به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری گفت: عقد قرارداد و هرگونه مازاد و تعرفه تعیین شده برای خدمات تخصصی، بهداشتی و درمانی مشمول بسته بیمه پایه سلامت توسط شرکت های بیمه و صندوق های بیمه پایه با اشخاص حقیقی و حقوقی تحت هر عنوان ممنوع است.
وی بیان کرد: کلیه پزشکان و پیراپزشکان و موسسات و مراکز ارایه دهنده خدمت، دارو و سازمان های سلامت در کشور اعم از دولتی، عمومی و غیردولتی و خیریه موظف اند ضمن رعایت تعرفه های مصوب دولت از خط مشی های مصوب وزارت بهداشت تبعیت کنند.
حریرچی در ادامه افزود: دریافت هرگونه وجه مازاد بر تعرفه مصوب دولت توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مجازات است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به بسته خدمات (مشمول و سطح خدمات) افزود: مورد تعهد صندوق های بیمه پایه سلامت توسط وزارت بهداشت تعیین و ابلاغ می شود. از ابتدای سال دوم اجرای قانون برنامه خرید خدمت توسط سازمان بیمه گر درمانی صرفا مطابق این بسته صورت می پذیرد.
حریرچی بیان کرد: پایگاه و اطلاعات برخط بیمه شدگان در کشور در سال اول اجرای قانون برنامه در سازمان بیمه سلامت تشکیل می شود و از ابتدای سال دوم اجرای قانون برنامه نحوه دریافت خدمات بیمه شدگان از مراکز بهداشتی، تخصصی، درمانی و دارویی به صورت واحد و یکسان توسط سازمان بیمه سلامت طراحی و اجرایی میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: دولت مکلف است طی سال اول اجرای قانون برنامه نسبت به ایجاد وحدت رویه بین بیمه های درمانی ضرورت ها و سازمان های بیمه در چهارچوب قانون اقدام کند.
وی اظهار کرد: فوریت نظام سلامت از جمله بیمه سلامت شامل سیاستگذاری اجرایی، برنامه ریزی های راهبردی، ارزشیابی، اعتباربخشی و نظارت بر وزارت بهداشت متمرکز می شود. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی از جمله ارایه کنندگان خدمات سلامت، سازمان شرکتهای بیمه و تکمیلی موظف اند از خط مشی و سیاست های وزارت بهداشت با تاکید بر خرید راهبردی خدمات و واگذاری امور تصدی گری قانون مدیریت خدمات کشوری و سطح بندی تبعیت کند.
حریرچی در ادامه تصریح کرد: از زمان ابلاغ آن این قانون سازمان بیمه سلامت از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی متنوع و با حفظ شخصیت حقیقی و استقلال مالی و در قالب شرکت دولتی به تصویب رسید.
وی با اشاره به فهرست رسمی دارویی ایران افزود: بر اساس نظام داروی ملی کشور توسط وزارت بهداشت حداکثر هر ماه یک بار تدوین و منتشر می شود. تجهیز داروهای خارج از فهرست یاد شده تخلف محسوب می شود و متخلف با توجه به شدت و ضعف عمق ارتکابی و تعدد و تکرار آن حسب مورد به مجازات های مندرج در قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران محکوم می شود.
وی با بیا اینکه وزارت بهداشت موظف است نسبت به تهیه فهرست فرآورده ها و داروهای سنتی و گیاهی کشور اقدام کند، افزود: وزارت بهداشت با همکاری جهادی کشاورزی مواد مجاز سموم باقی مانده و مواد غذایی و فرآورده های غذایی و نیز مصرف کود شیمیایی را برای محصولات مربوطه مشخص کنند.
حریرچی همچنین افزود: وزارت بهداشت موظف است در سال اول اجرای قانون برنامه فهرست مواد و فرآورده های غذایی سالم و ایمن و سبد غذایی مطلوب برای گروه های سنی مختلف را اعلام کند.
حریرچی با اشاره به پوشش بیمهای سلامت در قانون های برنامه ششم توسعه اظهار کرد: قانون این برنامه ها پنج ساله وضع می شوند و در طول دوره قانون بر سایر قوانین حاکم است. بخش 14 این قانون مربوط به سلامت و بیمه زنان خانواده است. بر اساس ماده 70 این بخش دولت موظف است به منظور تحقق سیاست های کلی سلامت، تامین منابع پایدار برای بخش سلامت و مدیریت منابع از طریق نظام بیمه تا پایان سال اول به عمل آورد.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه پوشش بیمه سلامت برای کلیه آحاد جامعه اجباری است، خاطرنشان کرد: از سال 84 طرح بیمه روستایی اجباری شد و 23 میلیون نفر تحت پوشش خدمات بستری و سرپایی قرار گرفتند.
حریرچی با اشاره به اینکه تمام افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد و اشخاص خاص تحت پوشش بیمه رایگان هستند، تصریح کرد: حق بیمه 50 درصد افراد تحت پوشش را دولت پرداخت می کند. دولت به عنوان کارفرما حق بیمه کارکنان خود را نیز می پردازد و این حق بیمه شامل زنان سرپرست خانوار و تمامی افراد تحت تکفل هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه حقوق کودکان دولت امسال کمتر از یک میلیون تومان است، افزود: باید هفت درصد آن را نیز برای بیمه پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه پوشش بیمه سلامت برای افراد خارجی و مقیم در کشور نیز اجباری شده است، اظهار کرد: یکی از مشکلات بیمه ها و بیمارستان ها مهاجران افغانستانی است. طبق سرشماری سال 95 یک میلیون و 500 هزار نفر اتباع خارجی در کشور وجود دارد که برخی از آنها که قانونی وارد کشور شدند و تحت پوشش بیمه کمیساریا هستند و افراد غیرقانونی هیچ بیمه ای ندارند.
