به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان امروز (8 آذر) در جلسه شورای مشورتی کانون های فرهنگی و هنری مساجد با محوریت اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی در مسجد اظهار کرد: مسجد یکی از معدود نهادهای اسلامی است که در طول قرنها به حیات و نقش آفرینی خود در اجتماع مسلمین ادامه داده و امروزه نیز ایجاد حرکت های عظیم اجتماعی و رقم زدن تحولات کلان در سطح جامعه بدون مشارکت مساجد و حضور گسترده آن ها امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه بدون مشارکت مؤثر و نقش آفرینی فعال مساجد نمی توان به گفتمان ملی مورد مطالبه رهبر انقلاب پیرامون اقتصاد مقاومتی دست یافت اظهار کرد: نمی توان نقش مسجد و سایر نهادهای اجتماعی را در ترسیم نقشه راه اقتصاد مقاومتی نادیده گرفت.
حجت الاسلام پورابراهیم مسجد را مردمیترین پایگاه اجتماعی دانست و گفت: یکی از کارکردهای مسجد، کارکرد اقتصادی است که در صدر اسلام محل حفظ خزانه مملکت اسلامی و بیت المال بود که با گذر زمان امروز این کارکرد به اعطای وام قرض الحسنه، کمك به نیازمندان و ... کاهش یافته است.
وی با اشاره به چگونگی نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی با بهره گیری از ظرفیت اقتصاد مقاومتی اذعان کرد: باید با استفاده از بستر مساجد رفتارهای اقتصاد مقاومتی را به عموم مردم آموزش داد.
حجت الاسلام پورابراهیم با تاکید بر اینکه روحیه کار و تلاش باید به عنوان یک فرهنگ خودجوش و مردمی در جامعه نهادینه شود گفت: فرهنگ کار و تلاش در دین ما بسیار سفارش شده که به عنوان یک ارزش در عرصه اجتماعی و فرهنگی مطرح است.
وی با بیان اینکه کارآفرینی لازمه اقتصاد مقاومتی است تصریح کرد: لازمه توفیق در عرصه کارآفرینی، فرهنگ سازی در این حوزه است که باید نگرش مردم در این حوزه را تغییر داده تا شاهد تحول در عرصه کار و کارآفرینی باشیم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان اذعان کرد: مساجد بستر مناسبی برای ترویج کارآفرینی در جامعه هستند.
وی با تاکید بر شناسایی کارآفرینان برتر در حوزه مساجد اظهار کرد: باید از الگوهای موفق در این عرصه بهره گرفته شود و با معرفی نمونه های مجسم و عینی کارآفرینی، به فرهنگ درست کار دست یافته و آن را نهادینه کنیم.
حجت الاسلام پورابراهیم ادامه داد: مساجدی هستند که در زمینه کارآفرینی خدمات و تسهیلاتی را در اختیار جوانان قرار میدهند که بر این اساس آموزشهای لازم به نسل جوان ارایه می شود.
وی با بیان اینکه کارآفرینی باید در مساجد ترویج شود اذعان کرد: متاسفانه کار آفرینی در تمامی مساجد دیده نمیشود که نیاز است فرهنگسازی لازم انجام شود و مساجد با فعالیتهای خیریه برای حمایت از حوزه کسب و کار، اقدام کنند.
نظر شما