به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شامگاه چهارشنبه(15آذرماه) در شانزدهمین جلسه هیات امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان که در تالار برلیان هتل آزادی برگزار شد با اشاره به اینکه اسلام دارای دو فقه فردی و اجتماعی است، اظهار داشت: باوجود آنکه فقه فردی از اهمیت خاصی برخوردار است اما ارزش فقه اجتماعی بیشتر از آن است.
وی ادامه داد: فقه فردی در احکامی همانند نماز، روزه و... خلاصه میشود اما فقه اجتماعی مسائل کلی و اصولی درباره نقش افراد نسبت به جامعه اسلامی را عنوان می کند، در این میان بانوان باید علاوه بر توجه به فقه فردی، به فقه اجتماعی توجه ویژهای داشته باشند و این توجه با شناخت زنان نسبت به مسئولیت خود در قبال جامعه اسلامی محقق میشود.
آیت الله اراکی تاکید کرد: امروز تلاش برای ارتقای سطح فرهنگی در حوزه زنان از اهمیت خاصی برخودار است، در واقع بانوان ما باید دورههای فقهی فردی و اجتماعی را بگذرانند، در اصل آموختن فقه فردی برای انجام احکام فردی و آموختن فقه اجتماعی برای حضور بانوان در جامعه است و هر دوی این فقهها نیز در قرآن و سنت بیان شده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: فقه اجتماعی مسائل کلی و کلان و فقه فردی مسائل جزئی و فرعی را بیان میکند، بنابراین اگر بانوان یک جامعه سالم باشند مسلما آن جامعه صالح شده و افراد به سعادت میرسند، چنانچه جامعهای دارای زنان ناسالم باشد مسلما آن جامعه ناصالح شده و نسلی که در آن تربیت میشود سعادت نمییابد.
وی افزود: متاسفانه اگر زنان یک جاممعه فاسد باشند جامعه نیز به فساد کشیده میشود و در مقابل اگر زنان پاک باشند جامعه پاک میماند، سعادت جامعه در گروی رفتار بانوان آن است.
آیت الله اراکی در خصوص عملکرد اتحادیه جهانی زنان مسلمانان تصریح کرد: این اتحادیه که در جهت وحدت قدم بر میدارد به مصداق بندگی خدا است، این نهاد باید از نظر فکری و مالی حمایت شود تا بتوان به تربیت افراد صالح به ویژه بانوان جوان بپردازد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابراز داشت: ما باید در این نهاد از زنان جوانی که قصد دارند مطالب دینی را یاد بگیرند حمایت خوبی داشته باشیم، برای این امر بانوان کشورهای اسلامی میتوانند در هر زمان به کشور ایران سفر کنند.
وی اضافه کرد: ما در کشور ایران در حوزه زنان عملکرد نمونهای داشتهایم، برای نمونه اکنون تعداد دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر است و این در حالی است که پیش از انقلاب چنین شرایطی فراهم نبود، در کشور ما افزون بر زنان تحصیل کرده در علوم دینی که فقیه نیز هستند زنان تحصیلکرده در علوم مختلف مانند پزشکی و... داریم.
آیت الله اراکی خاطرنشانکرد: ماتسفانه امروز ماهواره و فضای اجتماعی تاثیرهای منفی بروی جوانان داشته است، ماهوارهها هجمههای سنگینی علیه جوانان انجام میدهند و ما باید برای حل این مشکل راهی را بیاندیشم، ما باید روحیه جوانان را شناخته و براساس آن تولیداتی را عرضه کنیم، در واقع مسائل را باید در قالبی جذاب مطرح کنیم تا سبب بیزاری آنها نشود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان گفت: زنان امروز باید الگو خود را حضرت زهرا(س) قرار دهند، علاوه بر شیعیان، اهل سنت نیز نسبت به دختر نبیاکرم(ص) محبت دارند، از این رو باید در مناسبتها و مراسمات مختلف صفات و ویژگیهای حضرت زهرا(س) برای افراد به ویژه بانوان تبیین شود.
نظر شما