به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن رمضانی امروز (8 آذر) در نشست تخصصی میراث مکتوب ایران اسلامی و حافظه جهانی اظهار کرد: اهمیت میراث مکتوب بسیار است و شاید بخشی از پیشرفتی که جهان غرب کرده بخاطر توجه به اسناد و مدارک تاریخی است.
وی با بیان اینکه اسناد و مدارک تاریخی تجارب مکتوب بشر است، گفت: ملت ها فرصت ندارند که بارها موضوعی را تجربه کنند و قطعاً مردمی در حوزه های اندیشه و دانش و فرهنگ می درخشند که از تجارب گذشتگان استفاده کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی افزود: علی رغم اینکه تاریخ مکتوب ما طولانی و ارجمند است اما متاسفانه شاهد بی توجهی به اسناد تاریخی هستیم و امروز بخش عمده ای از این اسناد و مدارک مکتوب استان در مراکز جهانی است و دست ما در این حوزه خالی است.
رمضانی بیان داشت: برگزاری این نشست های تخصصی تاکیدی بر اهمیت میراث مکتوب و اسناد و مدارک مکتوب تاریخی است که دردمندانه در خراسان جنوبی وضعیت بسیار بدی دارد.
به گفته وی موقوفات و آموزش و پرورش خراسان جنوبی تاریخ بسیار طولانی دارد و موقوفات به دلیل تعدد موضوعاتی که داشته تمام اسناد آن موجود است اما این ها گردآوری نشده و ما به عنوان متولی نگران شرایط نگهداری این اسناد فرهنگی هستیم و نشانه های بدی از نحوه نگهداری اسناد و مدارک فرهنگی و تاریخی داریم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی ادامه داد: در مدرسه شوکتیه که مرکز عمده فرهنگی در شرق ایران در دوران خود بوده است اسناد و مدارک تاریخی فراوانی وجود داشته است و اکنون در استان ما خیلی پراکنده و غیرفنی و غیراصولی نگهداری می شود.
رمضانی با اشاره به اینکه در مجموعه اداره میراث فرهنگی استان هیچ یک از همکاران تخصص در حوزه نگهداری از اسناد و مدارک تاریخی ندارند، گفت: برقراری ارتباط ما با مراکز فرهنگی و مرکز کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی این امید را ایجاد می کند تا بتوانیم این نقصان بزرگ را رفع کنیم و همکاران با بهره گیری از آموزش هایی که برگزار خواهد شد وضعیت اسناد و مدارک تاریخی را از مخاطرات به شرایط مناسب تری تبدیل کنند.
نظر شما