«هنر» وحدت دل‌های مردمی را به همراه خواهد داشت

خبرگزاری شبستان:طاووسی معتقد است: هنر از ظرفیت‌های بسیاری برای جریان‌سازی‌های سازنده برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، ناصر طاووسی از هنرمندان و اساتید خوش‌نویس اهل قم است. وی که از هنرمندان احیا کننده خط «رقاع» است با حضور خود در ورک‌شاپ «نقش باران» اثری را به نمایشگاه این ورک‌شاپ که چندی پیش از سوی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برای کمک به زلزله‌زدگان غرب کشور برپا شد، اهدا کرد.

وی درخصوص اثر ارائه شده خود برای یاری‌رسانی به هموطنان زلزله‌زده در غرب کشور گفت: سوره یاسین را به خط تازه زنده شده رقاع اجرا کردم و برای فروش برای یاری‌رسانی به مردم آسیب دیده غرب کشور بر اثر زلزله اهدا کردم.

طاووسی در توضیح خط کمتر شناخته شده «رقاع» گفت: این خط از خطوط سته محسوب می‌شود که زیاد مورد توجه واقع نشده است. با وجود مهجور ماندن این نوع خط، برای نخستین بار از این خط در آثارم که سال 94 به نمایش گذاشته شد، استفاده کردم و با بررسی‌هایی که انجام دادم متوجه شدم که این نوع خط قابلیت‌های خوبی داشته و برای کارهای گرافیکی بسیار زیبا و مناسب است.

این هنرمند خوش‌نویس کشور تاریخچه ایجاد این خط را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: خط رقاع خطی است که بعد از خط کوفی مورد استفاده قرار می‌گرفته و «ابن مقله شیرازی» بعد از بنی عباس آن را اختراع کرد.

وی اضافه کرد: رقاع به معنای نامه‌نگاری بوده و چون سرعت نوشتاری آن بالا بوده در کتابت‌ها برای نامه‌نگاری‌ها استفاده می‌شد که بعدها جنبه امضا نیز پیدا کرد. من نیز با توجه به زمان کم برای ارائه یک اثر و حضور در نمایشگاه «نقش باران» در حوزه هنری همین خط را انتخاب و با آن به کتابت سوره مبارکه «یاسین» اقدام کردم. ان‌شاءالله که خداوند این هدیه کوچک من به هموطنانم را از ما قبول کند.

ناصر طاووسی که ۲۷ سال است هنر خوش‌نویسی را در دستور خود کار دارد درباره پرداختن به خط رقاع گفت: من عمده کارم در این سال‌ها مرمت نسخ خطی بوده است و آثار خط رقاع را نیز مرمت می‌کردم. هنگام مرمت این آثار با خط رقاع آشنا و پیگیر شناخت بهتر آن شدم. تا اینکه امروزه چنان درگیر این خط زیبا هستم که می‌توانم خود را احیا کننده مجدد آن بدانم.

کد خبر 673811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha