وجود ۱۸۰۰ بیمار اچ آی وی در گلستان/ ۸۵ درصد بیماران مرد هستند

خبرگزاری شبستان: معاون فنی مرکز بهداشت گلستان از وجود یک هزار و ۸۰۰ بیمار اچ آی وی در استان خبر داد و گفت: تا کنون ۲۱۴ نفر شناسایی شدند که این خود مشکل است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سید مهدی صداقت، معاون فنی مرکز بهداشت گلستان، امروز(12 آذر) در جمع خبرنگاران استان تشخیص به هنگام بیماری ایدز را از موضوعات مهم دانست و گفت: تشخیص به هنگام باعث خواهد شد تا درمان زودتر انجام شود، درمان به هنگام باعث می شود تا فرد از طول عمر بیشتری برخوردار شود.

 

وی با اشاره به اینکه کارهایی در بحث تشخیص بانوان باردار به صورت پایلوت در حال انجام است، افزود: هر ساله 43 تولد زنده داریم که در همین راستا کارهایی در حال انجام است تا بتوانیم انتقال مادر به کودک را به صفر برسانیم.

 

صداقت اظهارداشت:  افرادی در معرض خطر یا آسیب پذیر از نظر ابتلا به اچ آی وی معتادین تزریقی، زندانیان، افراد تن فروش و مردان هم جنس باز هستند.

 

وی تصریح کرد: یکی از گروه هایی که آسیب پذیر هستند شریک های جنسی افراد تن فروش هستند.

 

معاون فنی مرکز بهداشت گلستان با بیان اینکه این بیماری در موج اول با انتقال خون، موج دوم با تزریق مشترک و موج سوم روابط جنسی بوده که یکی از تبعات موج سوم انتقال مادر به کودک بود، گفت: اکنون بیماری ایدز تا حدود زیادی قابل کنترل است چرا که این بیماری با داروهای جدیدی که تولید شده افراد می توانند با تشخیص و درمان به هنگام از درمان برخوردار شوند.

 

وی با اشاره به اینکه ایدز ماهیت نگران کننده قبل را ندارد، افزود: با تشخیص به هنگام ویروس در بدن فرد کم می شود و فرد می تواند از زندگی معمولی و عادی برخوردار شوند.

 

صداقت با اشاره به اینکه از ابتدای سال 79 تا کنون 214 نفر بیمار ایدز در استان شناسایی شدند، اظهارداشت: 85 درصد این بیماران در استان را آقایان تشکیل می دهند.

 

وی تصریح کرد: تا قبل از سال 94 متوسط ابتلا به بیماری از طریق تماس جنسی 18 درصد بوده است، که این آمار از سال 94 به بعد به 42 درصد رسیده است.

 

معاون فنی مرکز بهداشت گلستان با بیان اینکه وجود یک هزار و 800 بیمار اچ آی وی در استان پیش بینی می شود، گفت: تا کنون 214 نفر شناسایی شدند که این خود مشکل است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر اهداف سازمان بهداشت جهانی 90، 90، 90 است، افزود: در این طرح 90 درصد بیماران شناسایی شوند و از این 90 درصد 90 درصد درمان و از این تعداد 90 درصد را کنترل شوند که این اعداد در کشور و در استان گلستان بسیار پایین است.

 

صداقت افزود: در هر شهرستان حداقل یک مرکز مشاوره بیماری های رفتاری زیر نظر مرکز بهداشت همان شهرستان در حال فعالیت است.

 

کد خبر 673443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha