به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان، دکتر رضا علیدادی، معاون توسعه و فناوری رسانه ملی امروز 19 آذر در سخنانی در نشست خبری چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه گفت: رسانه ها نقش مهمی در تبیین آداب و رسوم و البته در همه بخش های حاکمیتی دارد. رسانه ملی مثل همه رسانه های همگانی بر اساس ساختار و شکل منسجمی فعالیت می کند. رسانه ها با توجه به نقش و ساختاری که دارند بر اساس لایه های محتوایی فعالیت می کنند و ممکن است گاهی درهم رفتگی در این لایه ها ایجاد شود. در همه رسانه ها لایه های زیرساختی بسیار مهم است.
وی با یادآوری اینکه چهاردهمین اجلاس فناوری رسانه سه شنبه 21 آذر شروع به کار می کند، افزود: به صورت روزانه با تغییرات و دگرگونی هایی مواجه هستیم که نیاز مبرم رسانه ملی است و رسانه ملی باید نه تنها از این فضا عقب نماند بلکه بهره برداری صحیح داشته باشد. رسانه ملی در این زمینه نیازمند تفکر انسان های اندیشمندی است که در این حوزه رخ می نمایند.
رییس چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه توضیح داد: رسانه ها بر اساس ابزارهایی که دارند از آنها بهره برداری می شود و نوآوری ها نیز بر اساس زیرساخت های اولیه بنا شده شکل می گیرد. شخصی سازی و تعامل در فضای رسانه ای حرکت بسیار مهمی است، گاهی فضاهای جدیدی شکل می گیرد و واقعیت افزوده و مجازی فرد را از فضای واقعی دور و وارد فضای مجازی می کند. صدا و سیما نیز تلاش دارد از شکل سنتی به شکل مجازی روی بیاورد.
علیدادی با بیان اینکه « رسانه هوشمند، رسانه آینده» شعار چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه است، گفت: این شعار، شعار هوشمندانه ای است و ما تلاش می کنیم از لایه های سطحی شروع کرده و به لایه های محتوایی و نحوی برسیم. هوشمندسازی زمینه و مقدمه ای است تا خلاقیت های جدیدی در این حوزه شکل بگیرد.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی بیان کرد: در آینده شاهد شکل گیری رسانه هایی جدید خواهیم بود و تغییرات در حوزه فناوری شکل رسانه ها را نیز متحول کرده است.
علیدادی از بین المللی شدن سطح این دوره از اجلاس خبر داد و گفت: کمتر رسانه ای در دنیا سراغ داریم که نشست های علمی را در این سطح مدیریت کند. از ABU که عضو فعال آن هستیم برای حضور در اجلاس دعوت به عمل آمده است. برگزاری نشست های تخصصی و ارایه مقالات، برگزاری نمایشگاه، کمیسیون های تخصصی، ارایه در داخل سازمان، ارایه آثار برجسته که در حوزه های فنی و زیرساختی مکتوب شده اند را مد نظر خواهیم داشت و موضوعاتی چون تولید محتوا بر بستر IP و شبکه، زنجیره اتوماسیون، آینده فناوری ماهواره ای، بسترسازی هوشمند و همه مسایلی که از نظر فنی و زیرساختی مهم هستند در اجلاس مطرح خواهند شد.
وی همچنین با بیان اینکه 40 سخنران داخلی و 15 سخنران خارجی در چهاردهمین دوره اجلاس حضور دارند، گفت: 2 میهمان ویژه نیز داریم که نفر اول رییس دپارتمان نوآوری ABU و نفر دوم رییس فنی ABU است. 164 مقاله علمی ارایه شده است که از بین آنها 10 مقاله به عنوان مقالات برتر شناخته می شوند و 16 مقاله به صورت پوستر ارایه می شوند، هفت کمیسیون تخصصی و 4 کمیسیون مشترک نیز خواهیم داشت.
علیدادی با تاکید بر اینکه بخش نمایشگاه فناوری از جذاب ترین بخش های چهاردهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه خواهد بود، گفت: حدود 70 شرکت داخلی و 13 شرکت خارجی نوآوری های خود را در این حوزه و محصولاتی که از نظر ساخت داخل مهم هستند را در این حوزه ارایه خواهند کرد. برخی از این فناوری ها در دنیا یونیک است و خاص رسانه ملی عرضه می شود.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی با ابراز گلایه از این موضوع که یکی از مشکلات کشور در فضای فناوری، نوآوری است، گفت: بهترین رتبه ای که ما در حوزه نوآوری در دنیا داریم رتبه 75 است. نوآوری به این معنی که یک ایده یا خلاقیت به صورت محصول واقعی خارج شود و این دقیقا نقطه ای است که ما در آن ایراد داریم. در ایران ایده ها را تنها به صورت مقالات مطرح می کنیم و بعد به حال خود رها می شوند، اما در حقیقت ایده ها باید به محصولات فناورانه تبدیل شوند.
رییس چهاردهمین اجلاس فناوری و رسانه خبر داد: حدود 300 طرح به اجلاس ارایه شده است، حدود 40 محصول نوآورانه داریم و همچنین در نشست پایانی از 4 محصول رونمایی خواهد شد که جزو طرح هایی هستند که در روند کار رسانه ملی تاثیرگذار خواهند بود. شرکت های داخلی روی این طرح ها کار کرده اند،همچنین طرح هایی با ارزش مطالعه و بررسی و نمونه های بارز تبدیل ایده به محصول هستند.
وی همچنین با بیان اینکه از رادیو و تلویزیون کشورهای ترکمنستان، قرقیزستان، ترکیه، هند، اندونزی و سوریه برای حضور در اجلاس دعوت کرده ایم ، گفت: تصور می کنم این قدم برای هموار کردن مسیر صادرات محصولات نوآورانه در این حوزه قدم مهمی است.
علیدادی همچنین در پاسخ به خبرنگاران در مورد پوشش دیجیتالی شبکه ها گفت: در حال حاضر پوشش 95 درصدی دیجیتال داریم و وقتی از پوشش 95 درصدی صحبت می کنیم در واقع بر اساس پوشش جمعیت و چگالی این درصد را اعلام می کنیم. در برخی از روستاها پوشش دیجیتالی نداریم به دلیل اینکه یا در نقاط کوهستانی یا جزیره ای قرار دارند اما برای مثال شهری مثل تهران تنها با یک فرستنده کار می کند و بنابراین کار سختی است که برای همه روستاها فرستنده تولید و فعال شود اما ما این طرح را در دست اجرا داریم.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی در آخر از HD شدن شبکه های 1، 2 و 3 خبر داد و گفت: برنامه هایمان را در این حوزه شروع کرده ایم.
نظر شما