فرهنگ قرآنی را باید خانگی کرد

مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور، گفت: فعالیت ها و فرهنگ قرآنی در همه حوزه های مرتبط را باید به دل خانه ها برد و در بین خانواده ها نهادینه کرد.

محمد انصاری راد، مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور، صبح امروز(26 شهریور) با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان از ایلام، گفت: در زمینه ترویج فعالیت های قرآنی و فرهنگ قرآنی نباید تنها به ادارات، مساجد، موسسات و برخی از نهادهایی که در حوزه های قرآن فعالیت دارند، اکتفا کرد.


وی با اشاره به اینکه باید یک بستر عمومی برای فرهنگ سازی قرآنی در جامعه ایجاد شود، افزود: قرآن باید به عنوان کتاب زندگی در همه امور، وارد زندگی مردم شده و برای این امر باید قرآن در بین خانواده ها نهادینه و درونی شود که بهترین راه برای این امر، توسعه جلسات خانگی قرآن است.


مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور، ابراز کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که همه مردم مسائل خود را با قرآن پیش برده و ارتباطات اجتماعی را هم بر اساس موازین و مفاهیم قرآنی تنظیم کرد.


انصاری راد، اظهار کرد: اگر در جلسات و نشست و برخاست های فامیلی و خانوادگی، جلسات خانگی قرآن به صورت مستمر برگزار شود و در این جلسات در خصوص آیات قرآنی بحث و تبادل نظر صورت گیرد، این امر تاثیر به سزایی در ترویج فرهنگ قرآنی و انس با قرآن در بین خانواده ها خواهد داشت.


مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور با اشاره به برنامه ریزی برای توسعه جلسات خانگی قرآنی در کشور، افزود: بسیاری از فعالیت های قرآنی در کشور در قالب موسسات و دستگاه های فرهنگی کشور صورت نمی گیرد و خیلی از افراد به ویژه زنان خانه دارد در منازل خود، فعالیت های سنتی در حوزه های مختلف قرآنی دارند که اتفاقا در این زمینه خیلی هم موفق هستند که دولت وظیفه دارد از آنها حمایت کند.


انصاری راد، افزود: در حال حاضر یک تیم پژوهشی بیش از سه هزار جلسه خانگی قرآنی را شناسایی کرده و مطالعه و برنامه ریزی برای نحوه حمایت و گسترش این نوع جلسات قرآنی در کشور آغاز شده است.


وی با بیان اینکه توسعه فرهنگ قرآنی در کشور، یک عزم ملی می طلبد، افزود: نمی شود یک دستگاه به تنهایی نسبت به توسعه فعالیت های قرآنی اهتمام داشته باشد و باید این اهتمام ملی شده و تمام دستگاه ها اعم از سیاسی، فرهنگی و اقتصادی هماهنگ با هم تحت یک برنامه دراز مدت مدون در تحقق این امر تلاش کنند.


مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور، گفت: همه مسئولان و مردم که به ویژه جوانان و کسانیکه همچنان شور انقلابی در آن ها موج می زند در کشور به ویژه در استان های مرزی و محروم باید زمینه های توسعه و ترویج بشتر فعالیت های قرآنی را فراهم کنند.


انصاری راد با اشاره به ابلاغ منشور توسعه فرهنگ قرآنی در کشور، تصریح کرد: منشور توسعه فرهنگ قرآنی بستر لازم را برای ترویج فعالیت های قرآنی در کشور فراهم کرده و در واقع چشم انداز ملی و چارچوب برای توسعه این فعالیت هادر کشور وجود دارد و فقط اراده و عمل در این عرصه لازم است که مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی در چندسال اخیر عزم خود را برای گسترش فعالیت های قرآنی در کشور جزم کرده است.


وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از سه هزار موسسه قرآنی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز فعالیت دریافت کرده اند، گفت: از این تعداد در حدود یک هزار موسسه به عنوان موسسه مادر و اصلی و 2 هزار موسسه به عنوان موسسه شعبه در نقاط مختلف کشور در حال فعالیت هستند.


مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور، افزود: برخی از این موسسات با توجه به حجم فعالیت گسترده، دارای شعباتی در کل کشور هستندکه فعلا نیز تا ابلاغ چارچوب و قوانین لازم برای ایجاد شعبه برای این موسسات از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بحث ایجاد شعبه در نقاط دیگر منتفی است.


انصاری راد با بیان اینکه اولین گام برای نظامند کردن فعالت های قرآنی در کشور صدور مجوز و ارائه پروانه فعالیت برای این موسسات است، ابراز کرد: با ارائه و صدور مجوز، این موسسات جایگاه حقوقی در کشور پیدا کرده و می توانند در چارچوب قوانین موجود فعالیت خود را انجام دهند.


وی به حمایت جدی دولت از فعالیت های قرآنی در کشور اشاره کرد و گفت: دولت در زمینه مختلف از جمله پرداخت اجاره بها، خرید اقلام فرهنگی و تاسیسات برای موسسات، حمایت مالی ساخت و ساز و یا خرید ساختمان موسسات قرآنی در مراکز استان ها تا سقف 400 میلیون ریال و در شهرستان ها تا سقف 300 میلیون ریال و همچنین ارائه خدمات آموزشی از این موسسات حمایت می کند.


مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور با بیان اینکه از سال 84 تا 88 تنها 188 موسسه قرآنی در کشور وجود داشته است، یادآور شد: در یکی دوسال اخیر با حمایت های جدی دولت و اهتمام مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور، شاهد رشد چشم گیری ایجاد موسسات قرآنی و حمایت های دولتی بوده تا جایی که تعداد این موسسات در دوسال اخیر به یک هزار موسسه مادر و 2 هزار موسسه شعبه افزایش یافته است.


انصاری راد با بیان اینکه حوزه فعالیت موسسات قرآنی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها در آموزش خلاصه نمی شود، گفت: از ورود موسسات قرآنی در قالب های هنری در راستای گسترش فعالیت های قرآنی حمایت جدی می شود چرا که جوانان و نونهالان مایل هستند با ابزار های هنری مختلف و نمایشی فرهنگ قرآنی را حس کنند.


وی با بیان اینکه مشاوره های قرآنی در استان های محورم به طور جدی مورد نیاز است، افزود: کارگاه های مهارت زندگی برای زوج های جوان و کارگاه های قرآنی در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری، پژوهش و نشر و تبلیغات از دیگر فعالیت های موسسات قرآنی برای حضور در بین اقشار مختلف جامعه است.


مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور با اشاره به اینکه برای دومین بار در استان ایلام حضور یافته است، ابراز کرد: این استان از حضور جوانان پرشور و با نشاط و علاقه مند به فعالیت های قرآنی بهره می برد که باید با حمایت های جدی مسئولان سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور، برنامه ریزی مناسبی برای بسترسازی فعالیت این جوانان در استان فراهم شود.


انصاری راد با بیان اینکه قرآن نباید جدا از هنر ما باشد، خاطرنشان کرد: اهتمام مسئولان استانی در استای توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی در استان وجود دارد اما کافی نیست و باید با یک برنامه ریزی دراز مدت، روح قرآن را در جامعه جاری کرد.


گفتنی است، با حضور مشاور رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور از مدیران 40 موسسه قرآنی برای ارائه پروانه فعالیت، مصاحبه علمی و تخصصی صورت گرفت.


پایان پیام/ 

کد خبر 67426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha