خانه نشین کردن معلولان؛ مصداق بارز تبعیض در جامعه

خبرگزاری شبستان: عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه خانه نشین کردن معلولان؛ مصداق بارز تبعیض در جامعه است، گفت: چهره امروز تهران از جان بخشی گروهی از جامعه که همان توان‌یابان هستند، محروم است و همه ما در این اتفاق مسئول هستیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، الهام فخاری، در نطق پیش از دستور با اشاره به روز معلولان گفت: بخشی از جامعه ما امروز در پویایی های شهری غایب است و به انزوا کشیده شده است.

 

وی با بیان اینکه طی روزها و هفته های اخیر که در شهر تردد می کردید و یا در مراسم های مختلف شرکت می کنید چه تعداد از افراد توان یاب را دیده اید، خاطرنشان کرد: چهره امروز تهران از جان بخشی گروهی از جامعه که همان توان‌یابان هستند، محروم است و همه ما در این اتفاق مسئول هستیم.

 

فخاری تصریح کرد: گویی سیاستگذاران و مدیران شهری فراموش کرده اند که نابینایان، ناشنوایان، توان‌یابان حرکتی، آسیب‌دیدگان نخاعی و توان‌یابان ذهنی نیز در این شهر حق و سهم شهروندی دارند، حق رای دارند و رای می دهند و در این شهر زندگی می کنند و به کالبد شهر جان می بخشند بنابراین باید در همه فضاها، رویدادها و امکان های شهری سهم و مشارکت آنها برنامه ریزی شود.

 

وی با بیان اینکه بیشتر سازه های شهری از شخصی تا عمومی برای از خانه بیرون آمدن یک همشهری توان‌یاب نامناسب است، شرایط و فضاها ناایمن، آسیب‌زا و پرخطر است؛ گرچه وضعیت پیاده راه ها، خیابان‌ ها، گذرگاه ها و ساختمان ها برای همه مردم نامناسب است ولی حق شهروندان توان یاب بیش از دیگران پایمال شده است.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با طرح این سوال که از حضور توان‌یابان در ادارات و نحوه اداره زندگی آنها اطلاع دارید و اینکه ما و فرزندانمان حضور آنها را در شهر از دست داده ایم، افزود: جامعه توان‌یابان ایران پرتلاش، سرافراز و پرتوان در نهادهای مردمی و صنعتی حضور موثر دارند اما حق و مسئولیت آنها در شهر نادیده گرفته شده است.

 

وی با بیان اینکه جامعه پوینده و پویا جامعه ای است که گوناگونی در همه زمینه ها از جمله توان و وضعیت بدنی شناختی را ارج نهد و حق همه شهروندان را به رسمیت بشناسد، افزود: در سازه ها،‌ فرآیندها، روش ها، رویدادها و راه ها سهم همه شهروندان به ویژه گروه هایی با نیازهای ویژه را برنامه ریزی کنند، از مدیریت شهری بخواهد و مدیران را بازخواست کند که برای تحقق حق شهروندی همه پرتوان یا کم توان موظف به انجام کارها و گزارش دهی پیشرفت و بازآفرینی باشند.

 

فخاری تاکید کرد: در الگوی مدیریت پویا و مسئولیت پذیری شهری مدیرانی کار می کنند که در مورد هر برنامه طرح، سازه، روش و ابزار به سهم شهروندان با نیازهای ویژه توجه داشته باشند و برای حضور اثربخش و شاداب آنان در بافت طبیعی جامعه باور داشته باشند و اقدام کنند.

 

وی تاکید کرد: امروز با گرامیداشت روز جهانی توان‌یابان به خود یاداور شویم که سیاستگذار، مدیر و شهروند همگی در برابر حق و مسئولیت افراد با نیازهای ویژه آگاهانه‌تر و فعال تر از همیشه رفتار کنیم و شهر مردم را برای همه مردم از نو بسازیم.

 

کد خبر 673415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha