به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آئین بزرگذاشت هنرمند فقید و پدر گرافیک ایران، استاد مرتضی ممیز در مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان برگزار گردید.
در این مراسم که با حضور اساتید، دانشجویان و علاقه مندان گرافیک برگزار شد علیرضا شهریاری یکی از مدرسان رشته طراحی گرافیک دانشگاه، در ابتدا ضمن معرفی زندگینامه فرهنگی، هنری و دیدگاههای استاد ممیز، به تحلیل آثار مختلف ایشان در چهار بخش طراحی نشانه و نشانه نوشته، پوستر، طراحی جلد و تصویرگری پرداخت و به پرسش های حاضرین و دانشجویان پاسخ داد.
وی در طول فعالیتهای هنری خود بیش از ده نمایشگاه اختصاصی در تهران و دو نمایشگاه اختصاصی در آلمان و بیش از ۷۴ نمایشگاه گروهی در ایران، آلمان، فرانسه، آمریکا، بلژیک، فنلاند و یوگسلاوی برپا کرد و طراحی گرافیک پوستر و صدها جلد کتاب و نشریات مختلف نیز توسط ابشان انجام گرفته است.
استاد مرتضی ممیز آثار متعددی در تمامی حوزه های گرافیک و تصویرسازی از خود به یادگار گذاشت و اقدامات مثمر ثمر ایشان در طول زندگی هنری سبب شد که علاوه بر نیل به افتخار «چهره ماندگار» با عنوان پدر گرافیک ایران از وی یاد شود.
مرتضی ممیز که خود بنیان گذار رشته گرافیک دانشگاهی است نشانه های بسیاری را برای سازمانها، شرکتها، و موسسات طراحی کرده که هر یک از آنها از معروفترین و شناختهشدهترین نشانوارهها در ایران به شمار میروند. از جمله این نشانوارهها میتوان به نشانه موسسه استاندارد، سازمان آتش نشانی، سایپا، شهرداری تهران، شهرداری اصفهان، موزه رضا عباسی، گمرک، شرکت ملی فولاد ایران، سازمان چای کشور و... اشاره کرد.
استاد ممیز متولد شهریور ماه 1315 در تهران بود و در آذرماه 1384 پس از یک دوره مبارزه با بیماری سرطان در بیمارستان آبان تهران به دیار باقی شتافت و طی بدرقه با شکوهی که توسط اکثر هنرمندان، دانش آموختگان و دوستداران وی در خانه هنرمندان تهران برگزار گردید در منطقه کردان در نزدیکی کرج به خاک سپرده شد.
نظر شما