ضرورت رابطه بین پژوهش و عملکرد

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام فخرزاده معتقد است کسی که می‌خواهد خاطرات فردی را جمع‌آوری کند اگر مسلط به موضوع نباشد از کنار مسایل رد می‌شود و واقعیت‌ها را نمی‌بیند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام سعید فخرزاده، مدیر واحد تاریخ شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری امروز در نشست تخصصی خاطره‌نگاری که به مناسبت هفته پژوهش و هنر انقلاب اسلامی در تالار سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، گفت: امیدوارم رابطه‌ای بین پژوهش و عملکرد ما در خصوص موضوعات مورد پژوهش ایجاد شود. خاطره از مقولاتی است که هم سهل است و هم ممتنع، ما یک سری خاطرات مکتوب داریم و یک سری خاطرات شفاهی.

 

حجت‌الاسلام فخرزاده با بیان اینکه نزدیک به 10 هزار جلد کتاب در مورد خاطره تولید شده است، عنوان کرد: سوال این است که خاطره در حوزه علوم انسانی جایگاهش در ادبیات تعریف می شود یا تاریخ؟ بیشترین رویکرد امروز ما در خاطره در حوزه ادبیات است. سوال این است که آیا در حوزه خاطره می توانیم از خلاقیت و موضوعات ذهنی کمک بگیریم؟ هنر نویسنده این است که یک پیام را در قالب داستان به مخاطب منتقل کند تا در دل و جانش بنشیند. داستان نویس داستانی ذهنی می نویسد که قابل باور است، به همین دلیل پیام خود را منتقل می کند. در دین مخالفتی با بحث خلق نداریم. وقتی خاطره ذیل ادبیات رفته آیا اجازه هست که تخیلات به آن ورود یابد؟

 

حجت‌الاسلام فخرزاده خاطرنشان کرد: کسی که می خواهد خاطرات یک فرد را جمع آوری کند اگر مسلط به موضوع صاحب خاطره نباشد به راحتی از کنار مسایل رد می شود و واقعیت ها را نمی بیند. یکی از دوستان کتابی در مورد خاطرات پزشکان در جنگ نوشت. کتاب را به پزشکی که در جنگ حضور داشت نشان دادیم، ایشان مطالعه کرد و گفت کتاب خوبی است اما چیزی از پزشکی در آن نیست زیرا فردی که مصاحبه می کرده تخصصی در پزشکی نداشته است.

 

گفتنی است، سلسله نشست های تخصصی هفته پژوهش و هنر انقلاب اسلامی از سوی حوزه هنری امروز در دو بخش مجزای شعر و خاطره‌نگاری برگزار شد و فردا در بخش داستان برگزار می شود.

کد خبر 675090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha