به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مصطفی سالاری، استاندار گیلان امروز (۱۶ آذر) در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه کتاب گیلان با اشاره به قدمت فرهنگی استان اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی از الزامات توسعه پایدار است.
وی با اشاره به نسبت کتاب و کتابخوانی و استفاده از فضای مجازی اذعان کرد: فضای مجازی تهدیدی برای فرهنگ کتابخوانی نیست و هر حوزه دارای مزیت ها و ویژگی های خاص خود است.
سالاری با بیان اینکه قدمت کتاب از سنگ نوشته های عصر کهن معلوم می شود افزود: از زمانی که انسان نوشتن را فرا گرفت مسائل خود را در کتاب ثبت کرد تا راهنمایی برای دیگران باشد.
وی با اشاره به تفاوت فضای مجازی با کتاب از منظر اعتبار علمی تصریح کرد: اعتبار این منبع علمی قابل قیاس با فضای مجازی نیست زیرا بخش قابل توجهی از فضای مجازی آنی و غیرقابل اعتبارسنجی است.
استاندار گیلان تاکید کرد: گیلان استانی فرهنگی است و باید در حوزه کتاب، قوی عمل کرده و توجه بیشتری به مباحث نشر و کتابخوانی داشته باشد.
وی با تاکید بر حمایت از مولفین و ناشران گفت: مولفین باید با سهولت بیشتری کتب خود را نشر دهند اما باید مراقب بود تا هر چیزی به عنوان کتاب چاپ نشود که در این صورت اعتبار کتاب به عنوان یک ابزار فرهنگی زیر سوال می رود و حق کسانی که با تحقیق و معتبر می نویسند ضایع نشود.
استاندار تاکید کرد: دولت حامی فرهنگ، هنر و اندیشه است و زمینه های لازم را برای فعالیت این قشر فراهم می کند.
سالاری با بیان اینکه اعتبار سنجی کتب چاپ شده باید توسط جامعه فرهنگی صورت گیرد اظهار کرد: نباید دولت را در این خصوص وارد عرصه کنیم زیرا این سلیقه گرایی به حوزه فرهنگ آسیب می رساند.
وی با بیان اینکه وظیفه دستگاه های فرهنگی فعالیت فرهنگی و آموزشی و نه سخت افزاری و فیزیکی است افزود: نباید گرفتار توسعه بناها و مراکز شویم و اصل را بر ترویج فرهنگ کتابخوانی قرار دهیم در غیر اینصورت به بیراهه رفتیم.
استاندار گیلان بیان کرد: در ترویج فرهنگ کتاب باید محکم تر و مبتکرانه تر گام برداریم و با مسائل صرفا فیزیکی به حاشیه نرویم، احداث کتابخانه مهم است اما عملکرد ما باشد نشان دهنده درصد افزایش فرهنگ کتابخوانی در استان باشد.
وی ارتقاء سرانه مطالعه را نیازمند برنامه ریزی نوین دانست و تصریح کرد: هیچ مدیر دستگاهی نباید در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی که زیرساخت امور فرهنگی است، بی تفاوت باشد.
نظر شما