به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمد حسین مقیمی، استاندار تهران امروز در دوازدهمین ستاد فرهنگی اجتماعی و مدیریت و ساماندهی آسیبهای اجتماعی استان تهران گفت: اعتیاد، طلاق، حاشیهنشینی، فقر، مفاسد اخلاقی و مفاسد اقتصادی پنج موضوع اصلی آسیبهای اجتماعی هستند که باید به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرند.
وی بیان کرد: مسئله اعتیاد در ستاد مبارزه با مواد مخدر ،فقر باید در اقتصاد مقاومتی، طلاق، حاشیه نشینی و مفاسد اخلاقی هم در شورای فرهنگی اجتماعی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
استاندار تهران با اشاره به عوامل تاثیرگذار در وقوع طلاق تصریح کرد: عدم مسئولیتپذیری، پرخاشگری، مشکلات جنسی، اعتیاد، خیانت زوجین، سوءتفاهم، اختلال روانی، ازدواج مجدد و عدم تناسب شغلی از جمله عوامل موثر در وقوع طلاق در جامعه هستند که باید برنامه های لازم در جهت کاهش و پیشگیری آنها توسط دستگاه های مربوطه صورت پذیرد.
مقیمی تصریح کرد: سازمان بهزیستی برای آموزش مهدکودک ها، وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزان، سازمان فنی حرفه ای و دانشگاه ها برای دانشجویان، نیروهای مسلح و ائمه جماعات از طریق سازمان تبلیغات و صدا و سیما می توانند به صورت گروهی ،کار یگسترده در راستای کاهش آسیب های اجتماعی انجام دهند.
وی با بیان اینکه شورای فرهنگی و اجتماعی هر شهرستانی نیز باید ماهانه گزارشی از برنامههای کاهش آسیب این دستگاه ها ارایه دهند، تصریح کرد: اگر تاکنون برنامهها و آموزشهای مناسبی در راستای کاهش آسیب انجام داده بودیم این وضع جامعه نبود. اگر ما مسئله را بشناسیم ،تحقیق کنیم و آموزش های لازم را نیز به مردم ارایه دهیم، صددرصد برنامه های تدوین شده در کاهش طلاق تاثیرگذار خواهند بود.
وی با بیان اینکه عدم مهارت در زندگی عامل 11 درصد طلاق در جامعه است، تصریح کرد: سوال اینجاست ما باید چه برنامه ها و اقداماتی داشته باشیم تا این 11 درصد را کاهش دهیم، چه دستگاه هایی می توانند به افزایش مهارت زوج ها و خانواده ها در زندگی کمک کنند؟ مشکل اینجاست که خانواده، مدرسه و دانشگاه ها نتوانسته اند این مهارت را به جامعه و جوانان آموزش دهند ،چون جوانان جامعه ما مهارت کافی برای زندگی کردن ندارند و حتی زمانی که ازدواج می کنند نیز نمی توانند در زندگی زناشویی موفق باشند لذا از ابتدا باید دستگاههایی در این کار دخیل شده و به ما در این زمینه کمک کنند.
استاندار تهران با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در حوزه طلاق تا حدوی تاثیرگذار بوده، افزود: این روش هایی که تاکنون در راستای کاهش آسیب های اجتماعی و طلاق صورت گرفته است، تاثیرگذار بوده ولی آن چیزی که مدنظر نظام جمهوری اسلامی ایران باشد نبوده است.
وی افزود: ما باید با اعتماد به نفس کامل وارد برنامه ریزی برای کاهش طلاق باشیم، استان تهران 16 میلیون جمعیت دارد که باید برای آنها برنامه ریزی کنیم.
همچنین، دکتر سیاوش شهریور، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در این جلسه گفت: دانشآموزان و دانشجویان ما باید تحت آموزش مهارت های زندگی قرار بگیرند که در این زمینه آموزش و پرورش، دادگستری، وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی، سازمان فنی و حرفه ای باید ورود پیدا کنند.
وی با بیان اینکه جامعه ما در حال گذار است، افزود: سبک خانواده به شدت در حال تغییر است، آسیب های اجتماعی هم حاصل ساختار حکومتی، تربیتی و زیستی هستند.
وی با بیان اینکه امسال دو هزار طلاق کمتر رخ داده است، افزود: سال گذشته 19 هزار و امسال 17 هزار طلاق رخ داده است ،بنابراین ما نیازمند یک پروپازل ملی هستیم که در بسیاری از مسایل کارگشا باشد.
وی با بیان اینکه ما یکی از عصبانی ترین کشورهای دنیا هستیم، گفت: ما گفتگوهای بین فکری در میان زوج ها نداریم که اینها از عوامل مهم طلاق در جامعه هستند.
نظر شما