از ابتدا هم نمی خواستیم بوروکراسی تازه ای برای شعر به دولت تحمیل کنیم

طالبیان با اشاره به پراکندگی فعالیت های شعری در گستره مسئولیت های ارشاد گفت: از ابتدا نیز نمی‌خواستیم بودجه جدید و تشکیلات تازه‌ای به دولت تحمیل کنیم بلکه تلاش کردیم ظرفیت‌های موجود در درون ارشاد را تجمیع کنیم.

یحیی طالبیان، قائم‌مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور شعر درباره محورهای اصلی فعالیت خود در مدت یک‌ساله مسئولیت در این سمت به خبرنگار شبستان گفت: مجموعه فعالیت‌های وزارت ارشاد در حوزه شعر در بخش‌های متعددی پراکنده است اما از جمله فعالیت‌های شاخصی که در سال گذشته و امسال صورت گرفته می‌توان به برگزاری جشنواره شعر فجر با کمیت و کیفیتی متفاوت از گذشته و برگزاری همایش شاعران ایران و جهان در سال جاری اشاره کرد اما در مجموع حمایت از فعالیت‌های شعری در گستره مسئولیت‌های ارشاد پراکنده است.

 

طالبیان ادامه داد: وزارت ارشاد از کانون‌های ادبی، همایش‌های شعری و برگزاری باشکوه بزرگداشت ارکان شعر فارسی به صورت‌های مختلف حمایت می‌کند تا میراث مکتوب شعر و ادب و فرهنگ فارسی در سطح جامعه منتشر و به جوانان منتقل شود.

 

وی همچنین به حمایت‌های مادی و معنوی از سایت‌های اینترنتی فعال در حوزه شعر اشاره کرد و گفت: حمایت‌های شخصی ارشاد از شاعران نیز از طریق صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان دنبال می‌شود.

 

طالبیان در پاسخ به این پرسش که آیا آمار دقیقی از شاعران کشور در ارشاد وجود دارد، افزود: در تلاش برای تأسیس بانک اطلاعاتی شاعران در وزارت ارشاد هستیم، گرچه این اطلاعات به صورت استانی وجود دارد اما باید به صورت متمرکز درآید.

 

قائم‌مقام وزیر ارشاد درباره تعامل با دیگر سازمان‌ها نیز گفت: سال گذشته با همکاری نهاد کتابخانه‌ها در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور شب شعر جوان برگزار کردیم و منتخبی از شاعران جوان به مناسبت 9 دی در تهران حاضر شدند.

 

وی تأکید کرد: ما نمی‌خواستیم به عنوان قائم‌مقام شعر بودجه جدید و تشکیلات تازه‌ای به دولت تحمیل کنیم بلکه تلاش کردیم ظرفیت‌های موجود در درون ارشاد را تجمیع کنیم.

 

رییس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات در پاسخ به این پرسش که در یک سال اخیر آسیب‌شناسی و تحلیل جامعی درباره وضعیت شعر کشور صورت گرفته یا نه، گفت: این پیشنهاد خوبی است که می‌توان آن را در قالب یک طرح پژوهشی دنبال کرد اما باید دانست که کار دشواری است چرا که شعر در مفهوم عام خود بسیار در سطح کشور گسترده است و احصاء همه فعالیت‌های شعری در کشور عملا امکان‌پذیر نیست.

 

وی افزود: اما می‌توان جریان‌های کلی موجود در فضای شعر کشور را شناسایی و بررسی کرد که این از طریق برگزاری جشنواره‌های متنوع امکان‌پذیر است.

 

طالبیان در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسشی درباره این رویکرد جشنواره‌های شعر جوان که در آن شاعران جوان و مستعد اما ناپخته معرفی و گاهی کتاب‌های شعری نیز از آنها منتشر می‌شود اما پس از آن دیگر مورد حمایت قرار نمی‌گیرند، گفت: جشنواره شعر با سازوکار خود نهایتا به دنبال شناسایی و معرفی شاعران توانمند در بخش‌های کودک و نوجوان، سنتی، نو و تصنیف است که این معرفی تشویقی برای جوانان باشد اما این نکته که شعری در میان مردم و در گذر تاریخ ماندگار می‌شود یا نه را باید به زمان سپرد.

 

وی در پایان درباره انتخاب اشعار برتر از نگاه مردم در جشنواره‌های شعر گفت: در حال حاضر انتخاب آثار برتر بر عهده داوران متخصص شعر و ادب صورت می‌گیرد اما این انگیزه وجود دارد در آینده نظرسنجی عمومی و مردمی به عنوان یکی از مؤلفه‌های انتخاب شعر در نظر گرفته شود و در این زمینه مذاکراتی نیز با شورای سیاست‌گذاری 20 نفره جشنواره صورت گرفته است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 67484

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha