به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حسن آصفی ظهر امروز (18 آذر) در نشست خبری که در سالن جلسات جمعیت هلال احمر قزوین برگزار شد، اظهار کرد: مردم استان قزوین 73 میلیارد و 178 میلیون ریال برای مساعدت به زلزله زدگان کرمانشاه به هلال احمر کمک کردند که از این مبلغ یک میلیارد و 159 میلیون و 73 هزار ریال کمک نقدی است که مردم استان به صندوق های مستقر در چادرهای هلال احمر واریز کرده اند.
وی افزود: در خصوص کمک های غیرنقدی هم اقلام ارسال شده به مناطق زلزله زده کرمانشاه شامل 302 هزار و 476 بطری آب معدنی، 277 هزار و 581 قرص نان، 2 هزار و 404 تخته موکت، 13 هزار و 426 تخته پتو، 95 هزار و 477 قوطی کنسرو و همچنین ظروف، نایلون، لوازم بهداشتی، وسایل گرمایشی، پوشاک، مواد غذایی و انواع دارو بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قزوین عنوان کر: بعد از امدادرسانی، تیم سحر (ساماندهی حمایتهای روانی) هلال احمر استان قزوین با حضور در مناطق آسیب دیده در قالب 2 تیم، 14 نفره به همراه یک روانشناس برنامه های عمومی و اختصاصی را برای گروه های سنی مختلف در دستور کار خود قرار دادند.
وی خاطرنشان کرد: تیم سحر طی شش روز حضور در هشت روستا و در شش نوبت در شهرهای سرپل ذهاب و قصر شیرین ه منظور تسکین هموطنان به ویژه کودکان آسیب دیده روستاها خدمات ارائه کردند که در مجموع 2 هزار و 300 کودک زلزله زده کرمانشاهی از خدمات تیم سحر امور جوانان هلال احمر استان بهره مند شدند.
آصفی تصریح کرد: بر اساس آسیب شناسی که بعد از زلزله بم صورت گرفته امروز شاهد کاهش تلفات جانی در زلزله کرمانشاه هستیم و تعداد جان باختگان 500 نفر کاهش داشته است.
وی در ادامه با اشاره به تأثیرات مجازی در حادثه زلزله کرمانشاه توضیح داد: فضای مجازی دارای این مزیت بود که حس همدردی مردم را توسعه داد ولی وجود فضای مجازی معایبی را هم در برداشت از جمله اینکه خیلی از اقشار تصور می کردند خودشان باید وارد صحنه شوند در حالی که حضور خودجوش مردم امدادرسانی به مردم آسیب دیده را با مشکل روبرو کرده بود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قزوین اضافه کرد: سازمان هلال احمر تلاش می کرد تا کمک ها را تفکیک کرده و به درستی و به نسبت نیاز آسیب دیدگان بین آنها تقسیم کند درواقع کمک ها هدفمند توزیع می شد اما با حضور خودجوش مردم کمک ها هدفمند به دست مردم نمی رسید و همین موضوع موجب بحران تولید زباله و نارضایتی زلزله زدگان شده و بسیاری از اموال حیف می شد.
وی تأکید کرد: این اطمینان را به مردم می دهیم که کمک های مردمی را با همان نیتی که داشتند، هزینه خواهیم کرد و به همه افرادی که امداد رسانده ایم، دفترچه داده ایم که آمار و نوع خدمات به این افراد در آن ذکر شده است و در حال حاضر مناطق زلزله زده به موادغذایی و کانکس نیاز دارند.
آصفی در ادامه به راه اندازی سایت سوگ مهرآور اشاره کرد و یادآور شد: سالانه بین 5 تا 7 میلیارد تومان برای مراسم های ختم هزینه می شود و افراد با ورود به این سایت می توانند نام متوفی خود را ذکر کرده و افراد هلال احمر در مراسم ختم این افراد حضور پیدا کرده و ضمن بردن یک تابلوی نفیس و تقدیرنامه فرهنگ سازی می کنند تا افراد هزینه مراسم سوگواری خود را به نیازمندان، بیماران، مستمندان و بی سرپرستان اهدا کنند.
نظر شما