واکاوی فرصت های و آسیب های حوزه فناوری در چهارمحال و بختیاری

خبرگزاری شبستان: در حالی که وجود جوانان نخبه و دانشمند متعددی در چهارمحال و بختیاری از فرصت های حوزه فناوری در استان به شمار می رود اما بی اعتمادی به این جوانان و عدم حمایت های لازم از یافته های پژوهشی محققان، این حوزه را چالش هایی روبرو کرده است.

خبرگزاری شبستان – چهارمحال و بختیاری: در دنیای امروز دانایی، یکی از محورها و شاخص های اصلی پیشرفت و تعالی در هر جامعه به شمار می رود و موفقیت در تمام فعالیت های مربوط به توسعه صنایع، کشاورزی و خدمات به نحوی با گسترش فعالیت های پژوهشی بستگی دارد. پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می آید.

 

اگر پژوهشی انجام نشود دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود می شود.

 

پژوهش

 

بدون انجام پژوهش، امور آموزشی از پویایی و نشاط لازم نیز برخوردار نخواهد شد. پژوهش موتور محرکه پیشرفت و توسعه محسوب می شود و مبنای توسعه است و تضمینی برای استمرار آن به شمار می آید.

 

به کار بستن پژوهش های انجام شده در هر زمینه به بهبود راهکارها و روش های معمول در زمینه های موردنظر منجر می شود.

 

اما اینکه به چه میزان از پژوهش ها و یافته های تحقیقاتی محققان و پژوهشگران اهمیت داده می شود و در زندگی افراد به کار بسته می شود جای تامل و بررسی دارد.

 

تعدادی از محققان و پژوهشگران چهارمحال و بختیاری از چالش های خود در این حوزه گفته اند و عنوان می کنند دستاوردهای تحقیقاتی آنها با استقبال خوب نهادها روبرو نشده است.

 

در حاشیه هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان با برخی از پژوهشگران و مسئولان این حوزه به بررسی مشکلات و چالش های آنها به گفت و گو پرداختیم.

 

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری

 

در این نمایشگاه آخرین یافته های پژوهشی محققان و دانشمندان جوان استان در ۴۵ غرفه به نمایش گذاشته شد. در این نمایشگاه از هفت محصول فناور در زمینه های آب، فناوری، IT، ICT، نرم افزار، بسته حمایت زنبورعسل و سامانه تایید اصالت محصولات سالم و ارگانیک رونمایی شد.

 

امین مالکی، یکی از محققان و کارآفرینان برتر چهارمحال و بختیاری در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان بر ضرورت حمایت های مالی مسئولان از محققان تاکید کرد و گفت: دولت با اعطای تسهیلات ارزان قیمت به محققان و پژوهشگران می تواند آنها را در تجاری سازی ایده های خود کمک کند.

 

پؤوهش

 

وی افزود: ما دانشمندان و محققان توانمندی در استان داریم که اگر این افراد بخوبی حمایت شوند شاهد رشد و توسعه و رفع مشکلات استان از قبیل رفع بیکاری خواهیم بود.

 

مالکی، رقابت نابرابر محصولات در بازار را از دیگر چالش های حوزه پژوهش و فناوری دانست و گفت: محصولات بی کیفیت و ارزان قیمت خارجی بازار فروش محصولات داخلی را با چالش مواجه کرده و این موضوع می طلبد تا نسبت به فرهنگسازی در خصوص مصرف کالاهای داخلی بیش از پیش اقدام شود.

 

مهران عربی، عضو هیئت علمی و از محققان دانشگاه شهرکرد نیز بی عدالتی در حمایت از طرح های پژوهشی استان را مهمترین چالش این حوزه دانست و گفت: در تخصیص اعتبارات به استانهای محروم و توسعه نیافته کم توجهی می شود.

 

پژوهش

 

وی گفت: چندین طرح و ایده پژوهشی آماده دارم اما انگیزه ای برای تجاری سازی این ایده ها وجود ندارد چراکه بی عدالتی ها در پذیرش طرح ها در همایش های علمی انگیزه لازم را در پیگیری طرح ها از محقق می گیرد.

 

داراب ظفریان، معاون پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به دغدغه های محققان استان اظهار کرد: دستگاه های اجرایی و حتی در برخی از موارد مردم جامعه نسبت به تولیدات و یافته های پژوهشی محققان بی اعتماد هستند.

 

وی افزود: باید به جوانان نخبه و دانشمند استان بیش از پیش توجه و اهمیت داده شود چراکه ما دارای سرمایه انسانی بسیار توانمند و ارزشمندی هستیم که می توان به وسیله آن بسیاری از مشکلات را برطرف کنیم.

 

ظفریان تصریح کرد: محققان جوان استان تولیدات بسیاری به بازار عرضه کرده اند اما هم با مشکل فروش مواجه هستند و هم اینکه محققان توان پرداخت همه هزینه های تولید محصولات خود را ندارند و مجبور به گرفتن وام های با بهره بالا هستند.

 

پژوهش

 

ظفریان، قوانین دست و پا گیر را از دیگر معضلات و مشکلات حوزه فناوری دانست و گفت: ضروری است تا در خصوص فعالیت محققان جوان و تشکیل شرکت های دانش بنیان بروکراسی های اداری و قوانین دست و پا گیر برداشته شود.

 

خداداد پیرعلی، یک استاد دانشگاه نیز با اشاره به موانع توسعه یافتگی استان، اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری هنوز به جایگاه مطلوبی در تولید ثروت از سرمایه های علمی دست پیدا نکرده و ضروری است تا گام های موثر و اقدامات جدی تری در این زمینه انجام گیرد.

 

پژوهش

 

وی افزود: با ایجاد زیرساخت های لازم و تدوین سیاست های تشویقی و اصلاح قانون و مقررات در ارتقای رتبه اعضای هیئت علمی دانشگاه ها می توان در تجاری سازی علوم در استان اهتمام بیشتری به کار گرفت.

 

پیرعلی لازمه توسعه استان را گسترش علم و فناوری دانست و گفت: تا زمانی که نتوانیم دانش را تبدیل به ثروت کنیم نمی توانیم شاهد پویایی اقتصاد استان باشیم.

 

گزارش: سجاد عباسی

 

کد خبر 673579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha