به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، سومین گردهمایی مدیران ستادی و استانی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سال ۱۳۹۶ امروز (سهشنبه ۱۴ آذر) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد که در ابتدای آن فوقی؛ مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان مازندران رسالت این کانونها را تطهیر فضای مساجد دانست و گفت: امام خمینی (ره) با معرفی مساجد به عنوان سنگر، اهمیت این پایگاه را برای ما تبیین کردهاند و ما را متوجه احیا و تقویت کارکردهای اصیل این خانههای خدا کردهاند.
وی افزود: فعالیت کتابخانههای مساجد در گسترش حضور مردم در مساجد موثر است، بنابراین مسئولان و دستگاههای دیگر باید بودجه بیشتری برای این فعالیت در اختیار دبیرخانههای استانی کانونهای فرهنگی هنری مساجد قرار دهند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان مازندران، خاطرنشان کرد: باید نهضت احیای مساجد بیش از گذشته مورد توجه مسئولان باشد هرچند گاهی با برگزاری برخی همایشها و نشستها افراد را از فضای مساجد دور کردهایم.
هادینیا؛ مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان شرقی در ادامه این نشست با بیان اینکه مساجد طبق کلام اهل بیت (ع) خانه پرهیزکاران است، گفت: فعالیت نهاد کتابخانههای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد و تاسیس کتابخانههای مخزندار و باز نقش موثری در افزایش حضور نوجوانان و جوانان در مساجد داشته است، همچنین موجب حضور بیشتر خواهران در مساجد شده است.
وی اضافه کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد میتوانند نقش موثری در انجام ماموریتهای کلان فرهنگی کشور از جمله ماموریتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشد.
همچنین فیضمنش؛ مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همدان در این نشست استفاده از ظرفیت هنر برای تعالی فرهنگی جامعه را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تاثیر هنر در جذب مخاطبان بسیار موثر است بنابراین باید از این ابزار برای حضور مستمر مردم در مساجد بهره برد.
وی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی هنری میتوانند متولی پرورش هنرمندان مسجدی باشند، افزود: توجه بیشتر مسئولان مربوط به حوزه مساجد به ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش هنر میتواند زمینه ارتقای جایگاه هنرمندان و برنامههای هنری در مساجد را مهیا کند.
براتی؛ مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری استان خوزستان نیز در این نشست کانونهای فرهنگی هنری را گستردهترین نهاد فرهنگی ـ مسجدی در سطح روستاها و شهرهای کشور دانست و گفت: این کانونها با بضاعت موجود بیشترین خدمت را در تعالی فرهنگی جامعه و تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری داشتند که افزایش حمایتهای مادی و معنوی از این نهاد مسجدی مطممئناً اثر مستقیمی در گسترش فرهنگ دینی و انقلابی در سراسر ایران دارد.
وی برخی مشکلات مالی در دبیرخانههای استانی کانونهای فرهنگی هنری مساجد را مطرح کرد و گفت: اگر مسجد، سنگر است که هست بنابراین باید اعتبارات بیشتری برای آن اختصاص داد.
حجتالاسلام معتمدی؛ مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان نیز با بیان اینکه بسیاری از فعالان در کانونهای فرهنگی هنری مساجد نگاه فرهنگی و نه مالی به فعالیتهایشان دارند، گفت: مسئولان و مدیران این کانونها دغدغه بسیاری درباره توسعه و تعالی فرهنگ کشور دارند.
وی استفاده از فضای مجازی را در گسترش فعالیت کانونهای فرهنگی هنری ضروری دانست و افزود: باید از ظرفیت مردم و نخبگان مسجدی در تقویت کارکردهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد استفاده کرد.
نظر شما