به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی فرمانداری بندر آستارا، یونس رنجکش، فرماندار آستارا در جلسه کارگروه اشتغال با محوریت توجیه طرح تکاپو، اظهارکرد: یکی از چالشهای مهم در ایجاد فرصت های کسب و کار، طراحی فضاهای جدید کسب و کار است، متاسفانه وضعیت آموزش و مهارت در مراکز آموزشی مطلوب نیست، آنها قادر نیستند جوانان دارای مهارت تربیت کنند تا سرمایههای موجود را به ارزش افزوده تبدیل کنند، این یک نقص جدی نظام آموزشی ماست، حتی جدای از دانشگاه، در فضای مدارس هم نگاه درستی به بحث مهارت آموزی نشده است.
وی افزود: البته در گذشته طرح کاد وجود داشت که با حداقل امکانات و اعتبارات به بحث مهارت آموزی میپرداخت، اما اکنون با انباشتی از فارغ التحصیلان فاقد مهارت روبرو شویم.
فرماندار بندر آستارا تصریح کرد: یک بخش از این موضوع به بحث سیاست های کلان آموزشی برمیگردد، البته در این سال ها اتفاقات خوبی در حوزه اعتبارات رخ داد، کم یا زیاد پول گذاشته شده است اما اینکه چگونه و در کجا مصرف شده است به بحث نظارت بر میگردد و بخش دیگر، موضوع فرهنگ سازی است؛ جامعه ما آمادگی ورود به حوزه مهارت آموزی را ندارد، چون هنوز فضاسازی نشده است.
رنجکش ادامه داد: خوشبختانه دولت به رغم همه مشکلات تلاش کرده فضای اقتصادی را به سمت ثبات و آرامش پیش ببرد اگرچه مشکلات اشتغال زایی همچنان پابرجاست اما با بهبود فضای کسب و کار یک امنیت عمومی و اعتمادسازی در این فضا ایجاد شده است، دولت تلاش کرد پول را به گونهای در بازار تزریق کند که با حباب تورم روبهرو نشود بلکه اکنون یک انضباط مالی حکمفرماست.
وی با اشاره به شعار دولت تدبیر و امید در رفع نگرانی های اشتغال، گفت: دولت تلاش کرد با پرداخت تسهیلات از محلهای مختلف به گونهای اقدام کند که متناسب با زیرساختها، بحث اشتغالزایی را فراگیر کند، در این بین تکلیف دستگاههای اجرایی مرتبط و نهادهای مکمل مثل دهیاران و شوراها مشخص است، این دو میتوانند به کمک هم فضاهای اشتغالزایی را توسعه و تسهیلات را در جای درست مصرف کنند.
عالی ترین نماینده دولت در بندر آستارا به طرح روستای بدون بیکار و طرح بوم گردی در روستاها اشاره کرد و افزود: این دهیاران و شوراهای روستا هستند که میتوانند منطقه مناسب و افراد واجد شرایط را برای گرفتن تسهیلات به دستگاههای مرتبط معرفی کنند تا با هدررفت سرمایه های دولت مواجه نباشیم.
وی با اشاره به طرح تکاپو، اظهارکرد: طرح تکاپو یا اشتغال فراگیر یکی از طرحهای دیگری است که بر اساس سیاست های دولت برای فراگیر شدن بحث اشتغال مناسب با شرایط منطقه و متقاضیانی که خواستار ایجاد اشتغال هستند در حال اجرا میباشد.
رنجکش مجموع اعتباراتی که در طرح تکاپو برای شهرستان آستارا اختصاص یافته است را بیش از ۲۱۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این مبلغ با توجه به جمعیت آستارا به این شهرستان اختصاص داده شد.
فرماندار بندر آستارا اضافه کرد: پیش تر نیز بیش از ۳۷ میلیارد تومان برای اجرای طرح های حوزه صنعت، معدن و تجارت به بانک های عامل اختصاص یافته بود که در مجموع میتوان گفت حدود ۶۰ میلیارد تومان دولت برای بحث اشتغال زایی در شهرستان آستارا تاکنون تسهیلات اختصاص داده است که اگر همه این اعتبارات جذب شود احتمال افزایش آن نیز وجود دارد.
رنجکش تصریح کرد: با این عدد میتوان برای بخش عمده ای از بیکاران شغل ایجاد کرد، از همین رو از سیستم بانکی میخواهم تلاش کند تا این اعتبارات جذب شوند و از دستگاههای اجرایی نیز انتظار داریم، متقاضیان را هدایت کنند تا مشکلات آنها سریعتر برطرف شود.
فرماندار بندر آستارا تاکید کرد: این تکلیف اداری، شرعی، اخلاقی و اجتماعی است که دست ارباب رجوع را بگیریم و سلیقهای برخورد نکنیم و فرصت های ایجاد شده را به نحو شایسته برای آنها برنامه ریزی کنیم.
رنجکش گفت: مسئولیت اجرای طرح تکاپو به عهده اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی است و پیشنهاد میکنم قبل از اینکه متقاضیان تسهیلات دریافت کنند برای آنها دورههای آموزشی، کارآفرینی، مهارتآموزی و آشنایی با مباحثی مرتبط با مدیریت فضای کسب و کار گذاشته شود تا با آگاهی قدم در بحث اشتغال زایی بگذارند.
نظر شما