خاطره نه ادبیات است نه تاریخ

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با بیان اینکه در دنیای امروز دانایی یکی از محورهای اصلی تعالی و پیشرفت جامعه است، گفت: این تعالی منوط به انجام پژوهش‌های گوناگون در جامعه است.

به گزارش خبرنگار شبستان، جواد کامور بخشایش، نویسنده امروز در نشست تخصصی هفته پژوهش و هنر انقلاب اسلامی در بخش خاطره‌نگاری که در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، گفت: هدف از نشست‌های تخصصی هفته پژوهش و هنر انقلاب اسلامی که حوزه هنری برگزار می‌کند، مسئله‌شناسی پژوهش در حوزه فرهنگ و هنر، زوایای مغفول‌مانده در فرهنگ و هنر و بررسی هنر انقلاب به عنوان پدیده جریان‌ساز است. نشست امروز مربوط به خاطره‌نویسی و پژوهش در خاطره است.

 

کامور بخشایش با بیان اینکه در حوزه خاطره‌نگاری آثار زیادی داریم، عنوان کرد: حوزه هنری یکی از پیشروان عرصه خاطره‌نگاری است که به تولید آثار موفق در حوزه انقلاب و دفاع مقدس می‌پردازد. خاطره حرکت نظام‌مندی است برای تبدیل یک پدیده مجهول به معلول. در دنیای امروز دانایی یکی از محورهای اصلی تعالی و پیشرفت هر جامعه‌ای است. این تعالی منوط به انجام پژوهش‌های گوناگون است. پژوهش در کشور ما از اعتبار والایی برخوردار است، هر جا پژوهش حضور داشته باشد آن عرصه موفق است. ما با پژوهش می‌توانیم دانش بومی خود گسترش و توسعه دهیم. امیدوارم روزی ادبیات دفاع مقدس را با این پژوهش ها جهانی کنیم.

 

این نویسنده تصریح کرد: گام اول در پژوهش طرح سوال است یعنی سوالی طرح کنیم تا از مجهول به معلول برسیم. گام دوم بررسی داشته‌های پیشین در مورد موضوع است. یکی از روش های بررسی وضعیت علم ما میزان رفرنس هایی است که از مقالات ما داده می شود، هرچه این رفرنس ها بیشتر باشد درجه علمی ما در دنیا بالاتر می رود. گام بعدی در پژوهش جمع آوری اطلاعات و داده ها است. عمده هدف پژوهشگر گام سوم است. در حوزه خاطره نویسی آنچه می تواند به عنوان سوژه مطرح شود چگونگی یافتن سوژه است.

 

وی با اشاره به اینکه باید به سمت تحقیق بنیادی برویم، بیان کرد: سوال این است که در خاطره نگاری که بر اساس روش تحقیق است چه شیوه ای باید اتخاذ کنیم؟ در این حوزه روش تحقیق توصیفی، توصیفی تحلیلی و تحلیلی داریم. روش تحقیق توصیفی تحلیلی به بیان چگونگی در کنار بیان چراها می پردازد. در فرآیند تولید خاطره با پژوهش مواجه هستیم. گام اول پیدا کردن موضوع و مسلط شدن فرد مصاحبه گر به پژوهش در مورد ابعاد موضوع است. به نظر بنده خاطره نه تاریخ است نه ادبیات. خاطره ژانر مستقلی است که هم از ادبیات و هم از تاریخ بهره فراوان می گیرد که ماهیت خود را شکل دهد.

 

گفتنی است، سلسله نشست های تخصصی هفته پژوهش و هنر انقلاب از سوی حوزه هنری امروز در دو بخش مجزای شعر و خاطره نگاری برگزار شد و فردا نیز در بخش داستان برگزار می شود.

کد خبر 675087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha