر این فریضه جایگاه مناسب خود را در جامعه بازیابد بسیاری از معضلات رفع می شود.

حجت الاسلام ظهرابی، معاون تشکل های مردمی ستاد احیای استان تهران و مسئول اجرای طرح ملی" تذکر لسانی" با مثبت ارزیابی کردن نتایج حاصل از اجرای طرح ملی" تذکر لسانی" در 40 شهر منتخب کشور به خبرنگار شبستان گفت: برای اجرای این طرح حداقل یک یا دو شهر از هر استان که زمینه های مساعدتری برای اجرا در آنها وجود داشت، یا به عنوان شهرهای توریستی موردتوجه بودند انتخاب شد و با توجه به این نکته که اجرای موفق طرح در گام اول مستلزم آشنایی مردم نسبت به این فریضه مهم و آموزش گروههای مجری طرح بود، لذا با ابلاغ برنامه ای به شهرها و شهرستانهای منتخب، این مقدمات انجام شد و گروههای مختلف در سراسر کشور آموزش های لازم را دیده و مردم نیز در جریان طرح قرار گرفتند.

وی با تاکید بر لزوم ارائه آموزش های لازم در این زمینه تصریح کرد: افرادی که اقدام به تذکر لسانی می کنند، اگر با این فریضه آشنا نباشند، مراحل و مراتب آن را ندانند یا در نحوه برخورد با مردم به شکل صحیح وارد عمل نشوند، طبیعی است که طرح بازدهی مطلوبی را به دنبال نخواهد داشت. بنابراین موضوع آموزش گروههای اجراکننده از اهمیت خاصی برخودار بود.

 

استقرار و استمرار همه واجبات وابسته به امر به معروف است

حجت الاسلام ظهرابی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده طرح ملی" تذکر لسانی" از ابتدای ماه مبارک رمضان اجرایی شد و گروهها به شکل عملی در سطح شهرها شروع به فعالیت کردند. عامه مردم نیز با اقتباس از این حرکت، در اجرای آن به شکل خودجوش سهیم می شدند.

معاون تشکل های مردمی ستاد احیای امر به معروف استان تهران همگانی شدن فریضه تذکر لسانی را از جمله اهداف برگزاری این طرح عنوان کرد و گفت: تبیین این موضوع که تذکر لسانی براساس قانون و تکالیف شرعی، یک وظیفه عمومی و مانند نماز از واجبات است از جمله اهدافی بود که در اجرای این طرح مدنظر بود.

وی با اشاره به جایگاه و اهمیت خاص این فریضه تصریح کرد: استقرار و استمرار کلیه واجبات الهی وابسته به امر به معروف و نهی از منکر است و اگر این فریضه جایگاه مناسب خود را در میان مردم و جامعه بازیابد و مردم اطلاعات لازم و کافی در این زمینه را داشته باشند، مسلماً خود را مقید به انجام آن دانسته و بسیاری از معضلات امروز جامعه رفع می شود.

 

اصلاح جامعه تنها از طریق امر به معروف امکانپذیر است

حجت الاسلام ظهرابی عامل بروز بسیاری از معضلات و مشکلات در جامعه کنونی را مغفول ماندن مساله امر به معروف و نهی از منکر دانست و خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) به صراحت این موضوع را مطرح می کنند که برای اصلاح وضع جامعه قیام کردند و مسیر این اصلاح را نیز بیان می کنند که " ارید ان آمر بالمعروف و انهی عن المنکر " یعنی اصلاح جامعه تنها از طریق امر به معروف و نهی از منکر امکانپذیر است.

مسئول اجرایی طرح ملی "تذکر لسانی" با بیان استقبال خوب مردم از اجرای این طرح، یادآور شد: براساس برآیندها و ارزیابی های انجام شده، اجرای این طرح هم از طرف مردم با استقبال خوبی مواجه شد و هم اثرات مفیدی در سطح شهرهای منتخب بر جای گذاشت. بسیاری از مردم حتی در رابطه با این که چرا این طرح پیش از این اجرایی نشده است سوالاتی را مطرح کرده و ما را بازخواست می کردند.

حجت الاسلام ظهرابی در رابطه با اقدامات انجام شده توسط این ستاد برای فرهنگ سازی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: انتخاب 40 شهر به عنوان شهرهای منتخب برای اجرای این طرح، به این معنا نیست که آثار اجرایی طرح نیز تنها در این شهرها محصور می ماند. طبیعی است که این فرایند در کل استان اثرگذار خواهد بود و علاوه بر این، در سال آینده تعداد شهرهای بیشتری تحت پوشش این طرح قرار می گیرند تا مساله امر به معروف و نهی از منکر در سطح عامه مردم، گسترش پیدا کند.

 

رسانه ها و وظیفه بستر سازی برای امربه معروف و نهی از منکر

وی با اشاره به نیاز به بسترسازی در این عرصه گفت: بسترسازی و فرهنگ سازی برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر در مرحله تذکر لسانی، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و مسئولان شهرها، نهادهای فرهنگی و به خصوص مراکز صداوسیمای استانها می توانند در این زمینه بسیار موثر باشند.

حجت الاسلام ظهرابی در رابطه با نقش ویژه رسانه ها در این زمینه گفت: بستن کمربند ایمنی در هنگام رانندگی تا چند سال پیش چندان رایج نبود، اما صداو سیما به شکل جدی در این زمینه وارد میدان شد و شروع به فرهنگ سازی کرد و امروز شما می بینید که این امر تبدیل به یک عادت و امری اجتناب ناپذیر شده است. به گونه ای که در صورت عدم اجرای آن مردم به یکدیگر تذکر می دهند و دلیل این مساله آگاهی مردم نسبت به آسیب های ناشی از این سهل انگاری است.

معاون تشکل های مردمی ستاد احیای استان تهران خاطرنشان کرد: این بسترسازی و تبدیل یک امر عادی، به فرهنگ غالب در جامعه، درخصوص امر به معروف و نهی از منکر به خصوص در مرحله تذکر لسانی، نیز باید انجام شود و صداوسیما، نهادهای فرهنگی و دیگر رسانه ها در این عرصه نقش بسزایی بر عهده دارند و ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر این انتظار را از صداوسیما و سایر رسانه های کشور دارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 67514

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha