به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در سی و دومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان سراسر کشور ۱۰۰۸ منتخب از میان اساتید و دانشجویان در ۹ بخش و ۴۳ رشته طی بازه زمانی ۶ تا ۸ آذرماه به رقابت میپردازند.
وی تصریح کرد: در این جشنواره در بخش آوایی، هدف ما کشف صداهای زیبا و تلفیق الحان موسیقایی با الفاظ قرآن نیست و همچنین در بخش هنری نیز هدف تولید تابلوهایی با مضامین و آیات الهی نیست، بلکه هدف غایی باز کردن دریچهای به سوی معارف و مضامین بلند قرآن بر روی مخاطب و افزایش معرفت نسبت به قرآن، انس با قرآن و تجلی آن در رفتار و منش ما است.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه حوزه جشنواره قرآن، فراتر از حوزههای هنری است تصریح کرد: در این جشنواره به دنبال تأثیرگذاری بیشتر قرآن بر مخاطبان هستیم.
فراهانی ادامه داد: در فعالیتهای قرآنی دانشگاهی نیز شورای سیاستگذاری فعالیتهای قرآنی دانشگاهها نظارت دارد که دبیرخانه آن در دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها مستقر است. این شورا، سیاستگذاری جشنواره قرآن و عترت را برعهده دارد که براساس آن سیاستگذاریهای رشتههای مختلف و بخشهای مختلف جشنواره برنامهریزی میشود. همچنین هرساله میزبان جشنواره برای سال آینده، طی برپایی جشنواره اعلام خواهد شد.
فراهانی افزود: سال گذشته، دانشگاه فرهنگیان، میزبان سی ویکمین دوره جشنواره بوده و امسال وزارت بهداشت، میزبانی سیودومین جشنواره را عهدهدار شد.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: این جشنواره در ابتدا در سطح دانشگاهها، دانشگاههای وزارت بهداشت، وزارت علوم، پیام نور، علمی ـ کاربردی، علوم و معارف قرآن برگزار شد که منتخبان آن به جشنواره ملی راه یافتند.
وی با تاکید بر اینکه هزار و هشت نفر از دانشجویان و اساتید دانشگاهها به سیودومین جشنواره قرآن و عترت راه یافتند، تاکید کرد: این جشنواره تا امسال برای دانشجویان بوده است و امسال نیز برای نخستین بار در دانشگاهها، رقابتها برای اساتید در نظر گرفته شد که منتخبان مرحله مقدماتی و دانشگاهی به مرحله نهایی و ملی راه پیدا کردند.
فراهانی با اشاره به اینکه اساتید در مرحله نهایی و ملی در سه بخش و ۱۰ رشته با هم به رقابت میپردازند اظهار کرد: ۹۵ نفر از اساتید منتخب به رقابت مرحله نهایی راه پیدا کردند که آنها در بخش آوایی شامل رشتههای قرائت تحقیق، ترتیل و حفظ ۵ و ۱۵ جز و کل و بخش معارف و سیره معصومین(ع) شامل مفاهیم، نهجالبلاغه، آشنایی با تفسیر، بخش پژوهشی شامل مقالهنویسی، تألیف کتاب و بررسی و نقد کتاب در حوزه قرآنی با هم به رقابت میپردازند.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: همچنین در بخش دانشجویی ۹۱۳ نفر در شش بخش و ۳۳ رشته شامل بخش آوایی، قرائت تحقیق، ترتیل، حفظ اجزا ۵، ۱۰، ۲۰ جز و کل و نغمات آئینی(اذان، تواشیح، دعا و مناجاتخوانی)، بخش معارف و سیره معصومین شامل آشنایی با احادیث اهل بیت(ع)، حفظ موضوعی قرآن، ترجمه و تفسیر قرآن، احکام، و پرسمان قرآنی و .... بخش پژوهشی شامل بررسی و نقد کتاب و مقالهنویسی و ...، بخش فناوری شامل تولید نرمافزار و اپلیکیشن و کانالها و سایتها و ...، بخش ادبی شامل شعر، داستاننویسی، نمایشنامهنویسی و فیلمنامهنویسی، بخش هنری شامل خوشنویسی، نقاشی، عکس، تذهیب، فیلم کوتاه و منبتکاری، معرقکاری، و طراحی پوستر و ... با هم به رقابت خواهند پرداخت.
وی تصریح کرد: از مجموعه هزار و هشت شرکتکننده ۵۵۰ نفر آقایان و ۴۵۸ نفر بانوان بودند.
فراهانی تاکید کرد: بیشترین شرکتکنندگان در بخش معارفی با ۲۲۸ هزار و ۷۵ نفر، بخش آوایی با ۵۷ هزار و ۴۳۵ نفر، بخش هنری با ۲۶ هزار و ۲۳ نفر، بخش پژوهشی با ۹ هزار و ۱۱۷ نفر، بخش ادبی با هشت هزار و ۱۷۹ نفر و بخش فناوری با چهار هزار و ۱۶۸ نفر بودند.
فراهانی اظهار کرد: در این دوره از جشنواره قرآن و عترت در بخش افتتاحیه و اختتامیه به نوعی ویژه عمل کردهایم به گونهای که در افتتاحیه از کارگردان شهیر کشورمان سیدداود میرباقری به دلیل خلق آثار دینی قرآنی به تجلیل به عمل میآید و همچنین حاضرین در آئین افتتاحیه شاهد تئاتر قرآنی با عنوان فرات خون خواهند بود و همچنین از برگزیدگان بخشهای مختلف این دوره از جشنواره در بخشهای هنری، ادبی و فناوری و ... که میان آثار آنها داوری شده است، تجلیل به عمل میآید.
نظر شما