به گزارش خبرگزاری شبستان، از عصر ویکتوریا تاکنون این نخستینبار است که علم اقتصاد دچار تغییرات بنیادین میشود. علم کلاسیک، اقتصاد را نظامی عقلانی، ماشینواره، و اساساً در حال تعادل میانگارد. این نگرش اینک در حال دگرگونی است. همگام با دورهی پسامدرن، و بهموازات تحولات حوزههایی مانند اطلاعات، فناوری، نظریهی شبکهها، نظریهی آشوب، و زیستشناسی، امروزه اقتصاد نیز به چشم یک سامانهی پیچیده، ناکامل، دور از تعادل، و در حال تکامل دائمی نگریسته میشود. کتاب حاضر میکوشد با چنین نگرشی، به پرسشهای مهمی ازجمله چگونگی شکلگرفتن حبابها و فروپاشی بازارهای مالی پاسخ بدهد.
برایان آرتور، استاد دانشگاه استنفورد و پژوهشگر برجستهی انستیتو سانتافه، متفکر پیشگام علم اقتصاد و نظریهی پیچیدگی، برندهی جایزهی شامپتر در علم اقتصاد و جایزهی لاگرانژ در علم پیچیدگی است. به عقیدهی جان هالند خالق الگوریتمهای ژنتیک، مسئلهی ال فارول که برایان آرتور در این کتاب مطرح کرده است، با معمای زندانی در نظریهی بازی برابری میکند. از این نویسنده پیش از این کتاب سرشت فناوری در ایران به چاپ رسیده است.
گفتنی است: محمدابراهيم محجوب متولد سال 1330 در تهران است. فارغالتحصیل مقطع دكتری در رشتهٔ ديناميک سيستمها از دانشگاه اوتاوای كاناداست و درحال حاضر در دانشگاه اميركبير تدریس میکند.
«پیچیدگی واقتصاد» اثر«ویلیام برایان آرتور» اثر«محمدابراهیم محجوب» را نشر«نی» در 376 صفحه چاپ کرده است.
نظر شما