آگاهی، لازمه جوانان برای رسیدن به عشق پایدار/جوان، عشق و دلبستگی

خبرگزاری شبستان: عشق و دلبستگی در میان جوانان موضوعی است که این روزها در جامعه ما تبدیل به معضل اساسی شده است. این در حالی است که دلبستگی روند طبیعی‌ خود را طی کند، عشق را برای جوانان به ارمغان می‌آورد.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

عشقی پایدار که حتی اگر امیدی برای رسیدن به آن و پاسخی مثبت از سوی آن نباشد، همچنان باقی می‌ماند. اما پیش می‏آید که بسیاری از جوانان عشق را با هیجانی زودگذر اشتباه می‏گیرند و آینده خود را تباه می‏کنند. با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد فرهنگسرای پرسش سازمان فرهنگی و تفریحی شهرداری اصفهان با دعوت از حجت الاسلام یوسف غلامی جامعه شناس، پژوهشگر و نویسنده اقدام به برگزاری همایشی با عنوان «جوان، عشق و دلبستگی» کرد. در ادامه گفتگوی شبستان با یوسف غلامی را می‏خوانید:

 

اگر بخواهید تعریفی از رابطه میان جوان، عشق و دلبستگی داشته باشید، آن چیست؟

بر اساس آن‏چه که در روانشناسی رشد آموزش داده می‏شود، معمولا در آغاز جوانی تحولاتی در وجود دختران و پسران رخ می دهد که به طور طبیعی نسبت به ارتباط با جنس مخالف خود تمایل پیدا می‏کنند. در واقع آن زمان است که چیزی به نام «عشق و دلبستگی» در زندگی آن‏ها به وجود می‏آید که کاملا نیز مقدس است. زندگی انسان از همان بدو تولد با عشق مادر به فرزند و برعکس شروع می‏شود و برای ادامه آن نیز نیاز به عشق دارد. به خصوص در جوانی که بیشتر در معرض عشق و دلبستگی قرار می گیرد.

 

ضرورت برگزاری چنین همایش‏ها و برنامه‏هایی در چیست و فکر می‏کنید تا چه اندازه می‏تواند موثر واقع شود؟

همانطور که گفتم انسان در سنین جوانی بیشتر در معرض عشق و دلبستگی قرار می‏گیرد و تجربه آن نیز کمتر است. به همین دلیل نیاز به آگاهی دارد تا بتواند عشق را از هیجان زودگذر تشخیص دهد. به نظر من یکی از مهم‏ترین مواردی که بستر اختلاف خواندگی را فراهم می‏آورد کمبود آگاهی است و برگزاری این دست از برنامه‏ها می تواند به بالا رفتن سطح آگاهی جوانان کمک کند. البته این را باید بگویم که ما نباید انتظار داشته باشیم که این جلسات به صورت صددرصدی جوابگو باشند اما می توانیم انتظار داشته باشیم که بخشی از نیاز جامعه به آگاهی را تامین کنند.

 

شما در سخنرانی خود به کم‏کاری نظام آموزش‏وپرورش کشور اشاره کردید و گفتید که نتوانسته جوانان را برای آغاز یک زندگی آماده کند؟ در این مورد بیشتر توضیح دهید؟

حقیقت آن است که نظام آموزش و پرورش کشور در چیزی حدود 160 سال پیش توسط انگلستان و فرانسه پی ریزی شده است.  آن‏ها نیز در پی ریزی این نظام به هیچ عنوان  به مبنای زندگی مردم ایران توجه نکرده‏اند. اگر توجهی داشته‏اند به این خاطر بوده که زندگی در ایران سامان نگیرد. زیرا با مردم این مرز و بوم دشمن هستند. در واقع اصل نظام آموزش و پرورش آن است که بتوان از طریق آن دشمنی دشمنان را تشخیص داد. البته منظور من در اینجا آموزش و پرورش جمهمری اسلامی ایران نیست، منظور من تصرف در ساختار نظام آموزشی کشور دقیقا از همان جایی که پی ریزی شد،  نیاز مردم تشخیص را تشخیص دادند و از ساختار تحصیل دانش آموزان حذف کردند. بنابراین نظام آموزشی ما باید از ابتدا پی ریزی شود.

 

شما از عشق و دلبستگی در جوانان سخن می‏گویید اما امروزه یکی از مشکلات ما دوری جوانان از این موضوع است. به طوریکه سن ازدواج در آن‏ها بالا رفته است. دلیل این موضوع چه می تواند باشد؟ 

این معضل به یک علت خاصی منحصر نمی‏شود و مجموعه‏ای از دلایل باعث آن می‏شوند. بالا رفتن سن ازدواج در جامعه یک فرایند در سطح کشور که بخش بزرگی از آن به مشکلات اقتصادی مربوط می‏شود. همان‏طور که می‏دانید مشکلات اقتصادی نیز از سوی کشورهای بیگانه به ایران تحمیل شده است و انگیزه آن‏ها از این تحمیل آن نیست که ما در فقر به سر ببریم، بلکه جنبه های دیگر آن برای آن ها مهم تر است. مسئله اشتغال و درآمد نیز مزید شده و کار را به اینجا رسانده است که جوان در خود امیدی نمی‏بیند. همچنین یک از دلایل دیگر آن آماده بودن زمینه گناه است و جوان زمانی که می‏تواند با گناه غریضه‏های خود را ارضاء کند، زیر بار مسئولیت‏های زندگی نمی‏رود. 

 

کد خبر 672312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha