لزوم تأمل در شناخت بیشتر پیامبر اسلام(ص)/معرفی و شناساندن پیامبر اسلام(ص) یکی از وظایف اصلی ماست

خبرگزاری شبستان: آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه امروز یکی از توطئه‌های دشمن، تخریب چهره رسول خدا(ص) است، گفت: ما باید در شناخت بیشتر پیامبر(ص) تأمل کنیم و آن حضرت را به جهانیان بشناسانیم.

آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، استاد درس خارج اصول حوزه علمیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد باسعادت پیامبر گرامی اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) و امام جعفر صادق(علیه‌السلام) و تقارن آن با هفته وحدت، عنوان کرد: امروز یکی از وظایف اصلی ما که اهمیت ویژه‌ای دارد، معرفی و شناساندن پیامبر اکرم(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) به جامعه‌ی بشری است.

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهار داشت: امروز یکی از افتراق‌ها و اتهاماتی که وهابیت علیه شیعه می‌زند، این است که شیعه، امام علی(علیه‌السلام) را بالاتر از پیامبر(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) می‌داند، در حالی که ما می‌گوئیم در کلمات امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) نسبت به پیامبر(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) چنین تعبیری وارد شده که فرمود: «أنا عبدٌ من عبیده».

 

آیت الله فاضل لنکرانی به خطبه 192 نهج البلاغه معروف به خطبه قاصعه اشاره کرد که امام علی(علیه‌السلام) فرمود: «لَقَدْ قَرَنَ اللَّهُ بِهِ (صلّی‌الله‌علیه‌وآله) مِنْ لَدُنْ أَنْ کَانَ فَطِیماً أَعْظَمَ مَلَکٍ مِنْ مَلَائِکَتِهِ یَسْلُکُ بِهِ طَرِیقَ الْمَکَارِمِ وَ مَحَاسِنَ أَخْلَاقِ الْعَالَمِ لَیْلَهُ وَ نَهَارَهُ؛ خداوند از همان هنگامی که رسول اللَّه (صلّی‌اللَّه‌علیه‌وآله) از شیر گرفته شد، برای ایشان فرشته‏ای عظیم الشأن را همنشین فرمود تا راه‌های مکارم اخلاق را بپیماید و محاسن اخلاق جهانیان را شب و روز به او یادآوری نماید».

 

وی در پاسخ به این سؤال که آیا پیامبر قبل از بعثت خطا کرده یا نه؟، تأکید کرد: وهابیت یا برخی از اهل‌سنت قائل به خطا برای پیامبر گرامی اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) قبل از بعثت هستند، اما اعتقاد شیعه درباره آن حضرت همان است که امام علی(علیه‌السلام) می‌فرمایند.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه بیان داشت: پیامبر گرامی اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) از زمانی که از شیرخوارگی گرفته شد، خداوند متعال بزرگترین فرشته‌ی خود را همنشین آن حضرت قرار داد که تمام محاسن و مکارم اخلاق را به حضرت یادآوری می‌کرد؛ بنابراین آیا می‌شود شخصیتی که از شیرخوارگی، چنین ملکی از طرف خدا مراقبش بوده اشتباه کند تا چه رسد به اینکه ما بیائیم مسئله‌ی سهو النبی را مطرح کنیم.

 

آیت الله فاضل لنکرانی با تصریح بر اینکه حق علمی و معنوی علما و بزرگان دین همچون سیدمرتضی و شیخ صدوق در همه حوزه‌ها تا قیامت ثابت و محفوظ است، عنوان کرد: امروز علم اجتهاد با تلاش و همت علما و بزرگان دین چنان قوی شده که درباره مبانی اجتهادیه مانند سهوالنبی پاسخ روشن وجود دارد و اگر این موازین اجتهادی امروز در اختیار بزرگانی چون شیخ صدوق بود، قطعا این بزرگان قائل به سهوالنبی نمی شدند.

 

وی به ادامه خطبه قاصعه پرداخت و بیان داشت: امام علی(علیه‌السلام) در این خطبه می‌فرماید: وَ لَقَدْ کُنْتُ أَتَّبِعُهُ اتِّبَاعَ الْفَصِیلِ أَثَرَ أُمِّهِ یَرْفَعُ لِی فِی کُلِّ یَوْمٍ مِنْ أَخْلَاقِهِ عَلَماً وَ یَأْمُرُنِی بِالِاقْتِدَاءِ بِهِ وَ لَقَدْ کَانَ یُجَاوِرُ فِی کُلِّ سَنَةٍ بِحِرَاءَ فَأَرَاهُ وَ لَا یَرَاهُ غَیْرِی وَ لَمْ یَجْمَعْ بَیْتٌ وَاحِدٌ یَوْمَئِذٍ فِی الْإِسْلَامِ غَیْرَ رَسُولِ اللَّهِ(صلّی‌الله‌علیه‌وآله)وَ خَدِیجَةَ وَ أَنَا ثَالِثُهُمَا أَرَی نُورَ الْوَحْیِ وَ الرِّسَالَةِ وَ أَشُمُّ رِیحَ النُّبُوَّةِ؛ و به تحقیق من همانند بچه شتری که مادرش را رها نمی‏کند به دنبال پیامبر در حرکت بودم و آن بزرگوار هر روز برای من از اخلاق خود نشانه‏ای برپا می‏داشت و مرا به پیروی از آن می‏گماشت. هر سال در کوه حراء مجاور می‏شدو فقط من او را می‏دیدم؛ در آن ایام در خانه‏ای اسلام راه نیافته بود و مسلمانی وجود نداشت جز رسول خدا(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) و خدیجه و من که سومی آنها بودم با چشم خویش نور وحی و رسالت را دیدم و رایحه نبوت را استشمام کردم.

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) هر روز علمی از علم خُلق و اخلاق خویش را برای امام علی(علیه‌السلام) بیان می‌فرمود و هر روز ایشان را به مرتبه‌ی بالایی از مراتب اخلاقی می‌رساند.

 

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: امام علی(علیه‌السلام) تربیت شده پیامبر گرامی اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) است، این آقایان بگویند که چه کسی را در تاریخ سراغ داریم که تربیت شده پیامبر باشد.

 

وی با تصریح بر اینکه در شناخت بیشتر پیامبر گرامی اسلام(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) تأمل کنیم، تأکید کرد: امروز یکی از توطئه‌های مهم دشمنان اسلام، تخریب چهره نورانی رسول خدا(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) است و ما باید آن حضرت را به جهانیان بشناسانیم.

 

کد خبر 674174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha