به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست ششمین دوره 10 روز با عکاسان صبح امروز سه شنبه 7 آذر با حضور ساعد نیک ذات دبیر ششمین دوره رویداد «۱۰ روز با عکاسان»،مهدی وثوق نیا دبیر هنری و مریم منصوری دبیر اجرایی این رویداد در خانه هنرمندان شماره 2 برگزار شد.
ساعد نیک ذات، دبیر ششمین دوره «10 روز با عکاسان» در این نشست گفت: انجمن عکاسان از سال 84 آغاز بکار کرد و از همان زمان وارد مسیری شد که هنر عکاسی را به هنر تالیفی برای کارهای سازمانی اش مورد توجه قرار دهد؛ این انجمن در سال 92 مجوز فعالیت گرفت، انجمن عکاسان با توجه به اینکه در حوزه عکاسی در کشور یک انسجام کلی برای رسیدگی به مسایل وجود ندارد تشکیل شده و از این رو ما باید خروجی سالانه داشتیم، چون که دوسالانه ها هم در مرکز تجسمی برگزار می شد انجمن باید فعالیت عکاسان را در معرض دید عمومی قرار دهد.
وی افزود: به خاطر مشکلات عکاسی که در همه جای دنیا و من جمله ایران وجود دارد سعی کردیم مسیر حقوقی را طی کنیم که عکاسان با آرامش بیشتری کار می کردند و خروجی آن برنامه «10 روز با عکاسان» بود که در ابتدا پیشنهاد فرزاد هاشمی بود؛ اولین دوره من دبیر این رویداد بودم و امروز در ششمین دوره دوباره قرعه به نام من افتاد که دبیر این رویداد هنری باشم.
ساعد نیک ذات خاطر نشان کرد: در کمیته همایش ها آیین نامه ای تدوین شده است که آیین نامه اجرایی آن باید دارای یک نظام باشد، بر اساس همین مسئولیت به من واگذار شد و شروع به برنامه ریزی برای این رویداد کردم، یک کمیته علمی در انجمن عکاسی وجود دارد که 5 رویکرد را مشخص کرده بود؛ ما بخشی از آن رویکرد را متوجه «10 روزه با عکاسان» کردیم.
وی افزود: کمیته علمی رویداد «10 روزه با عکاسان» شهاب الدین عادل، دبیر علمی، مهدی وثوق نیا، دبیر هنری، مریم منصوری، دبیر اجرایی، مجید فروغی، مدیر روابط عمومی و .... انتخاب کرد.
دبیر ششمین دوره «10 روز با عکاسان» اظهار داشت: رویکردها به کمیته علمی اعلام شد، شعار امسال 10 روز با عکاسان« عکاسی ایران نگاهی به خود و نگاهی به جهان» انتخاب شد؛ بر مبنای این شعار مبانی مورد نیاز عکاسی را برنامه ریزی کنند و از اساتید دعوت کند که این مسئله را بررسی کند. بر همین اساس نشست های تخصصی با انجمن مطبوعات، تئاتر، انجمن دفاع مقدس و... برگزار خواهد شد
ساعد نیک ذات از معرفی 2 استان در ششمین دوره «10 روز با عکاسان» خبر داد و گفت: ما امسال 2 استان که قدرت عکاسی خوبی دارند را معرفی می کنیم، استان خراسان و استان آذربایجان غربی انتخاب شدند که آثارشان در 10 روز با عکاسان به نمایش درآید، هر استان یک گالری دارد.
وی افزود: در بخش نگاه شخصی که مورد استقبال قرار می گیرد و کل ایران را دربر می گیرد برنامه هایی داریم که عکاسانی از شهرهایی مثل بوشهر، مشهد، اصفهان، میناب، ارومیه و عکاسی از افغانستان در آن حضور دارند.
ساعد نیک ذات اظهار داشت: در گالری انجمن های تخصصی میزگردهای تخصصی برگزار می شود که مردم بتوانند با عکاسان ارتباط بیشتری داشته باشند.،همچنین فیلمی از ساتیار امامی با عنوان «در شرح یک عکس» در سالن شهناز به نمایش درمی آید.
ششمین دوره «۱۰ روز با عکاسان» 15 تا 24 آذرماهدر خانه هنرمندان برگزار می شود.
وی افزود: در ششمین دوره «10 روز با عکاسان» ورک شاپ ساخت مولتی مدیا برپا می شودغ همچنین کارگاه های عکس تبلیغاتی و کارگاه چاپ نیز برپامی شود.
دبیر ششمین دوره «10 روز با عکاسان» اظهار داشت: عکاسی یک کار انفرادی است که برای خروجی نیاز به یک مشارکت جمعی دارد، در حالی که کشورهای حاشیه خلیج فارس برای مطرح کردن خود به عکاسی روی آورده اند، ایران یک قدمت تاریخی در عکاسی دارد.
نگاه به جهان انجمن عکاسان را سوق می دهد به سمت جهانی شدن و پتانسیل قوی عکاسان ایران را نشان دهد.
ساعد نیک ذات همچنین گفت: کپی رایت بحثی است که سال ها مطرح است و از حیطه کاری ما خارج است و باید قانون گذار برای آن تصمیم گیری کند و باید با کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شود.
وی درباره بودجه ششمین دوره «10 روز با عکاسان» اظهار داشت: ما یک سازمان مردم نهاد هستیم هدفمان این است که استقلال فکری داشته باشیم و بودجه ما از جایی تامین نمی شود، ما چشمداشتی به بودجه دولتی نداشتیم، تنها ارگان هایی که با ما همکاری کردند، سازمان زیباسازی شهرداری تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری و نهادهای خصوصی در این رویداد در کنار ما هستند.
نظر شما