به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شامگاه سهشنبه(14آذرماه) در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه جامعه امروز باید آماده ورود به تمدن نوین اسلامی باشد، اظهار داشت: ما برای ورود به این عرصه باید تمدن نوین اسلامی را تبیین و استنباط کنیم و در عرصه پژوهش و ارائه درست آن تلاش کنیم.
وی ادامه داد: در واقع ما در تبیین تمدن نوین اسلامی باید به نحوی عمل کنیم که جوان ایرانی آیینه تمام نمای یک جوان تمدن نوین اسلامی شود و همین امر در همه اقشار ایرانی باید به عنوان الگو باشد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: ما معتقدیم که اکنون وارد مرحله جدیدی میشویم و بعد از شکست جبهه تروریستم در منطقه حرف ما باید جدیتر شود، آنچه در منطقه رخ داد یک حرکت و یورش علیه استکبار بود، امروز میبینیم که با رسوم، لباس، تولیدات ایرانی و هنر ایرانی مقابله میشود، حتی از عرضه فیلم ایرانی هم جلوگیری میشود.
آیت الله اراکی یادآور شد: متاسفانه طبیعت تمدن غرب یک تمدن دیگرستیز است، تمدن نوین اسلامی در مقابل دیگرستیز نیست، در هیچ جا اسلام با ورود خود زبان و آداب و رسوم ملتها را عوض نکرده است و این درحالی است که فرهنگ غربی بعد از ورود در هرجایی به دنبال تغییر در آن ملتها است، این وضعیت در تمدن غرب دیده می شود.
وی افزود: آنچه امروز داعش با آن موجه شد شکست استکبار بود و داعش هم تنها یک ابزار بود و این شکست راه را برای عرضه تمدن نوین اسلامی باز کرده است و از این پس اسلام میتواند در جهان آموزههای خود را ارائه کند و فراموش نکنیم تمدن نوین اسلامی بدون وحدت عملی نخواهد شد.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه روزی که تمدن غرب سر برآورد کارش را با جنگ آغاز کرد، خاطرنشان کرد: آمریکا یک کشوری بود که غرب به آن حمله کرد و مردم آن را کشت و آتش زد و در واقع آنها وارد فرهنگ آمریکا شدند و آن را مورد دستخوش قرار دادند.
آیت الله اراکی در خصوص موانع ایجاد وحدت گفت: مهمترین عامل این است که ما شاهد ستیز درونی میشویم و هیچ ملتی سر برنخواهد آورد مگر در سایه واحد اراده جمعی و وحدت موردنظر، ما یک وحدت رویهای نیاز داریم که به وحدت فرهنگ تبدیل شود و یکی از عوامل بازدارنده وحدت "تفرقه" است و استکبار هم به دنبال ایجاد تفرقه در منطقه است.
وی ادامه داد: استکبار از هروسیلهای برای جنگ بین شیعه و سنی استفاده میکند، تحلیلهای غربی از یک حادثه در ایران و عراق یا کشورهای دیگر منطقه این است که آن را به سوی تفرقه بکشانند، در واقع هر اتفاق در منطقه ما حتما به جنگ شیعه و سنی ربط میدهند و این برای غرب بسیار ارزشمند است، آنها به هر جنگی دست میزنند و جنگ جغرافیایی، قومی و مذهبی برای آنها فرق نمیکند.
دبیرکل تقریب مذاهب اسلامی ابراز داشت: روحیه "تقلب" هم یکی از عوامل عدم تحقق وحدت است، در واقع غرب به دنبال این است که ما را در همه عرصههای زندگی خود وادار به تقلید کند، امروز چرا ما باید در پوشاک، غذا و زبان به دنبال غرب برویم آن هم در کشوری که از منظر فرهنگی غنی هستیم.
آیت الله اراکی بیان کرد: مانع سوم عرم تحقق وحدت موضوع "تنبلی" است، فرهنگ اسلامی توجه و جدیت در کار را مورد تاکید قرار داده است، شیعه علی یعنی انسانی که کاری باشد، این سه عنصر را اگر بتوانیم دنبال کنیم و در جهت رفع آن کوشا باشیم میتوانیم موانع وحدت را از میان برداریم.
وی در مورد وحدت در محور مقاومت نیز تصریح کرد: جهان دیگر یعنی استکبار غرب سعی دارد ارزش پیروزی مقاومت را بکاهد و آن را یک امر بیارزش تلقی کند ولی همه دنیا امروز در نهادش ایمان دارد که این پیروزی نشانگر قدرت ایران و محور مقاومت است، استکبار تمام ابزار خود را برای آشوب کردن منطقه ما به کار گرفته است و این به این معناست که قدرت برتر در منطقه و جهان قدرت مقاومت است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اضافه کرد: از منظر روحی و روانی مردم منطقه و جهان به این عقیده هستند که آنچه ما داریم از قدرت دشمن بیشتر است، قدرت نظامی نیاز به قدرت فرهنگی و فکری هم دارد که نیروهای مقاومت آن را دارا هستند، از این رو هنرمندان، مبتکران و رزمندگان جبهه مقاومت اگر خوب تلاش کنند ما آینده خوبی خواهیم داشت.
آیت الله اراکی توضیح داد: "ما میتوانیم" یک شعار بزرگ است، امام علی(ع) میفرمایند: هیچ بدن ناتوانی از انجام کاری که نیت کرده باشد عاجز نیست و در واقع خواستن توانستن است، نیت جبهه مقاومت، بسیجیان و مدافعان حرم ما نیت محکمی بود و با نیت درست موفقیت حاصل شد، ما میتوانیم مشکل اقتصادی را هم درست کنیم ولی باید به اراده خداوند تکیه کرد و سپس از قدرت درونی خود بهره ببریم.
وی افزود: درس مقاومت به ما نشان داد که آنچه بخواهیم میتوانیم انجام دهیم، ما اگر بخواهیم اقتصاد مقاوم بسازیم باید بروی نیروی انسانی، نفت و منابع طبیعی خود متکی باشیم و در این صورت میتوانیم یک اقتصاد خوب را بسازیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که ما با سیاستمداران داریم این است که آنها میخواهند یکسری معادلات را به ما تحمیل کنند و این در حالی است که ما باید معادلات خود را بر دشمن تحمیل کنیم، وقتی که جنگ شروع شد ما حتی سیم خاردار را هم نداشتیم ولی ما با معادله خود به جایی رسیدیم که امروز صدای آمریکا درآمد است که چرا ایران موشک دارد، اعتماد برخود و دارایی خود ماحصل این امر شده است و این روش را هم میتوان در عرصههای دیگر به کار گرفت.
آیت الله اراکی یادآور شد: ما میتوانیم وعدههای الهی را وارد معادلات خود کنیم، تکیه بر حق میتواند به ما کمک کند و در تمام عرصههای کشور از سیاست خارجی گرفته تا آموزش و پرورش و غیره میتوان تمام موانع را پشت سر گذاشت، ما اگر حرف خدا را گوش کنیم و به وعده اسلام عمل کنیم قطعا موفق خواهیم بود.
وی در پایان گفت: ما معتقدیم که وارد مرحله جدیدی میشویم و دانشگاه و حوزههای علمیه باید وارد این عرصه شوند و این مرحله جدید ورود بر تمدن نوین اسلامی با تکیه بر الگوی تمدن ایرانی اسلامی است.
نظر شما