به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عبدالمحمد زاهدی پیش از ظهر امروز (7 آذر) در دومین همایش ملی منع خشونت علیه زنان که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروز بحث، بحث منع خشونت عليه زنان است که سابقه تاریخی در زندگی بشر دارد و مسیری تاریخی طی کرده و امروز به صورت فرهنگ درآمده و طوری که بخشی از زنان این امر را به عنوان واقعیت پذیرفته اند.
وی ادامه داد: وقتی ما از خشونت علیه زنان سخن می گوییم اولین تصویر در ذهن ما خشونت جسمي و جنسی است که این خشونت ها بسیار اتفاق می افتد ولی اگر بخواهیم فقط این بحث را در اين مورد خلاصه کنیم، حق مطلب ادا نشده است.
استاندار قزوین اضافه کرد: علاوه بر موارد مذکور خشونت های دیگری هم وجود دارد مانند خشونت کلامی و تحقيري که در خصوص زنان در جامعه صورت می گیرد و به آن توجه نمی کنیم.
وی عنوان کرد: امروز در جامعه ما وقتی مادری 2 دختر به دنیا می آورد مورد تحقیر حتی برخی زنان قرار می گیرد و یا وقتی زوجي صاحب فرزند نمی شوند، متهم ردیف اول زن خانواده است و در بسیاری از خانواده ها زنان در مقابل همسر، پدر و برادرشان اضطراب دارند که آیا رفتار من مورد پسند آنها قرار دارد و این نگرانی و اضطراب اعتماد به نفس را از زن می گیرد و چنین زنی نمی تواند فرزند خوبی تربيت کند.
زاهدی تصریح کرد: وقتی از منع خشونت سخن می گوییم از انسانیت سخن می گوییم در خصوص اینکه چه باید کنیم ، اولین قدم این است که زنان باید با حقوق خود آشنا شوند، بسیاری از زنان با حقوق خود آشنا نیستند و ما مناطقی را داریم که به زن هیچ ارثی نمی رسد در حالی که از نظر شرعی زن ارث می برد.
وی توضیح داد: بنابراین زنان باید با حقوق خود آشنا شوند البته در این بین ایرادی وجود دارد و گفته می شود وقتی زنان با حقوق خود آشنا شوند طلاق بیشتر می شود از همین رو باید وقتی زن با حقوق خود آشنا شد مهارت حل مسئله را هم یاد بگیرد و بداند مشکل خود را چگونه با همسر خود حل کند و طلاق تنها راهکار نیست.
استاندار قزوین تأکید کرد: نکته دیگر که باید مجموعه نخبگان و رسانه ها در واقع همه توجه کنند این است که جامعه باید بپذیرد زن و مرد در ساحت انسانی یکسان هستند و باید حقوق شان رعایت شود؛ چون مرد به لحاظ دجسمي قوي تر است نباید حقوق زن نادیده گرفته شود بنابراین همه باید موضوع رعايت حقوق انسان اعم زن و مرد را به رسمیت شناخته و آن را رعایت کنند.
وی خاطر نشان کرد: مسئله دیگر قانون است که این قوانین مرتب نیاز به بازخوانی و تغییر دارد و باید مسائل روز را در نظر داشت؛ بسیاری جاها در قوانین ضمانت اجرایی دیده نمی شود و با توجه به شرایطی که در جامعه جود دارد باید قوانین حمایت از حقوق زنان ضمانت اجرایی داشته باشد.
زاهدی گفت: ان شالله این همایش به اهدافش دست یابد و تداوم برگزاری این همایش ها ضروری است تا حقوق زنان و منع خشونت علیه زنان یه عنوان گفتمان نهادینه شود و برای این موضوع راهکار مناسب یافته شود.
در ادامه رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین اظهار کرد: خدا را شاکر هستیم که دومین همایش ملی منع خشونت علیه زنان را برگزار می کنیم و از همراهی استانداری و شورای شهر قزوین در برگزاری این همایش تشکر می کنیم.
محمد نسخه چی افزود: کانون وکلا نقش بسزایی در احیای حقوق عامه دارد و از دلایل اثربخشی آن هم استقلال آن است که در پرتو این استقلال می توان به احیای حقوق عامه چشم امید داشت.
وی عنوان کرد: کانون وکلا در کشور 40 هزار وکیل دارد که حق دفاع از مردم بر عهده دارند و همه ارگان ها هم از خدمات کانون وکلا بهره مند می شوند و این مجموعه می تواند با همکاری نهادهای دولتی و غیردولتی در توسعه، تقویت و پیشبرد حقوق شهروندی گام بردارند.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین اعلام کرد: خشونت امری بر خلاف آموزه های دین اسلام است و امروز ریشه کن کردن خشونت و ایجاد بستر مناسب برای رشد و تعالی زنان و کودکان نیاز به عزم همگانی دارد.
وی یادآور شد: صرف نظر از اصلاح و تدوین قوانین برای از بین بردن خشونت، نیاز به آموزش حقوقی و همگانی به مردم وجود دارد و امیدواریم با برگزاری این هم اندیشی، قدم های استواری در مهار خشونت برداریم.
نظر شما