به گزارش خبرنگار شبستان، برنامه هفت سینمایی دیشب به موضوع سینمای ملی ایران اختصاص داشت که در این بخش فریدون جیرانی با اشاره به عمر 111 ساله سینمای ایران گفت: به جز چند کشوری که از ابتدا صنعت سینمای منسجمی داشتهاند مثل انگلیس، آمریکا، فرانسه و آلمان در ایران سینمای منسجمی را شاهد نبودیم.
وی افزود: آغازگران سینمای ایران مدت کوتاهی فعالیت کردند و برخلاف تصور دولتی که فکر میکرد حامی مدرنیته است اما هیچ اقدامی برای تحول سینما صورت نگرفت.
فراستی مردمی نبودن سینما را مهمترین دلیل عدم انسجام این صنعت در ایران خواند و گفت: ورود سینما به ایران درباری است، متأسفانه سینما با شاهان و درباریان در ایران شروع شد، در حالی که سینما مردمیترین هنر است، به همین دلیل سینما در ایران منقطع است و این انقطاع صدمه بزرگی را به این هنر زده است.
جیرانی با اشاره به پیشینه سینما در دوران ترکیه آتاتورکی تصریح کرد: استبداد و فضای بسته بزرگترین آفت برای سینما است. زمانی هم که در جمهوری آتاتورک نیز که سینما مردمی است کمکی به این هنر نمیشود و بعد از این دوران است که دوباره سینما از زیر به بالا میآید.
فراستی در ادامه با بیان اینکه مهمترین ژانر سینمای ایران سینمای دینی است، یادآور شد: پنج سالی است که در ایران سینمای ملی به راه افتاده که روز ملی سینما محصول این نگاه است اما اتفاق مهمتری که افتاده گذر سینمای ملی از سینمای دینی است، هم از نظر سرشتی و هم از نظر ساختاری.
پایان پیام/
نظر شما