25دانشگاه جدید نیازمند احداث و تکمیل مسجد/همه دانشگاهها مسجددار میشوند

خواجه‌سروی برخورداری از مسجد را در رتبه‌بندی و ارزیابی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های کشور شاخصی ضریب‌دار دانست و گفت: بیش از 25 دانشگاه جدیدالتاسیس کشور نیازمند توسعه و تکمیل است.


غلامرضا خواجه‌سروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به برنامه‌های این وزارتخانه در راستای تکمیل مساجد نیمه تکمیل دانشگاه های دولتی کشور اشاره کرد و به خبرنگار شبستان گفت: سیاست وزرات علوم انجام فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها با محوریت مساجد است.

 

وی با اشاره به اینکه به عنوان الزام به دانشگاه های کشور تاکید شده است که یک مسجد قابل قبول برای انجام فعالیت های فرهنگی و دینی داشته باشند، ادامه داد: دانشگاه های جدید التاسیس که در اقصی نقاط کشور ساخته می شوند بدون در نظر گرفتن مسجد از نظر وزارت علوم پذیرفته نیستند.

 

وی با بیان اینکه دولت نهم و دهم تلاش بسیاری برای مسجدسازی کرده است تا رویه قبل تغییر کند، ادامه داد: وزارت علوم خود را مکلف به تأسیس، تجهیز و تکمیل مسجد دانشگاه‌ها کرده است.


خواجه‌سروی به مصوبه وزارت علوم مبنی بر مسجد‌سازی در دانشگاه‌ها در سال 87 اشاره کرد و گفت: بر اساس این مصوبه تکمیل مساجد نیمه‌تمام دانشگاه‌ها در اولویت قرار گرفت و با اختصاص بودجه‌ای با حمایت ستاد اقامه نماز کشور در دانشگاه‌ها مساجد نیمه‌تمام به اتمام رسید.

 

وی به آمایش و پردازش اطلاعات مؤسسات غیرانتفاعی و دانشگاه‌های تازه تأسیس تحت پوشش این وزارتخانه اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا 390 مؤسسه غیر انتفاعی تحت پوشش این وزراتخانه، مکلف شده‌اند تا مکانی مناسب برای نمازخانه اختصاص دهند و مؤسساتی که به دانشگاه تبدیل شده‌اند نیز باید حتما دارای مسجد شوند.

 

وی افزود: بنابراین سیاست وزارت علوم این است که مؤسسات تحت پوشش وزارت علوم بدون مسجد نباشند ولی تحقق این مهم زمان زیادی به طول می‌انجامد، ضمن اینکه در خوابگاه‌های دانشجویی سالن‌های نمازخانه‌ها نیز ایجاد شده است. در نقشه‌های دانشگاه‌های دولتی و تحت پوشش این وزارتخانه محل مسجد دیده شده است و در ردیف و بودجه وزارت علوم نیز برای ساخت مسجد بودجه‌ای در نظر گرفته شده است تا هیچ دانشگاه دولتی فاقد مسجد نباشد.

 

وی با بیان اینکه در کشور بیش از 25 دانشگاه جدید التاسیس نیاز به احداث و تکمیل مسجد دارند، اظهار کرد: از میان 85 دانشگاه قدیمی کشور اکثریت دانشگاه ها دارای مسجد هستند و برخی نیز به صورت نیمه تکمیل هستند که در حال حاضر در حال تکمیل هستند.

 

خواجه سروی با بیان اینکه بیش از 10 مسجد دانشگاه های کشور در دولت های نهم و دهم توسعه و تکمیل شدند، خاطرنشان کرد: تربیت مدرس تهران، گیلان، یزد، ارومیه، کاشان، قزوین، صنعتی اصفهان و ایلام و سمنان از جمله دانشگاه های کشور هستند که مساجد آنها در دولت نهم و دهم تکمیل شده اند.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مساجد دانشگاه های الزهرا، چابهار، فردوسی مشهد و گرگان، اراک، یاسوج، تفرش، لرستان و ملایر را از دیگر دانشگاه هایی عنوان کرد که مساجد آنها در حال تکمیل و توسعه هستند.

 

برخورداری از مسجد؛ شاخصی ضریب دار در رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشور
وی برخورداری از مسجد را در رتبه‌بندی و ارزیابی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های کشور به عنوان یک شاخص ضریب‌دار دانست که این مسئله در تشخیص رتبه‌های دانشگاه های کشور دخیل است.


معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیرامون سیاست این وزارتخانه در تجهیز خوابگاه‌های دانشجویی به نمازخانه و مسجد گفت: در خوابگاه‌های دانشجویی نمازخانه و سالن‌های چندمنظوره ای برای اقامه نماز ایجاد شده است.


غباروبی مساجد دانشگاه ها همزمان با ماه مهر
خواجه سروی به اجرای طرح غباروبی مساجد دانشگاه ها از سوی وزارت علوم در سال تحصیلی 90 اشاره کرد و افزود شد: مساجد دانشگاه ها از سال تحصیلی 90 مکلف شده اند، برنامه‌های مسجد و نماز دانشگاه‌ها را به اطلاع دانشجویان برسانند و رفتن به مسجد و اقامه نماز جماعت از سال 90 تحصیلی حداقل در وقت ظهر و مغرب و عشا در نمازخانه‌ها و مساجد دانشگاه‌ها با جدیت باید پیگیری شود. در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌های کشور سر وقت نماز جماعت را اقامه می کنند و امسال با حمایت و همکاری دانشگاه‌ها فرهنگ نماز تقویت می شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 67513

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha