مرگ  عبدالله صالح  ضربه جدی و آبروریزی دیگری برای عربستان

خبرگزاری شبستان:مجله اکونومیست درگزارشی مرگ عبدالله صالح را آبروریزی برای عربستان اعلام کرد ؛ رویترز هم به نقل از تحلیلگران مرگ صالح را پیروزی بزرگ برای حوثی ها و ضربه جدی به ائتلاف سعودی که در یمن دخالت کرده اند، دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اکونومیست؛‌ در طول حکومت بیش از سه دهه ای، او و متحدانش متهم به غارت میلیاردها دلار از فقیرترین کشور جهان عرب شدند. او همچنین جنگ باطلی علیه حوثی ها به راه انداخت. صالح در سال 2011 و در جریان بهار عربی با اعتراضات گسترده ای روبرو شد و از حمله تروریستی جان سالم به در برد. در سال های بعد او مجبور به کناره گیری از قدرت شد و «عبد ربه منصور هادی» معاون رئیس جمهور جای او را گرفت.


مرگ او برای عربستان سعودی و به ویژه «محمد بن سلمان» شاهزاده جوان که اخیرا شکست های بسیاری را در بخش سیاست خارجی تجربه کرده، شرم آور است. این اقدام احتمالا یک جبهه جدیدی در جنگ بین حوثی ها و وفاداران قبیله صالح ایجاد خواهد کرد. «احمد» پسر صالح نزدیک به امارات متحده عربی قرار دارد و ممکن است بخواهد جای پدرش را بگیرد. ژنرال «علی محسن الاحمر» یکی از وفاداران به صالح که در حال حاضر به عنوان معاون هادی خدمت می کند، هم ممکن است گزینه جانشینی باشد.


وی طی نقل قولی مشهور قبلا گفته بود: حکومت بر یمن مانند رقص بر روی سر مارهاست! اما در نهایت حتی این بازمانده سیاسی نیز نتوانست از نیش مار بر حذر بماند.

 

خبرگزاری رویترز هم با تیتر «ضربه جدی بر پیکره ائتلاف سعودی وارد شد» آورد به گفته تحلیلگران، مرگ صالح یک پیروزی بزرگ برای حوثی ها و یک ضربه جدی به ائتلاف به رهبری عربستان سعودی است که در یمن دخالت کرده و قصد دارد حکومت را به عبد ربه منصور هادی بازگرداند.
 

هر گونه امیدی درون ائتلاف عربی در این خصوص که صالح می تواند پس از آن بیانیه آخر به عاملی برای ضربه زدن به حوثی ها مورد استفاده قرار گیرد، به یاس بدل شده است.این ائتلاف یا باید به جنگ سنگین با حوثی ها ادامه دهد و غیرنظامیان بیشتری را قتل عام کند، یا باید با حوثی ها پای میز مذاکره بنشیند.

 

اکنون نگاه ها به متحدان سیاسی صالح و فرماندهان نظامی است. «آدام بارون» تحلیلگر یمنی در شورای روابط خارجی اروپا می گوید مشخص نیست خانواده و متحدان صالح چه واکنشی خواهند داشت.
 

 

گاردین گزارش داد علی عبدالله صالح که در سن 75 سالگی کشته شده است، حدود 34 سال قدرت را در یمن در دست داشت - یک شاهکار خارق العاده در یکی از پرخطرترین کشورهای جهان. او بقای خود را به تکنیک «رقصیدن بر روی سر مارها» مرتبط می کرد و فعالیت سیاسی او به همان اندازه که در آشفتگی آغاز شد، با آشفتگی هم به پایان رسید.
 

 
صالح هفته گذشته در یک حرکت برنامه ریزی شده، به متحدان حوثی خود پشت کرد و تلاش کرد کنترل پایتخت را در اختیار بگیرد. او به وضوح هیچ یک از جاه طلبی های سیاسی خود را از دست نداده است، اما برای یک بار مهارت های «رقص بر سر مار» او را ناکام گذاشت و سیاستمدار یمنی به شکل تحقیر آمیزی کشته شد.

 

 

 

کد خبر 673922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha