اصرار برخی از اهالی خانه سینما برای حمایت از هنرمندان معلوم الحال

در حالیکه متولیان سینما سعی در بوجود آوردن آشتی و یکدلی در بین اهالی سینما دارند، آنچه دیشب در مراسم جشن خانه سینما گذشت، تلاش برخی برای زنده کردن نام هایی بود که سابقه روشنی در همراهی با غرب داشتند.

به گزارش خبرنگار شبستان، شب گذشته پانزدهمین جشن سینمای ایران توسط خانه سینما در حالی برگزار شد که متاسفانه این جشن بیش از پیش تبدیل به محفلی برای تقدیر از هنرمندان فراری یا خودفروخته ای شده بود که سالهاست مخالفت را با نظام مقدس جمهوری اسلامی اعلام کرده است و مدتهاست که جزو مهره های سوخته غربیان به حساب می آیند.

 

اما گویا دیشب در جشن خانه سینما تصمیم بر این بود تا نام این مهره های سوخته دوباره برای اهداف تبلیغاتی استفاده شود. برگزاری این مراسم نیز نکات جالبی داشت که اندکی تفکر در آن می تواند نشان دهنده طرز فکر برگزارکنندگانش باشد. در افتتاح برنامه مجری وجود نداشت و تنها صدای او به گوش می رسید و این کار و تقلیدی که از یکی از برنامه های ماهواره ای شبکه فارسی زبان انجام شده بود به قدری واضح بود که حامد بهداد که زمانی که برای اهدای جایزه به روی صحنه رفت نمی دانم چرا یاد بفرمایید شام افتادم متاسفانه در این مراسم بیش از پیش با حضور مانکن های متحرکی روبرو بودیم که گویا تنها دلیل حضورشان در چنین مراسمی نمایش خود به دیگران هستند و قرار نیست به عنوان یک زن ایرانی خواستار ارزشهای اسلامی باشد.

 

بخش عمده ای از سخنان کسانی که برای اهدا یا دریافت جایزه به روی صحنه رفتند کاملاً نشاندهنده جهت گیری های آن ها در وضعیت فعلی سینمای کشور و عناد انها با معاونت سینمایی بود که با برنامه های خود قصد تحولی در سینمای ایران را دارند اما گویا این اتفاق به مذاق دوستان در خانه سینما خوش نیامده و دیشب جشن خود را محملی کردند تا بیش از پیش بر طبل جنگ بکوبند.

 

کیومرث پوراحمد دبیر این جشن در سخنرانی خود در حالی نقدهای گذشته خود را از وضعیت فرهنگ ایران تکرار کرد که خود چندی پیش در فضای فرهنگی کشور نمایش خود را به روی صحنه برده بود.

 

وی در ادامه با تکرار ادعای خود گفت: خانواده سینما تا زیر سقف این خانه باهم اند نمی گذارند مراسم ترحیم سینمای مستقل برگزار شود همچنین زمانی که قرار بود نشان ویژه ای توسط محمد مهدی عسگرپور و فرهاد توحیدی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره خانه سینما به جلال شمسیان حامی مالی خانه سینما اهدا شود در مدح آن لوح تنها به این موضوع اشاره شد که نهادهای دولتی از نظر بودجه به خانه سینما کمک نکردند اما دلیل آن ناگفته ماند عسگرپور هم در زمان اهدای این جایزه در سخنانی از اعضای خانه سینما که تشکر کرده اند تا خانه پابرجا بماند و گفت: ما در سالهای گذشته در شرایط خوبی نبودیم و مخصوصاً بسیاری از نهادهای دولتی با ما همکاری نکردند ما تلاش می کنیم تا با بررسی شرایط از وضعیت فعلی که به آن رسیده ایم کمال بهره را ببریم و ریزشهایی را در چند سال اخیر داشته ایم جبران کنیم.

 

عسگرپور با تمسک به 8 سال دفاع مقدس گفت: این 8 سال دفاع مقدس حقی به گردن سینما دارد که فقط فیلمهای جنگی آن را نشان نمی دهند بلکه فضایی را در سینمای ایران به وجود آورد که شاید سالها طول بکشد ارزش آن را بفهمیم از دوستان می خواهم به ما کمک کنند تا در این دایره بمانیم.

 

زمانی که در این مراسم رامبد جوان به روی صحنه رفت تا به همراه ویشکا آسایش جایزه ای را اهدا کند شوخی های زیادی بین این دو نفر رد و بدل شد و فضایی به وجود آمد که زیبنده یک مراسم فرهنگی نبود یکی از ابتکارات برگزارکننده جشن این بود که 15 (لحظه) را در طول جشن به 15 هنرمند اختصاص دادند و در هر کدام از این لحظات یاد و نام هنرمندی را گرامی داشتند وقتی یکی از این لحظات به ابراهیم حاتمی کیا تقدیم شد مجری ناپیدای برنامه ضمن آرزوی رفع مشکل از فیلم حاتمی کیا گفت: اگر به جای گزارش یک جشن گزارش یک ختم می ساختی فیلمت مشکل پیدا نمی کرد وقتی باران کوثری برای اهدای جایزه به روی صحنه حاضر شد خدا شکر کرد که با حرف تهمت و بدی که به خانه سینما نسبت داده اند خانه سرپا مانده است. و حامد بهداد نیز زمان اهدا جایزه به نگار جواهریان برای بهترین بازیگر نقش مکمل زن این جایزه را از طرف بزرگانی که در مجلس حاضرند به او داد. همچنین هنگامه قاضیانی یکی دیگر از اهداکنندگان جوایز خانه سینما را خانه غرور و غیرتی پابرجا ماند.

 

از این بخش برنامه بود که اهالی خانه سینما نیت واقعی خود را از برگزاری چنین مراسمی مشخص کردند یکی از لحظات تقدیر به محمدرضا شجریان اختصاص پیدا کرد شخصی که با در غلتیدن به دامن نفاق از وجه هنری خود استفاده سیاسی کرد و شوق و لذتی که ربنای او برای مردم ما داشت را تبدیل به خاطره ای دور و کمرنگ نمود. به جای او فرزندش همایون شجریان که در مراسم حاضر بود گفت: امیدوارم فرهنگ هنر این سرزمین مانند سالهای گذشته که از مسیرهای پرپیچ و خم که عبور کرده و بالنده شده به شکل خستگی ناپذیری به راه خود ادامه دهد.

 

فاطمه معتمد آریا نیز از برندگان مراسم دیشب بود که در زمان گرفتن جایزه خود گفت: این جایزه برای من بیش از خوشحالی است چیزی از فراتر از مهربانی که تعریف ندارد این جایزه چیزی است که سالها آن را نسبت به خود از دست داده ایم و آن مهربانی است.

 

وی افزود: ما سینماگران پس سالها خودمان و به دست خودمان شانمان را به دست آوردیم همان زمانی که آقای بهشتی گفت: خانه سینما ساخته شود تا سینما مستقل شود و امشب سینما مستقل شده.

 

وی ادامه داد: تقویت ابتذال و زشتی چیزی است که ما سینماگران آن را دوست داریم و امیدوارم که حالا که ما مستقل شده ایم و شان ما به ما برگشته ارزش آن را حفظ کنیم یکی از اهداکنندگان جوایز در مراسم دیشب محمود دولت آبادی نویسنده ای بود که از زمان پیروزی انقلاب تا به این سو بدون هیچگونه خستگی به تخریب چهره نظام و هنرمندان واقعی آن در عرصه جهانی مشغولند و شب گذشته نیز وی سخنان خود را به تجلیل از به ظاهر هنرمندانی اختصاص داد که مدتهاست شمشیر جنگ با نظام مقدس جمهوری را از رو بسته اند.

 

وی در سخنان خود به تجلیل از ابراهیم گلستان، امیر نادری و محسن مخملباف پرداخت و برای جعفر پناهی و محمد رسولف آرزوی موفقیت کرد.

 

وی که جایزه بهترین فیلمنامه غیراقتباسی را به اصغر فرهادی می داد در مورد فیلم جدایی نادر از سیمین گفت: ما مردم ایران تا سی سال قبل و بعد از جنگ تحمیلی چهره و جلوه ای چنین ناپسند که در این فیلم تصویر می شد نبودیم ولی چنین شدیم این چنین که فرهادی تنگناهای خفقانی بین افراد و عصبانیت های نابهنجار این زندگی ها را روایت کرده برمی گردد به آنچه او خواسته این وضعیت را نفی کند و نخواسته این زبونی و درماندگی در ملت ما ماندگار شود و به ما نشان داده یک جامعه بالنده در روندی تحمیلی می تواند تبدیل به نمادی از زشتی و کهنگی شود که از قبل بوده.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: کابوس در اثر یک هنرمند یعنی آرزوی دیداری روی زشت یعنی آرزوی پالایش و زیبایی و روایت اغتناب در روایت سینما یعنی آرزوی تفاهم، قانون مداری و آزادی است.

 

جایزه بهترین فیلم توسط سه مدیر فعلی خانه سینما ابوالحسن داودی، محمدمهدی عسگرپور و محمدعلی نجفی اهدا شد و داودی در مورد حضور این سه مدیر بر صحنه گفت: این مساله نشان می دهد که ما با هم هستیم حتی اگر سلیقه های مختلف در کنار هم داشته باشیم وقتی پای حفظ منافع سینما در میان می آید ما کنار هم می ایستیم.

 

این برنامه با اجرای موسیقی توسط مهران مدیری و به رهبری شهداد روحانی پایان یافت اگرچه احسان کرمی مجری ناپیدای برنامه در پایان برنامه ادعا کرد که از هیچ برنامه ای چه در داخل و چه در خارج از کشور تقلید نکرده اما ردپای تفکر غربی در تمام این مراسم و سخنان سخنان کسانی که بر روی صحنه می آمدند مشهود بود اگرچه جانبازانی از آسایشگاه ثارالله برای شرکت در این مراسم به امارت مسعودیه آمده بودند و حامد بهداد و شهاب حسینی با آنها احوالپرسی کردند ولی بی اعتنایی و بی توجهی به آرمانهای واقعی ایران اسلامی در جای جای این مراسم به چشم می خورد. و اگرچه به گفته برگزارکنندگان جشن بیش از 3 هزار نفر در این مراسم شرکت داشتند اما گویا به اهالی خانه سینما گوشزد کرد که اعتبار و درستی کار به تعداد جمعیت نیست بلکه به احترام به ارزشهای واقعی جامعه برای مراسم اعتبار به وجود می آورد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 67336

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha