به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی شامگاه سه شنبه (7 آذر) در پانزدهمین همایش اساتید تفسیر حوزه و چهارمین همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه که در دارالقرآن علامه طباطبایی(رض) برگزار شد، اظهار کرد: علامه طباطبایی متفکر و مفسر بزرگ عصر ما بود.
وی خاطرنشان کرد: گاهی فکر می کردم چرا علامه طباطبایی آقازاده و دامادی ندارد که مکتب ایشان را حفظ کند، اما خداوند متعال به دل خیّری انداخت که منزل ایشان را بخرد، احیا کند و آن را محلی برای پژوهش های قرآنی و تربیت مبلغین قرآن قرار دهد، این نتیجه اخلاص و روح بلند ایشان بود.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیّت خطاب های قرآنی، بیان کرد: خداوند در قرآن کریم از خطاب ِ "یا ایها الناس" بیش از خطاب های دیگر استفاده کرده است، مثلا "یا ایها الانسان" خطاب های متفاتی دارد که برای افراد خاص در مسئله سیر و سلوک الی الله بیان شده است.
وی افزود: "یا بنی ادم" در سوره اعراف 4 بار بیان شده و همه این ها بعد از مسئله آفرینش آدم است و یا "یا ایها الذین آمنو" غالبا در مورد احکام است و خطابه های دیگر به اشکال دیگر، به همین شکل؛ در واقع هرچه به خطاب های قرآن بیشتر توجه کنیم، به اهمیّت خطاب ها پی می بریم.
آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: بحث فوق دو فایده دارد؛ یکی این که با عظمت قرآن، فصاحت و بلاغت آن آشنا می شویم، قرآن هرکجا خطابی دارد برای مخاطب برنامه دارد، این امر عظمت قرآن را بیش از پیش نشان می دهد، فایده دوم درسی است برای مبلغین، فضلا و علما اهمیّت مخاطب شناسی را درک کنند و بشناسند.
وی ابراز کرد: طلاب باید بدانند با هریک از اقشار مختلف جامعه و مخاطبان گوناگون چگونه تعامل کنند، اهل بیت علیهم السلام گاهی به یک سوال مشترک جواب های متفاوتی می دادند، این بر اساس درک و فهم و عقل و سطح مخاطب بوده است.
نظر شما