حجتالاسلام سیدلطفالله سپهر، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: در سالجاری به دلیل اینکه این جشنواره برای نخستین بار برگزار میشود، قرار است تنها در سطح ملی باشد و بخش بینالمللی این جشنواره در سال آینده فعال خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه این فرد بزرگ در علوم مختلف چیره دست بوده است، افزود: این عالم بزرگ شیعه حتی در هند نیز مقلد داشته، زیرا رساله عملیهای از وی پیدا شده که به چاب بمبئی است.
این مقام مسئول، با اشاره به اینکه باید این شخصیت شناخته شود و به مردم نیز شناسانده شود، تصریح کرد: این شیخ بزرگ تاکنون تنها به وسیله مقتل معروفی که نوشته، معرفی شده، در صورتی که ابعاد مختلفی از شخصیت علمی و عرفانی وی هنوز شناخته نشده است.
وی تاکید کرد: با همه افراد صاحب قلم در این زمینه در کشور هماهنگ شده که درباره شیخ شوشتری دست به قلم ببرند و در این باره اثری ایجاد کنند زیرا قدر شیخ جعفر شوشتری(ره) بسیار زیاد است و باید در خور این شخصیت گام برداریم.
لازم به ذکر است، شیخ جعفر شوشتری(ره) فرزند شیخ حسین به سال 1320هجری قمری در شوشتر متولّد شد و پس از دوران کودکی و خواندن ادبیات برای تحصیل به نجف اشرف مهاجرت کرد.
پس از چند بار رفت و آمد بین شوشتر و نجف طی سالهای متمادی و استفاده از محضر استادانی چون شیخ مرتضی انصاری(ره)، شیخ محمد حسن نجفی یا صاحب جواهر(ره)، صاحب فصول(ره)، و ... به شوشتر بازگشت و مرجع تقلید مردم خوزستان شد و ریاست تامّه پیدا کرد.
وی برای مقلّدین خود کتاب نهج الرشاد یا مجمع الرسائل را نوشت که این کتاب تا قبل از رواج کتاب عروة الوثقی، تألیف آیتالله سید محمد کاظم طباطبائی، محور فتاوای مراجع تقلید بود و بر آن حاشیه زده میشد.
گرچه او از اعاظم علمای اسلام بود امّا از آنجایی که در آن زمان وعظ و خطابه بین مجتهدان و مراجع رواج نداشت و از طرفی او دست به این کار میزده است، مقام علمی و فقهی شیخ جعفر شوشتری تحت الشعاع قرار گرفته و بسیاری از مردم وی را فقط به عنوان واعظ و سخنوری زبر دست میشناسند.
پایان پیام/
نظر شما