به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، امروز( ۱۳ آذر) در پنجمین اجلاس استانی نماز با موضوع «نماز و فضای مجازی» در سخنانی با محوریت «رویکردهای متفاوت به فضای مجازی و ظرفیت های فضای مجازی برای دین و دین برای فضای مجازی» تصریح کرد: بهترین مقابله با دشمن، تقویت قدرت سایبری جمهوری اسلامی است و فضای مجازی، ودیعه الهی برای دوران ما است.
وی با تأکید بر اینکه در محیط مجازی باید ابرقدرت بود زیرا قدرت های کوچک اثرگذاری خاصی ندارند؛ گفت: یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون وب سایت در دنیا وجود دارد که ۹۹ درصد اینها قدرت ندارد اما وب سایت هایی هستند که دنیا را مدیریت و اداره می کنند؛ گوگل در سال ۹۴، چهار برابر نفت ایران درآمد داشته و به ۱۳۳ زبان، اطلاعات جهان را ویرایش می کند.
دکتر عاملی با اشاره به اینکه جمعیت کاربران اینترنت به مرز ۴ میلیارد نزدیک می شود و کاربران فیس بوک از دو میلیارد نفر گذشته اند و تعداد ایمیل های ارسالی روزانه از ۲۵۰ میلیارد گذشته است؛ اظهار داشت: فضای مجازی، فضایی کاملاً پویا است؛ زمانی می توانیم ابراز کنیم قدرتمند هستیم که پورتالی با ۵۰ میلیون کاربر داشته باشیم.
وی با تصریح به اینکه اگر صدها وب سایت نماز داشته باشیم اما نتوانیم از آن بهره ببریم تقریباً هیچ کاری انجام ندادیم؛ با استفاده از حدیثی که « توحید به خدا و رفع غم از مؤمنین» دو خیر بزرگ و «شرک به خدا و آزار مردم» بدترین بدی ها است؛ گفت: آیا از ظرفیت فضای مجازی برای سلامت اجتماعی استفاده می کنیم؟
رئیس مرکز پژوهشی سیاست های فضای مجازی بر اتخاذ رویکردی مناسب به فضای مجازی که باعث تقویت اسلام و مسلمانان و تأمین کننده پیشرفت پایدار اسلامی باشد، تأکید کرد و افزود: ما وصل به فاضلاب اینترنت و نه وصل به فرصت های آن، شدیم.
وی فرامحلی و جهانی بودن، مشارکتی بودن، غیرمرکزی بودن، دیجیتال بودن، و محیطی پرقابلیت را از ظرفیت های فضای مجازی برشمرد و افزود: امروز پیام در جهان تنها نمی ماند و پیام الهی در جهان شنیده می شود زیرا اگر شنیده نمی شد رهبری به جوانان غربی و اروپایی نامه نمی دادند؛ این نامه ها یعنی قابلیت دریافت پیام وجود دارد.
این فعال و کارشناس عرصه فضای مجازی با اشاره به اینکه فضای مجازی قابلیت به حرکت درآوردن مردم ایران برای یک هدف مشخص را دارد، تصریح کرد: امروز باید یک عالم دینی، یک مشاور و.. در کنار یک مهندس نرم افزار بنشیند و برای همین ما به سمت چند رشته ای رفتیم.
وی راه حل صیانت از فرهنگ اسلامی در فضای مجازی را خلاقیت در سیستم، قوانین و مقررات مناسب، مدیریت داده و سواد اینترنتی دانست و بیان داشت: فضای مجازی، چراغ قرمز ندارد در حالیکه نیازمند چراغ قرمز و هزاران قانون در این فضا هستیم اما تاکنون تنها دو قانون « تجارت الکترونیک» و «جرائم اینترنتی» مصوب شده است.
حجت الاسلام عاملی با تأکید بر اینکه باید اِعمال حاکمیت در فضای مجازی شود؛ با طرح این پرسش که مصرف فضای مجازی را از چه طریق می شود اصلاح کرد؟ پاسخ داد: از طریق سواد اینترنتی که ایجاد انگیزه برای فرد می کند، مهارت های استفاده از فضای مجازی و افزایش قدرت تحلیل کاربران؛ باید دانش اطلاعات مرتبط با فضای مجازی داشت و قدرت تحلیل کاربران را به گونه ای افزایش داد که خیر و شر را تشخیص دهد.
رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با اشاره به اینکه بالای ۶۰ درصد از فیلترشکن استفاده می شود در حالیکه خیلی از محیط ها را باید فیلتر کرد؛ خاطرنشان کرد: در استفاده از ناهنجار در فضای مجازی، باید علاوه بر کودکان، نگران بزرگترها هم باشیم.
نظر شما