حریرچی با بیان اینکه از سال 86 بیمارستان های دولتی مورد ارزیابی قرار گرفتند، افزود: 73 درصد از بیمارستان ها فرسوده و فاقد ارزش بهسازی لرزه ای بودند که در سال 95 تخت های فرسوده 45 درصد کاهش یافت که نصف تخت های دولتی و دانشگاهی کشور را به خود اختصاص داده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه جایگزینی تخت های موجود و احداث تخت های جدید از جمله راه های حل این مشکل است، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید 24 هزار تخت یعنی سالانه 6 هزار تخت احداث کرده است.
حریرچی با بیان اینکه 75 درصد از تخت های دولتی و دانشگاهی در تهران فرسوده هستند، افزود: 39 هزار و 760 تخت در دست ساخت داریم که اعتبار قابل توجهی را می طلبد.
حریرچی با اشاره به وجود 25 هزار تخت در بیمارستان های تهران بیان کرد: 11 هزار و 17 تخت در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی و بیش از 114 هزار تخت در بخش خصوصی وجود دارد.
حریرچی در ادامه با اشاره به فرسودگی ساختمانهای تهران و مشکلات پیش آمده در هنگام زلزله گفت: ما ساختمان های شبیه پلاسکو را در تهران کم نداریم. در هنگام زلزله مشکلات زیادی به بار خواهد آمد. بر همین اساس وزارت بهداشت شهر تهران بر اساس مطالعات به شش حوزه تقسیم کرده، هشت پروژه مادر برای این حوزه ها تعریف شده و هر پروژه 1500 تخت کل دارد که در زمان زلزله به 2 و نیم برابر ظرفیت ارتقا پیدا می کند.
وی با بیان اینکه اعتیاد یکی از آسیب های مهم اجتماعی در جامعه ما محسوب می شود، افزود: طبق آمارها اکنون 2 میلیون و 800 هزار معتاد در کشور وجود دارد که یکی از رویکردهای ما پیشگیری از اعتیاد است. اخیرا نحوه توزیع دارو و ترک اعتیاد از طریق سامانه آیداتیس اعلام می شود که ما از طریق مراکز غیردولتی ترک اعتیاد 876 هزار نفر را تحت درمان قرار دادیم که 559 هزار و 207 نفر تحت پوشش سامانه آیداتیس هستند.
وی با اشاره به سامانه پرونده الکترونیک سلامت گفت: اکنون اطلاعات اولیه 75 میلیون و 150 هزار نفر از مردم یعنی 94 درصد جمعیت کشور در سامانه الکترونیک ثبت شده است و 35 میلیون و 200 هزار نفر از آنها حداقل یک بار به این مراکز مراجعه کرده اند و یک بسته خدمتی دریافت نموده اند.
وی با اشاره به داروهای اوتیسی تصریح کرد: هیچ کشوری در دنیا داروهایی مانند استامینوفون، شربت های سینه و داروهای سرماخوردگی را تحت پوشش بیمه قرار نمی دهد. از مازاد 16 هزار میلیارد تومانی داروها کمتر از 140 میلیون تومان به این داروها اختصاص داده شده است و سیاست وزارت بهداشت و دولت کماکان بر حمایت مالی از بیمه شدگان است.
وی با اشاره به بیمه معلولان خاطرنشان کرد: بیش از 250 هزار نفر تحت پوشش بیمه در حوزه خدمات توانبخشی هستند. سیاست وزارت بهداشت نیز پیشگیری از معلولیت ها است. یکی از عوامل مهم معلولیت ها در کشور ما تصادفات و مشاوره های ژنتیکی است.
وی اظهار کرد: در یکی دو ماه اخیر داروخانه های دولتی مطالبات خود را تا آذرماه سال گذشته و داروخانه های خصوصی تا اردیبهشت امسال دریافت کردند.
حریرچی در خصوص واگذاری بخشی از حق نظارت بر محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی به سازمان استاندارد اظهار کرد: طبق قانون از قبل هم وزارت بهداشت در نظارت بر محصولات وظایفی داشت و هم سازمان استاندارد. مجلس در آیین نامه سازمان استاندارد تقریبا همان قانون را تکرار کرد و تغییر چندانی اعمال نشد.
وی با بیان اینکه نظارت دوگانه مشکلاتی را برای تولیدکنندگان، ارایه کنندگان و واردکنندگان ایجاد می کند، افزود: نظر وزارت بهداشت در تمرکز و تبدیل به احسن شدن اوضاع بود که حاصل نشد. مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گرفت تغییر چندانی ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه شناسایی دقیق نیاز منابع انسانی از جمله برنامه های وزارت بهداشت در 100 روز آغاز دولت دوازدهم است، افزود: نقشه راه 10 ساله آن تدوین و در حال عملیاتی شدن است.
وی همچنین راه اندازی مرکز ملی و آموزش های ملی و مهارتی، بازنگری و بهروزرسانی ماموریت های مشترک کلان مناطق آمایشی، بارگزاری 12 سامانه علمی و تحقیقاتی و راه اندازی سامانه علم سنجی و ایجاد رصدخانه و مرکز تولید و تجمع محصولات سلامت را از جمله برنامه های 100 روز وزارت بهداشت در آغاز دولت دوازدهم برشمرد.
نظر شما